تاثیر حذف چهار صفر از پول ملی بر بازار سرمایه
کارشناس بازار سرمایه گفت:حذف چهار صفر به خودی خودی در روی متغیرهای بنیادی و اساسی موثر بر اقتصاد و بورس تاثیر چندانی ندارد، اما بار روانی این موضوع میتواند موثر باشد.
به گزارش عصرقائم، بهزاد خسروی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که حذف چهار صفر به طور کلی چقدر میتواند روی بازار سرمایه اثر گذار باشد؟، اظهار کرد:از نظر روانی قیمت سهام هر چقدر کمتر باشد برای فردی که سهامدار است یا میخواهد سهمی را خریداری کنند ریسک پذیری کمتری را متصور میشوند. با توجه به این که زمان ۲ الی ۵ ساله از تصویب لایحه و آماده سازی زیر ساختهای فنی در نظر گرفته شده است این نکته مهم است که در فرآیند اجرای طرح حذف ۴ صفر چه برنامههای را داریم یا باید داشته باشیم برنامه مربوط به حذف چهار در ۴۰، ۵۰ کشور اجرا شده است و کشورهای مانند آلمان حتی از نظر کنترل تورم موفق عمل کردند.
وی گفت:کشوری مانند ترکیه متوسط و کشوری مانند زیمباوه بسیار ضعیف عمل کرده اند و به نتیجه دلخواه مورد نظر خود شان نیز نرسیده اند. برخی از کشورها نه تنها موفق نبودند بلکه این تصمیم برایشان بار منفی نیز به همراه داشته است. سیاستهای پولی برای کنترل تورم و حذف ۴ صفر نکته بسیار مهمی است که علاوه برای آسان شدن محاسبات در موضوع حذف ۴ صفر بحث کنترل تورم نیز مطرح میشود.
این کارشناس در ادامه بیان کرد:واقعیت این است که حذف چهار صفر به خودی خود تاثیر چندانی را روی متغیرهای بنیادی و اساسی اقتصادی (بورس) ندارد، اما از نظر جنبه محاسباتی بار روانی موضوع حذف چهار صفر میتواند موثر باشد به عبارتی دیگر محاسبات از نظر حسابرسی، صورتهای مالی و داد و ستد راحتتر انجام میگیرد. البته نباید این نکته را فراموش کنیم که باید هرچه سریعتر نسبت به تغییر سیستمهای معاملاتی و تطبیق آن با پول جدید اقدامات لازم را در این فرآیند چند ساله که برای این لایحه در نظر گرفته شده است، انجام دهیم.
خسروی افزود:با حذف ۴ صفر از پول ملی طبیعی است که با وضع موجود نمیتوانیم روی سهمها رقابت بکنیم. به عبارتی حداکثر آن یک صدم است هرچند که باید دید در عمل تا چند رقم اعشار میتوانیم قیمت را تعریف کنیم که از نظر من بیشتر از دو رقم را ما نمیتوانیم اعمال کنیم از لحاظ اعشاری و این نکته را نباید فراموش کنیم که در ابتدای اجرای این طرح آن دسته از سهامی که قیمت آنها نسبت به ارزش اسمی فعلی شان یعنی ۱۰۰ تومان کمتر است از نظر روانی آمادگی جذب سرمایه گذاری بیشتری را دارند.
وی در ادامه گفت:یعنی سهام داران رقابت بیشتری برای سرمایه گذاری در این دسته از سهام دارند و قطعا خرده مالکان سهام در بازار گرایششان به سمت سهامی خواهد بود که ارزش کمتری را در بورس کشور دارند نکته دیگری که وجود دارد اگر با هدف کنترل تورم و دیگر سیاستهای پولی و مالی حذف ۴ صفر را دنبال کنیم و آن را هم جز برنامه بدانیم این نکته مهم است که در صورت عدم موفقیت این تجربه را در آینده دیگر نمیتوانیم به راحتی تکرار کنیم و قطعا اثر بخشی کمتر خواهد داشت. این طرح بایستی مرحله به مرحله و با سیاستهای مکمل انجام گیرد.حذف صفر بر روی ارزش گذاری شرکتها تاثیر خاصی ندارد و این تنها شامل بورس نیست و در بازارهای موازی هم به این شکل است.
خسروی درباره اینکه آیا افزایش ۴ صفر میتواند باعث افزایش تقاضا در بورس شود؟، توضیح داد:قطعا در ماههای اول و شاید در سال اول نسبت به سهامی که ارزش اسمی کمتری دارند موثر خواهد بود. قطعا گرایش خریداران سهم از نظر روانی نسبت به آنهای که قیمت شان زیر هزار تومان است گرایش مردم نسبت به این سهمها بیشتر خواهد بود، زیرا ریسک کمتری هم متحمل خواهند بود.
این کارشناس هم درباره این در گذشته قرار بود یک صفر حذف شود و حال ۴ صفر، تاثیر این دو بر بورس چگونه است اظهار کرد:زمانی که حذف چهار صفر صورت گیرد، زیرا ریسک کمتری را خریدار نسبت به حذف یک صفر متحمل میشود بخصوص برای سهامداران خرد گرایش و رغبت بیشتر برای سهمهای خواهد بود؛ که ارزش پایین تری دارند یعنی قیمت کمتری دارند بله بین حذف یک صفر و چهار صفر فرق وجود دارد.
برچسب ها :بورس،ریسک،سهام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0