کد خبر : 256634
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 مارس 2021 - 8:05
-

بازگشت به روزهای سخت کرونایی

بازگشت به روزهای سخت کرونایی

اعلام شرایط تقریبا عادی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا آن هم در روزهای پایانی سال ۹۹، باعث شد با تمامی این هشدارها و درخواست‌های مسئولان ارشد وزارت بهداشت، به یکباره جاده‌های کشور شلوغ شد و سفرهای نوروزی کلید خورد.

به گزارش عصرقائم، تنها با گذشت دو روز از سال جدید، شاهد گزارش‌های نگران کننده از وضعیت بیماری کرونا در کشور هستیم.

همزمان با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اینکه مردم می‌توانند به سفر بروند و فقط شهرهای قرمز و نارنجی از این قاعده مستثنی هستند، باعث شد تا شاهد موج بزرگی از آغاز سفرهای نوروزی در کشور باشیم.

این در حالی است که وزیر و معاونان وزارت بهداشت، همواره نسبت به انجام سفرها و مسافرت‌های نوروزی ابراز نگرانی کرده و از مردم درخواست کرده اند در خانه بمانند. به طور مثال، همین دیروز بود که سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در پایان گزارش روزانه آمار کرونا در کشور، نسبت به خطر بروز موج جدید کرونا هشدار داد و تاکید کرد: انتقال ویروس جهش یافته از مناطق آلوده به مناطق کمتر آلوده و بدون آلودگی از خطرات جدی سفرهای نوروزی است. لذا، امیدواریم با نرفتن به مسافرت و عدم حضور در تجمعات و دورهمی‌ها، سین سلامت را به سفره‌های هفت‌سین خودمان اضافه کنیم.

در همین حال، سعید نمکی وزیر بهداشت و بالاترین مقام پاسخگو در حوزه سلامت کشور، نسبت به انجام سفرهای نوروزی هشدار داده و گفته است که وزارت بهداشت به شدت با سفرهای نوروزی مخالف است.

با تمامی این هشدارها و درخواست‌های مسئولان ارشد وزارت بهداشت، اما از همان دو روز پایانی سال ۹۹، به یکباره جاده‌های کشور شلوغ شد و سفرهای نوروزی کلید خورد.

قله‌های مرگ و میر کرونایی در کشور

وقتی به قله های منحنی مرگ و میر کرونا در ایران دقت کنیم با سه موج عمده مواجه می‌شویم که اولی در ۶ فروردین ۱۳۹۹ با نزدیک به ۱۶۰ مرگ روزانه بود. سپس در ۶ مرداد ۹۹ با قریب ۲۴۰ مرگ در روز سپری شد و نهایتاً در ۲۶ آبان ۹۹ به نزدیک ۵۰۰ مرگ روزانه رسید.

این در حالی است که هنوز شیوع ویروس «انگلیسی» را نداشتیم و همچنان صحبت از ویروس «ووهان» بود. اما، حالا چند صباحی هست که شاهد بروز مواردی از ویروس جهش یافته در اغلب نقاط کشور هستیم که نمونه بارز و آشکار آن را در استان خوزستان شاهد بودیم و البته هنوز هم ادامه دارد.

گول رنگ‌ها را نخورید

حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا، با بیان اینکه نباید گول رنگ‌ها را خورد، گفت: مردم پس از گذشت یک سال از شیوع ویروس منحوس کرونا و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی خسته شده اند، اما نباید گول رنگ‌ها را خورد.

وی افزود: دسته بندی رنگ‌ها بر اساس میزان بستری شدگان است و نمی‌تواند دقیق باشد. از نظر ما همه جا حالت قرمز و محدودیت تردد وجود دارد.

سوری ادامه داد: با جابجایی مردم در سفر شیوه زندگی به هم می‌خورد. عملکرد بیماری‌های اگزوتیک (بیگانه) در مکان‌های مختلف با سیستم بدنی متفاوت، فرق می‌کند.

وی گفت: نمی‌خواهیم عید را با سفر مرگ به خود و خانواده مان تلخ کنیم.

اکنون با رفتار ستاد ملی کرونادر قبال مسافرت‌های نوروزی که متفاوت از سال گذشته است، این سوال در ذهن متبادر می‌شود که آیا ما با مصداق آزادی تردد نوروزی به ۹۱ درصد از شهرهای کشور ، در حال گشایش سختگیری‌های پیشگیرانه (موسوم به lockdown) هستیم. اگر بله، پس هشدارهای وزارت بهداشت و اعلام‌های روزانه شیوع سوش جدید چیست و اگر به گفته مسؤلین بهداشتی شرایط شکننده است و عدد مولد پایه بالای یک است آنگاه تصمیمات ستاد ملی کرونا در این تعطیلات نوروزی چگونه ارزیابی می‌شود.

به نظر می‌رسد باید در فرآیندهای تصمیم گیری برای کرونا، در شرایطی که واکسیناسیون ملی هنوز آغاز نشده و رعایت پروتکل‌ها نیز افت جدی نموده و با گسترش سوش جدید نیز مواجه هستیم، بازنگری صورت پذیرد.

ما دیدم که کشور در مقطع ابتدایی سال گذشته با قرنطینه‌های جدی تر و همراهی مردم که هنوز تازه نفس بوده و توان روحی و اقتصادی لازم را داشتند، توانست مهاری مثال زدنی بر گسترش کرونا بگذارد، اما اکنون شاهد ضعف تصمیم گیری از سوی نهادهای مسئول و عدم رعایت پروتکل‌ها از جانب مردم هستیم که می‌تواند در طی هفته‌های آتی موج جدیدی از ابتلاء و مرگ و میر را به همراه بیاورد و کادر خسته از یکسال تلاش بی وقفه درمان را زمین گیر کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × دو =