واکسیناسیون ۷۰ هزار بیمار خاص؛ تاکنون
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزرات بهداشت از واکسیناسیون ۷۰ هزار بیمار خاص علیه کرونا خبر داد و گفت: یکی از اقداماتمان این است که در حال ثبت نام برای بیماران دیابتی هستیم که انسولین قلمی استفاده میکنند.
به گزارش عصرقائم، دکتر مهدی شادنوش در گفت و گو ، درباره وضعیت واکسیناسیون بیماران خاص، گفت: بر اساس سند ملی واکسیناسیون هنوز در فاز واکسیناسیون بیماران خاص و صعبالعلاج قرار نگرفتیم و قرار بود در بخش دوم فاز دوم تزریق واکسن کرونا به این بیماران انجام شود که بعد از واکسیناسیون سالمندان و بیماران سالخورده نوبت به بیماران خاص و صعبالعلاج میرسید، اما با صحبتهایی که با کمیته فنی واکسیناسیون انجام شد، با تشریح شرایط خواهش کردیم که بیماران خاص و صعبالعلاج سهمی از سهم کلی واکسیناسیون کشور داشته باشند. به همین دلیل درصدی از هر محموله واکسنی که در کشور توزیع شد، برای بیماران خاص و صعبالعلاج اختصاص داده شد.
شادنوش گفت: بر این اساس تاکنون چیزی حدود ۷۰ هزار بیمار خاص و صعبالعلاج در کشور علیه کووید-۱۹ برحسب اولویتهایی که وجود داشته، واکسینه شدند. به طوری که بیماران دیالیزی، تالاسمی و هموفیلی و… که بیشتر باید به مراکز درمانی مراجعه میکردند، در اولویت بودند تا به مرور واکسیناسیون بیماران خاص و صعبالعلاج کامل شود.
وی گفت: با در اختیار گرفتن واکسن کرونای کافی به سرعت میتوان تمام بیماران خاص، صعبالعلاج و نادر را تحت پوشش واکسیناسیون قرار داد. طبق سامانه وزارت بهداشت ۵۴۰ هزار بیمار نادر و خاص و صعبالعلاج داریم که ۷۰ هزار نفر از آنها تاکنون واکسن را دریافت کردهاند.
شادنوش درباره واکسیناسیون بیماران خاص در مراکز تجمیعی مشخص، گفت: به مرور زمان برای بیماران خاصی که موعد واکسیناسیونشان فرا میرسد، پیامک میرود که در چه ساعتی، چه روزی و چه مرکزی حضور داشته باشند.
وی درباره اینکه اگر بیمار خاص یا نادری احیانا در سامانه وزارت بهداشت ثبت نبود، چه کاری باید انجام دهد، گفت: بیماران خاص و نادر در سامانه ما ثبت هستند. زیرا به دارو و … نیاز دارند و باید در سامانه ما ثبت شده باشند. با این حال اگر در حوزه بیماریهایی که اعلام کردیم ثبت میکنیم، کسی ثبت نشده است باید حتما در سامانه مدیریت بیماریهای نادر وزارت بهداشت ثبت شده باشند و میتوانند به امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاهها مراجعه کنند و برای ثبت خود اقدام کنند.
شادنوش گفت: در بیماریهایی مانند پیوند اعضا، CF، ام اس و تالاسمی و هموفیلی کسی باقی نمانده که در سامانه ما ثبت نشده باشد. زیرا به مرور هر خدمتی که بخواهیم به این افراد ارائه کنیم، فقط به کسانی که در سامانههای ما ثبت شده باشند، ارائه میشود. بنابراین بیمارانی که ثبت نشدهاند، حتما برای ثبت اطلاعاتشان مراجعه کنند. بقیه بیماران را هم به مرور اعلام میکنیم.
وی گفت: گام بعدی که بسیار مهم است این است که برای بیماران دیابتی است که انسولین قلمی استفاده میکنند، در حال ثبتنام هستیم. این افراد حتما به مراکز تخصصی که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده، مراجعه کرده و اطلاعاتشان را ثبت کنند. در ماههای آینده به مرور فقط به کسانی انسولین قلمی تعلق میگیرد که در سامانه ثبت اطلاعات شده باشند.
شادنوش گفت: بنابراین هر دانشگاه علوم پزشکی یکسری مرکز تخصصی را اعلام کرده که دیابتیهایی که انسولین قلمی دریافت میکنند، جهت ثبت اطلاعاتشان به این مراکز مراجعه کنند. ما یک فرصت یک ماهه گذاشتیم و ممکن است مهلت را یک ماه دیگر هم تمدید کنیم، اما همه بیماران هرچه سریعتر مراجعه کنند که دچار اختلال نشوند. بنابراین توزیع پن انسولین ازطریق سامانه مدیریت بیماریهای نادر ساماندهی می شود.
برچسب ها :وزرات بهداشت ، واکسیناسیون،انسولین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0