اجرای نخستین پیمایش ملی بزهدیدگی در ایران
پروژه «پیمایش ملی جرم و بزهدیدگی» توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی و با همکاری سازمان امور اجتماعی کشور انجام خواهد شد.
به گزارش عصرقائم، پیمایش ملی جرم و بزهدیدگی بر اساس پیشنهاد پژوهشگاه به سازمان امور اجتماعی کشور و تصویب و تامین اعتبار آن توسط سازمان مذکور، آغاز شده است. اجرای این پیمایشها در کشورهای توسعهیافته حدود نیم قرن سابقه دارد. ضرورت اساسی پیمایشهای جرم و بزهدیدگی در دنیا، ناقص بودن اطلاعات رسمی و عدم کفایت این اطلاعات برای شناخت میزان، علل و عوامل و پیامدهای جرم و بزهدیدگی است. بدیهی است بدون اطلاعات صحیح و کامل نهتنها شناخت مناسبی از موضوع میسر نمی شود، بلکه امکان سیاستگذاری، پیشگیری و اقدام اثربخش هم تضعیف میشود.
پیشگیری از جرم به عنوان یک هدف مهم در نظام اجرایی و قضایی کشور، مستلزم پژوهشهای بزهدیدهشناسی است. پیامدها و هزینههای بالای اجتماعی، اقتصادی و قضایی جرائم و همچنین ترسها و نگرانیهای عمومی ناشی از آنها ضرورت دیگر این پژوهش است. در واقع، جرائم هم هزینههای مادی و اقتصادی و هم هزینههای اجتماعی و غیرمادی ایجاد میکنند. تخمین زده شده است که بزهدیدگی سالانه نزدیک به ۴۵۰ میلیارد دلار خسارت در ایالات متحده به بار میآورد. از این اندازه، ۱۰۵ میلیارد دلار، هزینه های ملموس و ۳۴۵ میلیارد دلار نیز هزینههای ناملموس هستند.
براساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، این پیمایش به عنوان نخستین پیمایش ملی بزهدیدگی در ایران با اهداف: تعیین میزان وقوع جرائم در کشور؛ شناخت ویژگیهای قربانیان جرائم و علل و عوامل بزهدیدگی آنها؛ شناخت ویژگیهای مجرمان و علل و عوامل ارتکاب جرم توسط آنها بر اساس اطلاعات قربانیان؛ شناخت روابط قربانیان و مجرمان؛ بررسی میزان گزارش جرائم به پلیس و دلایل گزارش و عدم گزارش آنها و تیپولوژی آنها؛ بررسی میزان احساس ناامنی و میزان ترس از جرائم مختلف؛ ارزیابی عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه جرم، شناسایی تجربه و ارزیابی افراد از نحوه برخورد دستگاههای مختلف اجرا میشود.
برچسب ها :پژوهشگاه،علوم انسانی،جهاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0