۱. خیار
خیار عاشق ظرف میوه است. نگهداری خیار در کنار سایر میوه ها باعث حفظ ویتامین ها و همچنین کپک نزدن آن می شود. خیار اما از گوجه فرنگی و سیب زیاد خوشش نمی آید، زیرا گازهایی که از آن ها خارج می شوند باعث تسریع روند رسیدن آن می شود.
۲. لیمو و سایر مرکبات
لیمو و دیگر مرکبات در مناطق گرمسیر و معتدل رشد می کنند و تحمل سرما و نگهداری در یخچال را ندارند. لیمو حتی اگر بریده شده است را هم بهتر است در یک ظرف نگهداری کنیم.
۳. پنیر
پنیر را در پلاستیک نگهداری نکنید زیرا در آن عرق می کند. برای نگهداری کوتاه مدت از کاغذ استفاده کنید. یک قطعه پنیر را می توان تا ۳ هفته با کمک پارچه ای که در آب نمک خوابانده و دور آن پیچیده شده، نگهداری کرد. هر دو تا سه روز یک بار باید پارچه را دوباره با آب نمک خیس و پس از چلاندن پنیر را در آن قرار داد. بریدن پنیر در جایی که قبلا نان بریده شده، باعث کپک زدن سریع پنیر می شود.
۴. کرفس
کرفس را معمولا در بسته های پلاستیکی میفروشند. به محض خرید برای جلوگیری از پلاسیده شدن سریع باید آن را از پلاستیک خارج کرد. دمای یخچال برای نگهداری کرفس بسیار مناسب است.
۵. تخم مرغ
گرچه در قسمت بالای در یخچال جایی برای نگهداری تخم مرغ درنظرگرفته شده، اما این یک خطای تکنیکی است. در این قسمت تخم مرغ به علت باز و بسته شدن در یخچال به ویژه در مناطق گرمسیری دائما با تفاوت دما و گرم و سرد شدن روبرو است. تخم مرغ بهتر است در محوطه درونی یخچال نگهداری شود. برای نگهداری طولانی بهتر است نوک تیز تخم مرغ به طرف پایین قرار گیرد.
۶. سیب زمینی خام
سیب زمینی خام را در یخچال نگهداری نکنید. روشنایی زیاد، گرما و رطوبت هم برای نگهداری سیب زمینی مناسب نیست.
۷. سیر
سیر باید نفس بکشد و به همین خاطر نگهداری در یخچال و یا جای گرم برای آن مناسب نیست. بهترین راه نگهداری سیر در یک ظرف باز در یک قفسه است.
۸. پیاز
پیاز را در جای خنک و نه سرد (یخچال) نگهداری کنید. در عین حال باید جای نگهداری پیاز تاریک و خشک هم باشد.
۹. سیب و موز
سیب و موز را هیچگاه در کنار هم نگهداری نکنید. گاز اتیلنی که از این دو میوه خارج میشود باعث رسیدن سریع متقابل آنها درون ظرف میشود. در عین حال موز را بهتر است به صورت آویخته (آنگونه که روی درخت است) نگهداری کرد.
۱۰. گوجه فرنگی
گوجه را به هیچ عنوان در یخچال نگهداری نکنید زیرا طعم و ویتامینهای آن از بین میرود. از گوجه نیز گاز اتیلین زیادی ساطع میشود و به همین دلیل از نگهداری به ویژه کاهو در نزدیکی آن خودداری کنید، زیرا کاهو در کنار گوجه به سرعت پلاسیده میشود.
۱۱. فلفل دلمه
فلفل دلمهای علاقه زیادی به سرما ندارد و نباید به هیچ عنوان آن را در یخچال نگهداری کرد و بهتر است در کنار دیگر میوهها و سبزیجات نگهداری شود.
۱۲. آووکادو
آووکادو از میوههای گرمسیری است و در دمای پایین امکان «رسیدن» ندارد. اگر آووکادو را پوست گرفتهاید، قدری آب لیمو جلوی قهوهای شدن رنگ آن را میگیرد.
۱۳. نان
بیدلیل نیست که اکثر مردم دنیا نان را در جعبهای در آشپزخانه نگهداری میکنند. این جعبه باید بعد از مدتی تمیز شود. برای جلوگیری از خشک شدن نان، میتوان آن را در کاغذ یا پارچه پیچید. نان اضافه را میتوان بصورت یخ زده در فریزر نگهداری کرد و در صورت نیاز آن را دوباره در فر اجاق یا توستر داغ کرد.
۱۴. ماهی
هنگام خرید ماهی، حتما به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید. دقت کنید که «زنجیره سرد ماندن» خرید از فروشگاه و حمل به منزل قطع نشود. گوشت ماهی در سرمای ۲ تا ۶ درجه سانتی گراد را میتوان در یک ظرف شیشهای یا چینی حداکثر یک روز نگهداری کرد. فاصله زمانی نگهداری ماهی دودی در یخچال نیز بین دو تا چهار روز است.
۱۵. گوشت
گوشت گاو را می توان بین ۳ تا ۴ روز، گوشت گوساله بین ۲ تا ۳ روز و گوشت مرغ را بین یک تا ۲ روز در یخچال نگهداری کرد. گوشت چرخ کرده بسیار حساس است و سعی کنید آن را در همان روز خرید سرخ کنید. به تاریخ مصرف گوشت های بسته بندی شده حتما دقت کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0