کد خبر : 257573
تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 مارس 2021 - 9:00
-

ادامه روزهای بد وال استریت

ادامه روزهای بد وال استریت

همه شاخص های مهم بورسی وال استریت ریزش کردند.

به گزارش عصرقائم، به نقل از بلومبرگ، با وجود آن که دولت آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ و بایدن حدود پنج تریلیون دلار تاکنون برای کاستن از تبعات اقتصادی ناشی از ویروس کرونا تخصیص داده اند احتمال رونمایی و اجرایی شدن از یک بسته حمایتی عظیم دیگر وجود دارد. به گفته برخی از منابع آگاه، دولت بایدن پس از اجرایی شدن بسته حمایتی ۱.۹ تریلیون دلاری در نظر دارد یک بسته دیگر را با هدف کاستن از فاصله طبقاتی و تقویت زیرساخت های اقتصادی اجرایی کند هر چند هنوز مشخص نیست یک بسته حمایتی دیگر تا چه حد با مخالفت جمهوری خواهان در کنگره و سنا مواجه شود.

گزینه تصدی گری وزارت بازرگانی آمریکا در دولت بایدن در مصاحبه با نشریه وال استریت ژورنال از آغاز مذاکرات تجاری با چین حمایت کرده و افزوده است: تعرفه ها به شرکت ها و مصرف کنندگان آمریکایی خسارت زده است اما این تعرفه ها دارای مزایایی نیز بوده اند. این وکیل سابق در امور تجارت که خود دارای پدر و مادری چینی است، برداشته شدن ناگهانی تعرفه ها را به ضرر اقتصاد آمریکا دانسته و گفته است پیش از این کار باید اصلاحاتی در نظام گمرکی فعلی انجام گیرد. در ژانویه سال ۲۰۲۰ دولت ترامپ با دولت چین فاز تخست توافق تجاری را امضا کردند.

اگرچه نگرانی ها از افزایش تورم در نتیجه ادامه سیاست های حمایتی دولت ها و بانک های مرکزی جهان به صورت جدی درآمده است اما با توجه به آن که انتظار می رود جهان در سال جاری از رکود کرونایی سال قبل خارج شود، شاخص های مهم بورسی جهان کماکان در نزدیکی قله های تاریخی خود حرکت می کنند. از طرف دیگر تاکید چندباره بایدن و مقامات دولت وی بر احیای چندجانبه گرایی و حمایت از روند جهانی شدن، باعث دلگرمی معامله گران نسبت به افزایش تجارت خارجی در میان مدت شده است.

به نظر می رسد که رشد اقتصادی بسیاری از اقتصادهای بزرگ به میزانی که پیشتر تصور می شد نیرومند نخواهد بود. موسسه مطالعات اقتصادی آلمان در گزارش جدید خود پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی بزرگ ترین اقتصاد اروپا در سال جاری به ۳.۷ درصد برسد که این رقم ۰.۵ درصد کمتر از چیزی است که پیشتر تصور می شد. همچنین شاخص مدیران خرید در سطح منطقه یورو در ماه مارس به ۵۲.۵ واحدرسید که ۳.۷ واحد بالاتر از رقم ثبت شده در ماه قبلی بوده است. اکنون سرعت افزایش تولید کارخانه ها در اروپا  به بالاترین سطح ۲۶ سال اخیر رسیده است.

به دنبال بازگشایی تدریجی کسب و کارها در آمریکا و کم شدن انگیزه های احتیاطی، میزان فروش خانه های جدید در امریکا در دوازده ماه منتهی به فوریه با کاهش قابل توجه ۱۸.۲ درصدی نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به ۷۷۵ هزار واحد رسیده است که این رقم، کمترین رقم ثبت شده در هشت ماه اخیر محسوب می شود. بیشترین رکود مسکن در بخش غرب میانه اتفاق افتاده که فروش خانه ها ۳۷.۵ درصد کمتر از فوریه سال قبل شده است. متوسط قیمت مسکن نیز به ۳۴۸ هزار دلار افزایش یافت.

افزایش شمار قربانیان کرونا در اروپا باعث شده است تا محدودیت های کرونا در قاره سبز ادامه یابد و این مساله می تواند هشداری از دیرتر شدن بازگشت شرایط به حالت عادی خود باشد. پس از آن که شمار قربانیان کرونا در اروپا از یک میلیون نفر هم گذشت، از آلمان خبر می رسد دولت آنگلا مرکل محدودیت های کرونایی به ویژه در زمینه فعالیت کسب و کارها و رفت و آمد را تا پایان ماه آوریل تمدید خواهد کرد. پیش از این نیز به دلیل مشابهی، دولت فرانسه از قرنطینه پاریس و نواحی شمال این کشور به دلیل افزایش شمار مبتلایان خبر داده بود.

تنش های کشورهای غربی و چین باعث نگرانی معامله گران از تحت تاثیر قرار گرفتن مناسبات تجاری دو طرف شده است. برای نخستین بار از سال ۱۹۸۹ اتحادیه اروپا چهار فرد و یک نهاد دولتی چینی را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرد که این اقدام با پاسخ متقابل چین و تحریم ۱۰ مقام اروپایی همراه شد. در بین افراد تحریم شده توسط چین نام رینهارد بتیکفر، رییس کمیته امنیت و حقوق بشر پارلمان اروپا و همچنین مرکز مطالعات مرکاتور مستقر در آلمان دیده می شود.

تاکنون بیش از ۱۲۸ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۰۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۸۰۸ هزار و ۴۳۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۶۳ هزار و ۲۷۱ نفر، برزیل با ۳۱۴ هزار و ۲۶۸ نفر، مکزیک با ۲۰۱ هزار و ۸۲۶ نفر، هند با ۱۶۲ هزار و ۴۵۴ نفر و انگلیس با ۱۲۶ هزار و ۶۷۰ نفر بوده است.

دریک هالپینی – تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در بانک میتسوبیشی – گفت: به طور کلی هنوز ریسک های زیادی در بازارهای مالی وجود دارند که روند معاملات را دست کم تا نیمه نخست امسال تحت تاثیر خود قرار می دهند. وضعیت کرونا هنوز مایه نگرانی بزرگی است به ویژه آن که هنوز نمی توانیم با قاطعیت بگوییم که واسکن های موجود در برابر گونه های جهش یافته ویروس هم کارایی بالای خود را حفظ کرده اند. اینکه تنش های ژئوپلتیکی تا چه حد مناسبات تجاری را تحت تاثیر قرار دهند هم مهم است.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۴۲ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۸۰.۹۲ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۴۱ درصد ریزش تا سطح ۳۹۵۶.۱۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۸ درصد کاهش در سطح ۱۳ هزار و ۷.۴۷ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۵۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۷۲.۱۲ واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۲۹ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۸.۶۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۱.۲۱ درصدی در سطح ۶۰۸۸.۰۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۱.۲۲ درصد بالا رفت و به ۸۵۹۵.۲۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۱۶ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۴۳۲.۷۰ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ‌کنگ ۰.۸۴ درصد بالا رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۵۷۷.۷۰ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۰.۹۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۰۹۴.۷۳ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۹ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۷۳۸.۴۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۱.۷۴ درصد کاهش به ۶۰.۵۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۱.۴۸ درصدی به ازای ۶۴.۰۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۱.۳۹ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۸۴.۲۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۱.۷۱ درصدی به ازای ۲۴.۱۰ دلار مبادله شد.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده − پنج =