کشاورزان دل به «شالیزار» زدند/پیشبینی افزایش ۵۰ هزار هکتاری کشت مکانیزه برنج
در روستاهای مازندران، تبِ کار و تلاش برای آماده سازی شالیزارها و کاشتن بذرهای امید و برکت بالا گرفته و پای خیلی از ماشین آلات آماده سازی زمین، به شالیزارها باز شده است.
به گزارش بلاغ، از چند روز پیش شخم و شیار اولیه و زمستانه مزارع و شالیزارهای مازندران برای فصل نو شالیکاری شروع شده است.
در جریان دل نگرانی های شیوع کرونا و محدود شدن بسیاری از فعالیت ها و رفت و آمدهای شهری ، شالیکاران مازندرانی طبق عادت کاری و تقویم زراعی ، البته با رعایت الزامات پیشگیرانه ، گرم آماده سازی شالیزارهای شان هستند.
اگرچه این روزها خیلی ها دغدغه تشخیص و پایین آوردن تب بیماری کرونا را دارند و از مردم می خواهند از ترددهای غیر ضرور و شلوغی معابر شهری جلوگیری کنند ، اما از آن طرف در روستاهای مازندران، تبِ کار و تلاش برای آماده سازی شالیزارها و کاشتن بذرهای امید و برکت بالا گرفته و پای خیلی از ماشین آلات آماده سازی زمین، به شالیزارها باز شده است.
علیمحمد رمضانی رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران در گفتوگو با خبرنگار بلاغ اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی چند هفته اخیر در مازندران تا به امروز در سطحی به میزان ۱۱۸ هزار هکتار شخم و شیار اولیه در نقاط گوناگون استان انجام شده است.
وی افزود: به طور کلی میتوان گفت در نیمی از اراضی کار شخم و شیار آغاز و یا انجام گرفته است.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: احداث خزانه اولیه در سطح ۶۵ هزار هکتار یعنی چیزی حدود ۳۰ درصد نیز انجام شده است.
رمضانی ادامه داد: با توجه به اینکه در دهه دوم بهمنماه حمل بذرها به شهرستانها آغاز شده است تا کشاورزان بتوانند با هماهنگی لازم با جهاد کشاوزی شهرستانها نسبت به تحویل بذر اقدام کنند.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی به کشاورزان توصیه میکنیم احتمال اینکه امسال پدیده سرمازدگی با توجه امکان بهار زودرس دور از انتظار نیست؛ نکات لازم را در نظر بگیرند، البته احداث خزانه اولیه اشکالی ندارد، اما بذرپاشیها را انجام ندهند.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، عنوان کرد: ما اکنون نگرانیهایی داریم که در برخی از شهرستانها، بذرپاشی آغاز شده است و از کشاورزان تقاضا میکنیم که کمی برای بذرپاشی، دست نگه دارند و عجله نکنند.
رمضانی اعلام کرد: کشاورزان طوری برنامهریزی کنند که در اوایل اردیبهشتماه، نشاکاری داشته باشند.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه در برخی از سالهای اخیر، آببندانها مملو از آب است و در برخی سالها شرایط متفاوت است؛ در بهترین شرایط بارندگی در برخی از سالها بین ۳ تا ۵ هزار هکتار افزایش سطح کشت داریم، البته در برخی از شهرستانها نیز به دلیل تبدیل باغات مرکبات به شالیزارها این افزایش سطح بیشتر هم شده است.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونا که طی سال گذشته منجر به وقفه در کار کشاورزان شد، تمهیدات لازم برای کاهش مشکلات در نظر گرفته شده است و در این راستا در سال گذشته ما حدود ۳۵ درصد رشد نشای مکانیزه در مازندران داشتیم.
رمضانی با بیان اینکه در سال گذشته در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شالیزار استان، کشت مکانیزه انجام شد؛ تاکید کرد: امسال پیشبینی میکنیم که با توجه به اینکه نزدیک به ۴۵۰ دستگاه نشاکار به ناوگان مکانیزه ما اضافه شده است، میزان کشت مکانیزه به ۱۵۰ هزار هکتار افزایش یابد.
وی اضافه کرد: امسال برای کنترل تنشهای قیمتی دستمزد با همکاری سازمان نظام صنفی و اداره فناوری مکانیزاسیون جهاد کشاورزی یک نرخ نامه آنالیز دستمزد بانک نشاداران تهیه شده است که به نفع کشاورزان استان خواهد بود.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، اذعان کرد: در سال گذشته، حدود ۲۱۴ هزار و ۳۲۶ هکتار سطح زیرکشت اول و حدود ۱۱۰ هزار هکتار نشای مجدد و رتون در مازندران داشتیم.
رمضانی یادآور شد: طی سال گذشته، میزان تولید در کشت اول، یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۲۲۴ تن شلتوک، میزان تولید در رتون، ۱۲۷ هزار و ۳۲۹ تن و میزان تولید در کشت دوم ۱۸۱ هزار و ۱۹۱ تن بوده است که در مجموع کل، مازندران با تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ تن شلتوک، سهمی ۴۲ تا ۴۵ درصدی تولید برنج کشور را دارد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0