کد خبر : 251481
تاریخ انتشار : دوشنبه 22 فوریه 2021 - 17:05
-

هشدار درباره نابودی هزاران مکان تاریخی در استانها

هشدار درباره نابودی هزاران مکان تاریخی در استانها

به گزارش قائم آنلاین، پیام احمدی کاشانی، فعال و دوست‌دار حوزه گردشگری و میراث تاریخی اظهارداشت: هزاران مکان تاریخی در کشور در حال فرسایش و تخریب است و بعضی از افراد سودجو برای کشف گنج به تخریب این آثار پرداخته‌اند و وزارت میراث فرهنگی هیچ اشرافی بر این اماکن ندارد. جزئیات این یادداشت به شرح

به گزارش قائم آنلاین، پیام احمدی کاشانی، فعال و دوست‌دار حوزه گردشگری و میراث تاریخی اظهارداشت: هزاران مکان تاریخی در کشور در حال فرسایش و تخریب است و بعضی از افراد سودجو برای کشف گنج به تخریب این آثار پرداخته‌اند و وزارت میراث فرهنگی هیچ اشرافی بر این اماکن ندارد. جزئیات این یادداشت به شرح ذیل است:

اگر به تاریخ کهن و پر افتخار ایران زمین برگردیم، می بینیم در آن هزاران تاریخ دیگر پنهان شده است، هر شهری از این سرزمین گسترده تاریخ خاص خود را دارد، از ترک و کرد گرفته تا لر و بلوچ که هرکدام بیان اصالت کشور عزیزمان ایران است.

با توجه به تاریخ کهن این مرز و بوم خواهیم دید که چه اتفاق ها و جنگ هایی که رخ داده است ،میراث فقط تاریخ نیست بلکه مکان، زبان، فرهنگ، لباس، صنایع دستی و بسیاری دیگر است که وزارت میراث فرهنگی از آنها به عنوان میراث فرهنگی ملموس و ناملموس یاد می کند، حتی طبیعت هم جزو میراث یک کشور است.

در کشورمان هزاران مکان تاریخی داریم که متاسفانه به حال خود رها شده و در حال فرسایش و تخریب است و بعضی از افراد سودجو برای کشف گنج به تخریب این آثار پرداخته اند و هیچ فرد و سازمانی مسوولیت آنها را عهده پذیر نیست و این یعنی نابودی اصالت ایران و وزارت میراث فرهنگی نیز هیچ اشرافی بر این اماکن ندارد.

شاید بدین خاطر است که باید برای مرمت و بازسازی هزینه کند و یا برای وزاتخانه درآمدی را در پی نخواهد داشت و شاید هم دلایل دیگری دارد که ما نمی دانیم ، جالب تر از آن این است که حتی کسی را برای نگهداری و حفظ آن نگماریده اند و این اتفاق تنها برای اماکن ما نیست بلکه میراث طبیعی ما نیز که شامل حومه شهرها، محیط زیست طبیعی از جمله گیاهان و جانوران به عنوان «تنوع زیستی» و عناصر زمین‌شناسی (از قبیل کانی شناسی، ژئومورفولوژی، فسیل‌شناسی و…) به عنوان «تنوع زمین» است در حال نابودی است.

این یعنی فاجعه، البته وزارت میراث فرهنگی در چند سال اخیر تلاش هایی را برای ثبت آثار ملی و جهانی کرده است که این خود باعث امیدواری است همچون جنگل های هیرکانی، شهر تاریخی یزد و بسیاری از موارد دیگر که که در صف جهانی شدن هستند ازجمله نقش رستم، نقش رجب، طاق‌بستان، دماوند، شهر تاریخی ماسوله، چشم‌انداز فرهنگی الموت، پارک ملی گلستان، منطقه حفاظت شده ارسباران، کوه سبلان، هگمتانه، مسجد کبود و … که پاسداری از آنها امری بسیار مهم و واجب است.

وزارت میراث فرهنگی و گردشگری وظیفه سنگینی را بر عهده دارد و با توجه به تبدیل سازمان به وزارت خانه، اینگونه انتظار می رود که وزارت متبوع بتواند از بسیاری از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و اماکن و میراث طبیعی کشور بتواند به نحوی مناسب حفظ و نگهداری کند و به بازسازی و مرمت اماکن تاریخی پرداخته و افرادی را جهت پاسداری از میراث ملی کشور گماشته و دست سودجویان و تخریب کنندگان را از این مکان ها کوتاه کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × یک =