جزئیاتی از معافیت مدارس از پرداخت بهای انرژی
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه چندسالی است که مدارس از پرداخت بهای انرژی در حد الگوی مصرف معاف شدهاند گفت: به دنبال تفاهمی با وزارت نیرو هستیم که اقلیم مدارس برای استفاده از انرژی مورد توجه قرار بگیرد.
به گزارش عصرقائم، علی الهیار ترکمن در گفتوگو ، درباره نظام تامین مالی وزارت آموزش و پرورش توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: نظام تامین مالی در آموزش و پرورش که به گستردگی ایران پهناور است دارای یک سیستم پیچیده است. اقلام هزینهای در آموزش و پرورش، نوع هزینههایی که داریم، جامعه مخاطب و مناطقی که باید آموزش در آنجا برقرار باشد بسیار متنوع است و این نظام تامین مالی از قانون اعداد بزرگ پیروی میکند.
وی با اشاره به وضعیت سرانه مدارس و عدم اجرای کامل اصل ۳۰ قانون اساسی گفت: طبق اصل ۳۰ قانون اساسی، هدف اصلی ارائه آموزش و پرورش رایگان برای همه اقشار تا پایان دوره متوسطه است. البته شورای نگهبان در دهه ۷۰ استفساریهای داشته و ذکر کرده که این کار باید در حد توان دولت انجام شود که از همان مدارس غیردولتی وارد سیستم شدند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه چندلایه برای اجرا و تحقق اصل ۳۰ داریم گفت: لایه اول اینکه آموزش رایگان باشد و دانشآموز هیچ شهریهای نپردازد و به علت عدم پرداخت پول از تحصیل باز نماند که این مهم در مدارس دولتی اجرا میشود. از منتقدین جدی تعدد مدارس هستم. اما در اینجا صحبت از سیستم آموزش دولتی و آموزش رایگان است که اکنون در سیستم آموزش دولتی برقرار است. در لایه اول آموزش ما، آموزش شهریهای نیست.
وی ادامه داد: لایه دوم بحث تامین منابع آموزشی است. با یارانه دولت به کتابهای درسی، بخشی از هزینه هم برعهده والدین قرار میگیرد که اندک است. سیاستهای حمایتی دیگری هم داریم.
الهیار با بیان اینکه لایه سوم، برقراری محیط مناسب آموزش است اظهار کرد: این لایه به تامین بهای آب، برق، گاز، تامین مواد اولیه و هزینه نگهداری از مدرسه مربوط میشود. مشکل ما در این لایه سوم است و نباید بگوییم کل اصل ۳۰ قانون اساسی زیر سوال است. همانطور که گفته شد در لایه سوم چندهزینه داریم که مهترین آن هزینه حاملهای انرژی است که خوشبختانه با پیگیریهای وزارتخانه و حسن نگاه نمایندگان چندسالی است که مدارس از پرداخت بهای انرژی در حد الگوی مصرف معاف شدهاند. البته در وزارت نیرو تا جایی که توانستند مقاومت کردند اما اکنون این مقاومت کمتر و همنوایی ها بیشتر شده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: به دنبال تفاهمی با وزارت نیرو هستیم که اقلیم مدارس برای استفاده از انرژی مورد توجه قرار بگیرد. در سال سوم اجرای این قانون هستیم و اجرای آن رو به جلو و پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه برخی تمام تلاششان این است که تبصره ۶ قانون بودجه که هرسال تکرار میشود و باید به قانون تبدیلش کنیم را نقض کنند که از طریق دفتر بودجه با استانها در ارتباط هستیم تا بدهیهای سال های قبل از اجرای قانون معافیت را احصا کنیم اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش با وزیر نیرو تفاهم کرده که آب و برق و گاز هیچ مدرسهای به علت بدهی نباید قطع شود.
الهیار ادامه داد: حدود دوماه قبل تفاهم نامه امضا کردیم و دیگر آب و برق و گاز مدرسهای را قطع نمیکنند. هرچند با مدیران مدارس در هزینههای نگه داری مدارس همنوا و دردآشنا هستم. طبیعی است که شرکتها مقاومت کنند. تلاش میکنیم وضعیت بهینه شود. حتی در صدد اصلاح انشعاب مدارس دو شیفته هستیم تا از الگوی مصرف تجاوز نکند.
برچسب ها :تفاهم نامه ،آموزش و پرورش،مدارس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0