راهنمای سلامت دهان و دندان در سرخی کرونا
پیش از بحران کرونا هم بهداشت دهان و دندان نکته مهمی بود اما با شیوع این بیماری، مراقبت از دهان و دندان شکل ویژهتری به خود گرفت.
به گزارش عصرقائم، روزنامه جام جم نوشت: «مینای دندان، گر چه سختترین ساختار بدن است اما اگر رفتار درستی با همین ساختار سخت نداشته باشیم، پوسیدگی، شکستی، ترکخوردگی و … گریبانگیرمان میشود. در شرایط همهگیری کرونا، مراجعه به دندانپزشک برای پزشک و بیمار خطرناک است اما ناگزیر و مجبوریم زیرا غذاخوردن با دندان آسیبدیده دشوار و آسیبرسان است. از سوی دیگر یکی از راههای ورود بسیاری از عوامل بیماریزا به بدن، دهان بوده و در شرایط همهگیری کرونا این مسأله از حساسیت بیشتری برخوردار است. این موارد را بهانه کردیم تا به نکتههایی درباره نظافت دهانودندان و ابزارهای مورد استفاده برای نظافت این محیط کوچک در شرایط همهگیری بیماری کووید-۱۹ بپردازیم.
پیش از بحران کرونا هم بهداشت دهان و دندان نکته مهمی بود اما با شیوع این بیماری، مراقبت از دهان و دندان شکل ویژهتری به خود گرفت. نخستین راهکار برای تمیز نگهداشتن دهانودندان، مسواکزدن حداقل دو بار در روز است. این کار کمک میکند تا از تمیزبودن دهان و دندان بیشتر مطمئن شوید اما در شرایط همهگیری کووید-۱۹ یک زمان ویژه برای مسواکزدن هم وجود دارد و آن زمانی است که تازه از بیرون به منزل بازگشتهاید. این کار کمک میکند بعد از برداشتن ماسک و احتمالا خشکی دهان به دلیل ننوشیدن و نخوردن خوراکی، محیط دهان تمیزشده و پلاکهای دهانی ناشی از خشکی نیز از بین برود. خشکی دهان از عوامل ایجاد پوسیدگی دندانهاست. علاوه بر این که ممکن است برای چند ساعت، ماسک روی بینی و دهان باشد و احتمال انتقال آلودگی از بینی به دهان وجود دارد.
محیط را شستوشو دهید
به طور معمول الزامی به شستن محیط دهانی با دهانشویه نیست اما در همهگیری کرونا استفاده از دهانشویه غیر الکلی و ملایم، دو بار در روز توصیه میشود. یکی از این نوبتها پس از بازگشت به منزل و برداشتن ماسک است. این کار به تمیز شدن محیط دهان و بالابردن عملکرد سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماریزا کمک میکند. به جای دهانشویه میتوانید سه چهار بار در روز، محیط دهان را با آبنمک بشویید. کافی است از یک لیوان آب ولرم که به آن نوک قاشق چایخوری نمک اضافه شده، برای شستن دهان استفاده کنید.
نکته: میتوانید به جای مسواکزدن، بعد از بازگشت به منزل و برداشتن ماسک، محیط دهان را با دهانشویه شستوشو دهید.
«تر» نگه دارید
یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی دندان، خشکی محیط دهان است. در شرایط همهگیری کرونا که امکان خوردن و آشامیدن در خارج از منزل بسیار کم است، محیط دهان خشکشده و دندانها مستعد پوسیدگی میشود. برای ترشدن محیط دهان به این موارد دقت کنید:
آدامس بجوید: اگر مجبورید مدت زیادی ماسک بزنید و آب ننوشید، آدامس بدون قند بجوید. این کار باعث تحریک ترشح بزاق میشود.
آب بنوشید: هر ساعت یک بار در محیط امنی بروید و ماسک را بردارید و چند جرعه آب بنوشید.
آبنبات ترش: اگر امکان نوشیدن آب ندارید، میتوانید آبنبات ترش بدون قند داخل دهان بگذارید. ترشیها باعث تحریک ترشح بزاق میشود.
عطشزا نباشند: بعضی از غذاها یا حتی نوشیدنیها باعث تشدید تشنگی میشوند. اگر قرار است چند ساعت بیرون از منزل باشید و ماسک بزنید، بهتر است از خوردن این غذاها خودداری کنید.
مراقبتهای ویژه در شرایط ویژه
برای این که در دوران همهگیری کرونا تا حد ممکن خطر آسیب به دندانها و نیاز به مراجعه به دندانپزشک را به حداقل برسانید این نکتهها را به خاطر بسپارید:
نخ دندان: حتما از نخ دندان استفاده کنید. این کار را همیشه انجام دهید و بعد از آن، مسواک بزنید.
نشکانید: از شکستن تخمه، خوردن تهدیگ و هر عامل محرکی که ممکن است به دندانها آسیب برساند، خودداری کنید.
شیرین نباشید: سعی کنید خوردن شیرینی و شکلات را به حداقل برسانید زیرا این خوراکیها ارزش غذایی پایینی دارند و در دوران کرونا نیز کمکی به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نمیکنند.
از مسواک مراقبت کنید
در طول دوران همهگیری کووید-۱۹ بهتر است برای تمیز نگهداشتن مسواک به شکل ویژه بهاین موارد توجه کنید:
دور از دیگران: از جامسواکیای که مسواک همه خانواده داخل آن است، استفاده نکنید. مسواک هر کسی باید در لیوانی جداگانه باشد.
در مکانی امن: بهتر است مسواک از فضای باز برداشتهشده و در مکانی امنتر مانند کابینت یا کمد نگهداری شود. اگر مسواک درپوش داشته باشد که بسیار عالی است. از نگهداری مسواک در سرویس بهداشتی جدا پرهیز کنید.
بشویید: هر چند روز یک بار مسواک را با کمک آبنمک یا دهانشویه بشویید.
دور بیندازید: اگر به کرونا مبتلا شدید، بعد از اتمام دوره بیماری، مسواک را دور بیندازید و از مسواک جدید استفاده کنید.
تماس نداشته باشد: از آنجا که اعضای خانه ممکن است از یک خمیردندان استفاده کنند، هنگام استفاده از آن مراقب باشید سر خمیردندان با برس مسواک شما تماس نداشته باشد.
برچسب ها :کرونا ، بهداشت،دندان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0