کد خبر : 255752
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 مارس 2021 - 12:00
-

چرا آسیب ورزشی در زنان بیشتر از مردان است؟

چرا آسیب ورزشی در زنان بیشتر از مردان است؟

آمار فعالیت بدنی در ایران و به ویژه در بین زنان پایین است و صدمه های ورزشی با میزان بیشتری در زنان نسبت به مردان دیده می شود.

به گزارش عصرقائم، متاسفانه آمار فعالیت بدنی در کشور ما بالاخص در بین زنان پایین است و مشکلات اضافه وزن و چاقی، دیابت، مشکلات عضلانی، اختلالات ساختار قامتی، کمردرد، پوکی استخوان در زنان شایع تر از مردان است و در مورد صدمه های ورزشی که با میزان بروز بیشتری در زنان نسبت به مردان دیده می شوند، می توان از سندروم کمبود نسبی انرژی (REDS) و آسیب رباط متقاطع قدامی (ACL) نام برد.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، نایب رئیس بانوان فدراسیون پزشکی ورزشی تهیه شده و در اختیار ایسنا قرار گرفته آمده است: با توجه به اینکه هم در ورزش همگانی و هم در ورزش قهرمانی چه در تمرین و چه در مسابقه، احتمال آسیب ورزشی وجود دارد باید به نکات مختلفی توجه داشت.

اگر خانم بالای ۵۵ سال هستید (در مورد آقایان بالای ۴۵ سال)، پیش از شروع یک برنامه ورزشی برای چک آپ نزد پزشک بروید تا اطمینان پیدا کنید که از سلامت بدنی لازم برخوردار هستید.

ورزش را به آهستگی شروع کنید و به تدریج ابتدا مدت و تعداد حرکات و سپس شدت را بالا ببرید.

ایمن ورزش کنید؛ در ورزش همگانی قوانین سخت نگذارید و حرکتی که موجب درد می شود را انجام ندهید، به علاوه اینکه شدت ورزش نباید به اندازه ای باشد که فشار بیش از حدی به شما وارد آورد.

همه ورزش ها خطر آسیب دارند اما فواید شرکت در ورزش بیشتر از خطرات آن است. اغلب آسیب ها در ورزش همگانی ناشی از بیش مصرفی و شایع ترین انواع صدمات شامل پیچ خوردگی ها، کشیدگی ها، تاندینوزها و شکستگی است.

به منظور کم کردن خطر آسیب، حداقل یک روز در هفته تمرین نکنید و در برنامه ورزشی ‌تان حرکات گوناگونی را بگنجانید، همچنین قبل از ورزش بدن خود را گرم و در انتهای ورزش سرد کنید.

موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت این است که در صورت بروز آسیب، درمان و دوره توانبخشی را قبل از شروع مجدد ورزش تکمیل کنید.

پوشش سبک و کفش مناسب داشته باشید و از محافظ های مناسب و تایید شده مثل کلاه، هوگو، محافظ دهانی و… استفاده و تکنیک را صحیح اجرا کنید.

باید وقفه هایی برای ریکاوری و نوشیدن مایعات به بدن خود بدهید و قبل، حین و بعد از ورزش مایعات بنوشید و تغدیه مناسب داشته باشید.

عضلات خود را تقویت، انعطاف پذیری را بهبود و آمادگی بدنی را بالا ببرید و از استرس روانی پرهیز کنید.

برنامه تمرینی را بر حسب مشکلات بدنی که دارید تحت نظر پزشک ورزشی تنظیم کنید؛ برای مثال اگر آرتروز زانو دارید، تمرین ‌هایی برای تقویت عضلات اطراف زانو، مفید است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × سه =