کد خبر : 257265
تاریخ انتشار : یکشنبه 28 مارس 2021 - 10:05
-

اختراعاتی که با شکست مواجه شدند

اختراعاتی که با شکست مواجه شدند

شکست به ما چیزهای زیادی می‌آموزد و به ما کمک می‌کند تا بهتر عمل کنیم اما اگرچه شکست‌ها می‌توانند مفید باشند برخی از اختراعات گذشته به طرز خاصی شکست خوردند و گاها نتایجی فاجعه‌بار داشتند.

به گزارش عصرقائم، از جمله‌ی این اختراعات شکست‌خورده‌ی تاریخ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. محصولات بهداشتی رادیواکتیو که در زمان خود ایده‌ی خوبی به نظر می‌رسیدند

هنگامی که رادیوم برای اولین بار کشف شد مردم هیچ اطلاعاعی از اثرات منفی آن نداشتند و حتی بعضی از مردم به آن به چشم یک ماده‌ی جادویی برای سلامتی نگاه می‌کردند. پزشکان و شرکت‌ها از رادیوم در همه‌چیز استفاده می‌کردند. از آب گرفته تا خمیردندان و تصور می‌شد این ماده به سلامتی و زیبایی کمک می‌کند!

این باور ادامه داشت تا زمانی که ایبن بایرز(Eben Byers) فردی که از پودر توررادیوم( Thor-radium)استفاده می‌کرد پس از مصرف ۱۴۰۰ بطری از آن فک پایین خود را به طور کامل از دست داد و بخش پایینی صورتش کاملا جدا شد. در این زمان بود که برای مردم این سوال به وجود آمد که آیا واقعا رادیوم برای آن‌ها مفید است؟

۲.تانک پرنده

نحوه‌ی استفاده از تانک‌های پرنده‌ی  شوروی سابق شاید آن چیزی نباشد که فکر می‌کنید. برنامه‌ی اولیه برای تانک(Antonov A-۴۰ Krylya) حمل کردن این تانک‌ها با هواپیما بود تا آن‌ها را به میدان‌های جنگ بفرستند تا از نیروهای پیاده نظام پشتیبانی کند.

ابتدا نیروها از هواپیما پایین می‌پریدند و سپس به دنبال آن‌ها این تانک به سمت زمین می‌رفت اما این برنامه لغو شد زیرا شوروی نتوانست هواپیمایی قدرتمند برای حمل تانک پیدا کند و همچنین تلاش قابل توجهی لازم بود تا تنها یک تانک فرود بیاید.

۳.خانه‌های دایمکسیون

این خانه‌های عجیب کرومی توسط باکمینستر فولر(Buckminster Fuller)، مخترع و معمار در دهه‌ی ۱۹۳۰ ساخته شدند. هدف از آن ایجاد راهی سریع و آسان برای ساخت خانه برای همه بود. این خانه‌های دایمکسیون را می‌شد بر روی یک کامیون حمل کرد و در کمتر از دو روز سرهم کرد. شکل آن‌ها گنبدی بود تا در عین سریع نصب شدن مقاوم نیز باشد.

سرانجام ایده‌ی ساخت این خانه‌ها شکست خورد زیرا فضای داخلی آن را نمی‌شد شخصی سازی کرد و گسترش داد و تنها دو اتاق خواب داشت با سرویس‌های بهداشتی و حمام کوچک. یافتن اسباب و اثاثیه‌ی مناسب برای یک خانه با دیوارهای گرد نیز کاری غیر ممکن است.

۴.ماشین قایقی

زمان‌هایی هست که ترکیب دو چیز متفاوت نتایج خوبی دارد مثل ترکیب شکلات و قهوه، قاشق و چنگال، شیر و ببر اما شاید ترکیب قایق و ماشین قدمی بیش از حد بزرگ است.

ماشین‌های قایقی که اصطلاحا “آمفیکار” نامیده می‌شوند امروزه نیز برای سفرهای توریستی مورد استفاده قرار می‌گیرند اما بسیاری از مردم در دهه‌ی ۱۹۰۰ میلادی تصور می‌کردند که این ماشین‌ها آینده را خواهند ساخت اما این اتفاق رخ نداد . در حال حاضر این ماشین‌ها در اختیار مجموعه‌داران است و یا کسانی که می‌خواهند پول اضافی شان را خرج یک ماشین قایقی کنند.

۵.سینه‌راما

این سینماها نمونه‌های اولیه سینماهای آیمکس(IMAX) امروزی(سینمای منحنی) بودند اما بسیار پیچیده‌تر. برای نمایش فیلم به سه پروژکتور که کاملا با یکدیگر هماهنگ و همگام بودند نیاز بود. این سینماها متعلق به زمانی پیش از عصر فناوری دیجیتال بودند و این بدان معناست که سه آپارات‌چی ماهر باید در اتاقک پروژکتورها می‌نشستند تا همه‌چیز به درستی کار کند. بیشتر سینماها نمی‌خواستند برای ارتقای سینما هزینه کنند و همچنین نمی‌خواستند به کارمندان بیشتری برای اجرای فیلم پول بدهند و در نهایت فیلم‌های کمی برای این نوع سینما ساخته می‌شدند و این اختراع زود از بین رفت.

۶.کنسول بازی اینتلی‌ویژن

اینتلی‌ویژن‌ها کنسول بازی‌های ویدئویی شرکت متل(Mattel) بودند که در سال ۱۹۷۹ به بازار عرضه شدند تا با آتاری ۲۶۰۰ رقابت کنند. اگرچه این کنسول بدترین کنسول جهان نبود اما با شکست مواجه شد و تقریبا باعث ورشکستگی شرکت سازنده‌اش شد.

۷. سیستم قابل حمل پخش موسیقی

زمانی که صفحه‌های موسیقی در اوج محبوبیت بود و پیش از ظهور صداهای دیجیتال، بسیاری از شرکت‌ها تلاش می‌کردند تا دستگاه پخشی تولید کنند که به افراد اجازه دهد هنگامی که حرکت می‌کنند موسیقی گوش دهند. اگر از این دستگاه‌ها استفاده کرده باشید با مشکلات آن آشنا هستید. این دستگاه‌ها هنگام حرکت دائما تکان می‌خوردند و جابه‌جا می‌شدند همچنین باید مکانی برای قرار دادن دستگاه پیدا می‌کردید و مطمئن می‌شدید ضربه‌ای به آن وارد نمی‌شود وگرنه آلبوم جدیدتان خراب می‌شد. فروش سی‌دی و صفحه‌های موسیقی امروزه دوباره افزایش یافته است اما این اختراع هرگز بازنخواهد گشت.

۸. ربات تندخوانی

ربات ردمتیک(Readamatic) که در سال ۱۹۶۶ ثبت اختراع شد راه‌حلی برای دانش آموزان و حتی بزرگسالانی بود که می‌خواستند تندخوانی کنند. یک صفحه‌ی مکانیکی به سمت پایین صفحه حرکت می‌کرد تا به فرد بگوید کجا را بخواند تا سرعت خوانش او تنظیم شود.

مشکل اینجا بود که این دستگاه سروصدای زیادی داشت و صفحه‌ی فلزی صدایی مانند کشیدن ناخن بر روی تخته‌سیاه ایجاد می‌کرد. در نهایت این موضوعات که باعث حواس‌پرتی خواننده می‌شدند باعث نابودی این اختراع شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

14 − 14 =