کد خبر : 254336
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 مارس 2021 - 14:30
-

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران: سود ۲۰۰ درصدی میوه در جیب دلالان و واسطه‌ها می‌رود

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران: سود ۲۰۰ درصدی میوه در جیب دلالان و واسطه‌ها می‌رود

به گزارش عصرقائم، مجتبی شادلو با انتقاد از سیستم عرضه میوه در کشور و نبودن نظارت لازم در این بخش اظهار کرد: بر اساس قوانین صنفی، خرده‌فروشان سطح شهر‌ها باید حداکثر ۳۰ درصد سود خرده‌فروشی دریافت کنند اما در حال حاضر شاهد تفاوت دو تا سه برابری قیمت میوه از عمده‌فروشی میدان مرکزی تا خرده‌فروشی‌های

به گزارش عصرقائم، مجتبی شادلو با انتقاد از سیستم عرضه میوه در کشور و نبودن نظارت لازم در این بخش اظهار کرد: بر اساس قوانین صنفی، خرده‌فروشان سطح شهر‌ها باید حداکثر ۳۰ درصد سود خرده‌فروشی دریافت کنند اما در حال حاضر شاهد تفاوت دو تا سه برابری قیمت میوه از عمده‌فروشی میدان مرکزی تا خرده‌فروشی‌های سطح شهر هستیم.

وی افزود: خرده‌فروشی‌ها می‌گویند کرونا باعث کاهش مصرف میوه شده است و فروش با ۳۰ درصد سود کفاف دخل و خرج آنها را نمی‌دهد؛ باید میزان سود خرده‌فروشی را اصلاح کرد نه اینکه باعث قیمت گذاری سرخود میوه در مغازه‌ها شوند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران کشور با بیان اینکه گردش چندین باره میوه از تولید‌کننده تا مصرف‌کننده خیانت به تولید‌کننده و مصرف‌کننده است عنوان کرد: میوه‌های تولیدی بعد از تولید به میادین عمده‌فروشی میوه و بعد از آن باید مستقیم به خرده‌فروشی‌ها بروند و هرگونه خرید و فروش خارج از این چرخه صرفا سودجویی است.

شادلو در واکنش به اینکه صادرات میوه باعث افزایش قیمت آن شده است، توضیح داد: تا این موقع از سال به طور معمول باید ۷۰ درصد میوه‌های پاییزه در بازار به فروش می‌رسید، اما در سال جاری به دلیل اینکه قدرت خرید مردم کاهش یافته است تنها ۳۰ درصد از تولیدات در بازار فروش رفته و ۷۰ درصد آن در سردخانه‌ها است؛ در صورت عدم جذب این محصولات در بازار یا صادرات آنها، برای تولید کنندگان فاجعه ایجاد می‌شود.

این فعال اقتصادی با ‌اشاره به بیانات رهبر انقلاب در روز درختکاری گفت: فرمایشات اخیر رهبرمعظم انقلاب درباره قیمت بالای میوه با وجود تولید فراوان و عدم بهره‌مندی باغداران از تولید خود، نشان از اطلاعات مناسب ایشان از بطن جامعه و تولید کنندگان است.

وی افزود: تولید کنندگان بخش کشاورزی سرانجام روشنی در کشور ندارند و مشخص نیست بعد از تولید می‌توانند محصولات خود را در بازار به فروش برسانند یا خیر. در همین رابطه، مدیرعامل اتحادیه باغبانی ایران در پاسخ به اینکه کشورها دیگر از استارت آپ‌ها برای کاهش دلالی و واسطه‌گری استفاده می‌کنند چرا در کشور ما اجرایی نمی‌شود؟ گفت: به تازگی سازمان تعاون روستایی «روستا بازار» راه‌اندازی کرده که در آن بخش از محصولات را تشکل‌ها خریداری می‌کنند و از طریق استارت آپ به صورت خرده‌فروشی در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. وی یادآور شد: این سامانه قبل از سال نو راه‌اندازی می‌شود اما نیاز به حمایت مالی از سوی دولت است که مقادیر بیشتری از محصولات مردم خریداری شود.

گفتنی است همچنین بر اساس برخی گزارش‌ها، تعدادی از فعالان بازار معتقدند اجاره بهای نجومی مغازه‌ها عامل مهمی در شکل‌گیری گرانفروشی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × سه =