سلامت همچون نان شب، اولویت دولت سیزدهم باشد
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به نظام سلامت در دولت سیزدهم، ۳ درخواست مهم جامعه پرستاری از رئیس جمهور منتخب را تشریح کرد.
به گزارش عصرقائم، دکتر شمسالدین شمسی در پاسخ ، درباره اقدامات دولتهای یازدهم و دوازدهم در نظام سلامت و همچنین مباحث مرتبط با پرستاران که در مناظرههای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تا کنون مطرح شده، گفت: توسعه تختهای بیمارستانی، تختهای ویژه و مقداری توجه به اعتبارات نظام سلامت از مواردی است که در این دولت به آن توجه شده است؛ ولی واقعیت این است که توجه کافی بویژه در بخش عدالت در نظام سلامت هنوز مغفول مانده است؛ البته قصد تخریب اقدامات دولت فعلی را نداریم این موضوع تنها متوجه این دولت نیست و در مورد سایر دولتها نیز صادق است. یکی از خواستههای مهم کارکنان نظام سلامت همواره موضوع عدالت در سلامت است که مورد غفلت قرار گرفته است.
وی افزود: یکی از جنبههای عدالت در سلامت این است که تنها یک قشر خاص در تصمیمگیریها موثر نباشند و به همه کارکنان نظام سلامت در مدیریتها، تصمیمگیریها و… توجه شود. جنبه دیگر عدالت در پرداختها در مجموعه نظام سلامت است. اما مهمترین بخش عدالت در سلامت برخورداری یکسان مردم از خدمات است تا به شکل عادلانه به خدمات سلامت دسترسی داشته باشند که این هم مورد غفلت قرار گرفته است و همه مردم در همه نقاط کشور نمیتوانند به شکل عادلانه به خدمات نظام سلامت دسترسی داشته باشند. از طرفی پرداختی از جیب مردم افزایش یافته است و این به شدت بر سلامت مردم اثرگذار است.
وی مورد دیگر مغفول مانده در نظام سلامت را توجه به امر پیشگیری خواند و افزود: درست است که مقوله درمان حساسیتها و پیچیدگیهای خود را دارد و برای مردم هم ملموستر است اما تا چه زمانی درمان باید در اولویت باشد و از پیشگیری از بروز بیماریها غافل شویم؟ متاسفانه به بخش بهداشت و پیشگیری در خط اول نظام سلامت توجه کافی نمیشود؛ البته نمیگوییم هیچ کاری صورت نگرفته است و نمیخواهیم شرایط را به شکل مطلق سیاه ببینیم ولی اهمیت کافی به موارد ذکر شده داده نشده است و همچون سایر ادوار درمان در اولویت بود؛ در حالی که توجه کافی به امر بهداشت و پیشگیری کمهزینهتر و موثرتر است.
شمسی درباره رسیدگی به مطالبات پرستاران در دولت دوازدهم، اظهار کرد: در طی یکسال گذشته اتفاقات مثبتی رخ داد که البته تنها مختص پرستاران نبود بلکه شامل کادر درمان میشد. با پیگیریهای سازمان نظام پرستاری توفیقاتی در پرداختیها صورت گرفت که البته مربوط به بخش دانشگاهی بود. از طرفی به دلیل شیوع کرونا استخدامهای بیشتری صورت گرفت، اما مهمترین انتظار ما از دولت این بود که قانون بر زمین مانده تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به سرانجام برساند که این توفیق حاصل نشد. گرچه پس از فرمایشات مقام معظم رهبری اقداماتی در چند ماه اخیر صورت گرفت ولی به نظر میرسد در این دولت توفیق حاصل نخواهد شد و این گله مندی نسبت به عملکرد دولت در این بخش وجود دارد.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری درباره تاثیر کرونا بر عدم دستیابی به اهداف تعیین شده نظام سلامت در دولت دوازدهم، تاکید کرد: کرونا تمام ابعاد جامعه را تحت تاثیر قرار داد و جنبههای منفی بسیار زیادی داشت؛ ولی از سوی دیگر فکر میکنم سبب توجه بیشتر به امر بهداشت و درمان شد و محرز گشت که سلامت جزو مهمترین مسائل کشور است و باید جزئی از اولویتهای اصلی قلمداد شود. امیدوار هستیم کرونا هرچه زودتر از جوامع بویژه کشور ما رخت بر بندد، اما باید بدانیم کروناها و مشکلات دیگر هم میتوانند به وجود آیند. سلامت برای مردم همچون نان شب است و نیازمند توجه کافی ۳ رکن اساسی دولت، مجلس و قوه قضائیه است.
وی افزود: از توقعات اصلی ما این است که سلامت، دسترسی همگانی به آن و کاهش هزینه و پرداختی از جیب مردم برای نظام سلامت اولویت جدی دولت بعدی باشد. حوزه سلامت تنها برای قشر خاصی نیست. گله ما از تمام دولتهای گذشته همین موضوع است که نظام سلامت را تنها گروهی خاص نبینند و همه کارکنان نظام سلامت را در امور مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: در این میان جامعه پرستاری هم سه خواسته مهم دارد؛ یکی تامین نیروی انسانی پرستاری کافی است و دیگری تعرفهگذاری خدمات پرستاری است تا این قانون بر زمین مانده بالاخره در دولت آینده به سرانجام برسد. از سوی دیگر سومین خواسته ما اجرای کامل قانون ارتقای بهرهوری در نظام سلامت است.
برچسب ها :بیمارستان،مجلس ، قوه قضائیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0