پس از مطالعات دقیق محققان به این نتیجه رسیدهاند که پرخوابی عامل مرتبط با افزایش افسردگی و وضعیت نامطلوب اقتصادی افراد نیز میتواند باشد. این دو مورد ممکن است از دلایل منفی رعایت نکردن نکات بهداشتی این موضوع باشد. برای مثال، آن دسته از مردمی که در شرایط اقتصادی ضعیفتری هستند، کمتر به رعایت موارد بهداشتی اهمیت میدهند و بنابراین برای ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی مستعد میشوند که این به نوبه خود ممکن است از جمله موارد خطرناک خوابیدن بیش از حد باشد.
مقدار خواب نرمال روزانه در روزها و شرایط مختلف زندگی متفاوت است که غالباً این به سن و میزان فعالیت روزانه و حتی سبک زندگی شما بستگی دارد. برای مثال آن زمان که شما بیمار هستید و یا به هر دلیلی دچار استرس شدهاید، به استراحت بیشتری نیاز دارید. ولی با اینکه این میزان متفاوت است، بنا به گفته متخصصان خواب نرمال چیزی بین هفت تا نه ساعت در طول شبانهروز است.
برای افرادی که از پرخوابی رنج میبرند، باید خاطرنشان کرد که این یک مسئله و اختلال پزشکی است. این اختلال سبب میشود تا فرد در طول روز مدام احساس خوابآلودگی کند که با چرت زدن هم رفع نمیشود. یا حتی در استراحت شبانه هم روند خواب آنها نامتعارف خواهد بود. منشأ این اختلال که نتییجه مواردی همچون اضطراب، انرژی کم و مشکلات حافظه است، تقریباً ثابت شده است.
حبس نفسی که در خواب برای برخی افراد اتفاق میافتد، یک اختلال پزشکی محسوب میشود که افراد برای پایان دادن به آن، مجبور میشوند مدام از خواب بیدار بشوند و در نهایت خواب ناکافی نخواهند داشت و چرخه طبیعی خواب مختل میگردد و عموماً در طول روز احساس خستگی و خوابآلودگی دارند. دیگر عوامل پرخوابی عبارتند از: تجویز برخی از داروها و افسردگی. البته در این میان افرادی نیز هستند که به طور معمول خواب روزانهشان زیاد است.
دیابت: تحقیقات نشان میدهد خواب زیاد در طول شبانهروز و یا کمبود خواب در طی شب میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
چاقی: خواب زیاد و خواب کم امکان افزایش وزن شما را تا حدودی بالا میبرد. برای مثال مطالعات اخیر نشان میدهد افرادی که بین ۹ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه دارند، حدود ۲۱ درصد بیشتر از افرادی که بین ۶ تا ۷ ساعت میخوابند، در طول شش سال احتمال چاق شدن بیشتری دارند. این ارتباط میان چاقی و خواب زیاد در واقع به موازات با ارتباطی است که بین مصرف غذای زیاد و ورزش وجود دارد.
اگر شما هر شب به طور میانگین بیش از ۷ تا ۸ ساعت میخوابید، بهتر است برای چکاب به پزشک مراجعه کنید. پزشک، به شما در دریافت علت پرخوابیتان کمک خواهد کرد. اگر پرخوابی شما ناشی از مصرف داروهایی است که برای شما تجویز شده، بهتر است مصرف آنها را قطع کنید. اما یادتان باشد هرگز دارویی که برای شما تجویز شده، بدون مشورت پزشک معالج متوقف نکنید. اگر هم این پرخوابی به خاطر ابتلا به یک بیماری خاصی است، با بهبود پیدا کردن شما روند خواب شبانه شما نیز به حالت اولیه و ایدهآل خواهد رسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0