کد خبر : 25883
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 ژوئن 2017 - 17:05
-

با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن هندی‌ها؛ فرزاد B را نمی‌خواهیم

با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن هندی‌ها؛ فرزاد B را نمی‌خواهیم

به گزارش قائم آنلاین،«دارمندرا پرادهان» وزیر نفت هند رسما به اظهارات علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص مسئله میدان گازی فرزادB واکنش نشان داده و اعلام کرده است برای هند هیچ اهمیتی ندارد که میدان گازی فرزاد به آنها واگذار نشود. میدان فرزادB که در بلوک فارسی واقع شده، ۱۰ سال پیش

به گزارش قائم آنلاین،«دارمندرا پرادهان» وزیر نفت هند رسما به اظهارات علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص مسئله میدان گازی فرزادB واکنش نشان داده و اعلام کرده است برای هند هیچ اهمیتی ندارد که میدان گازی فرزاد به آنها واگذار نشود.

میدان فرزادB که در بلوک فارسی واقع شده، ۱۰ سال پیش اولین بار توسط شرکت او ان جی سی ویدش هند کشف شد، و دارای ۲۱٫۷ تریلیون فوت مکعب ذخیره گازی است که ۱۲٫۵ تریلیون فوت مکعب آن قابل استحصال است،اما قرارداد واگذاری امتیاز توسعه این میدان به هند، به دلیل اختلافی که دو کشور بر سر قیمت و نرخ بازگشت سرمایه دارند، تاکنون به نتیجه نرسیده است. کنسرسیومی هندی متشکل از شرکت های او ان جی سی ویدش، ایندین اویل و اویل ایندیا تمایل به توسعه این میدان دارند.

علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه امضای تفاهم نامه مطالعاتی دو میدان نفتی و گازی با شرکت انی ایتالیا با اشاره به اینکه هندی ها توسعه میدان فرزاد ‌B را حق مسلم خود می دانند، گفته بود  اگر قرار باشد در ابتدا قرارداد تحمیلی صورت بگیرد، خوب نیست و در طول ۲۰ سال کار ما حل نمی‌شود.

کاردر تصریح کرده بود: اگر هندی‌ها پیشنهاد معینی در مورد میدان گازی فرزاد بی ارائه دهند و مدل مالی آن اقتصادی باشد، ما استقبال می‌کنیم اما خودمان نیز در زمینه توسعه این میدان دست به اقداماتی زده‌ایم. پکیج‌های EPC را آماده و به بازار عرضه خواهیم کرد اما اگر هندی‌ها در این مدت توانستند به مدلی مناسب برسند، ما استقبال می‌کنیم.

هندی ها نیز اگرچه گفته اند توسعه میدان فرزاد بی برایشان اهمیت ندارد ولی با کاهش خرید نفت از ایران به دنبال اعمال فشار به شرکت ملی نفت ایران هستند به طوری که آمارهای به دست آمده از منابع تجاری و موسسه تامسون رویترز نشان می دهد  میزان واردات نفت شرکت اسار اویل هند از ایران در ماه می ۰٫۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته و به حدود ۱۸۶ هزار و ۶۰۰ بشکه در روز رسیده است.

این آمارها حاکی است، در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی، این مشتری مهم هندی نفت ایران حدود ۴٫۹ درصد بیشتر از تهران نفت خریده و متوسط واردات روزانه اش از ایران به ۱۵۶ هزار و ۸۰۰ بشکه رسیده است.

با وجود این میزان کاهش خرید، ایران همچنان بزرگترین تامین کننده نفت شرکت اسار اویل هند محسوب می شود.

کل خرید نفت نفت اسار اویل در ماه می ۳۸۷ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز بوده که نزدیک به از نیمی از آن توسط ایران تامین شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 + 17 =