خرید شن و ماسه با دلی ناراضی و از سرناچاری
بازار بلبشوی شن و ماسه در مازندران، همه را کلافه کرده است و قیمتها هر روز بالاتر از دیروز، رکوردها را در مینوردد و این مردم هستند که سر درگم میان خریدن و نخریدن، از سر ناچاری با دلی ناراضی، تن به خرید آن هم با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب، میدهند.
به گزارش عصرقائم، بر اساس برآوردهای انجام شده، حدود ۶۸ تا ۸۵ درصد حجم تمام منابع معدنی استخراج شده را شن و ماسه تشکیل میدهد که این رقم سال به سال در حال افزایش است.
علاوه بر استفاده این محصول بهعنوان مصالح ساختمانی، شن و ماسه یکی از اصلیترین منابع سیلیس روی کره زمین است و چرخ صنایع دیگری چون شیشهسازی و الکترونیک را نیز به چرخش درمیآورد.
گرانی افسارگسیخته مصالح ساختمانی بهویژه شن و ماسه در حالی در ماههای اخیر رو به افزایش گذاشته که به گفته بسیاری از شهروندان، پیمانکاران و کامیون داران، کمبود شدید معادن برای برداشت شن و ماسه یکی از مهمترین دلایل گرانی روزافزون شن و ماسه بوده که سبب بروز چالش جدی برای فعالان عرصه ساختوساز شده است.
شاید باورش کمی سخت باشد اما استانهای شمالی با دارا بودن معادن متعدد شن و ماسه و رودخانههای خروشان که سرشار از انباشت مصالح هستند، تهیه شن و ماسه به راحتی و با قیمت مناسب در دسترس عموم قرار نمیگیرد و مردم از این بابت گلهمند هستند.
نبود شهرک شن و ماسه و ناهمخوانی میان عرضه و تقاضا در غرب مازندران بر خلاف مناطق شرقی استان که مملو از معادن شن و ماسه است؛ سبب شده تا این روزها، قیمت مصالح نظیر شن و ماسه در شهرهای غربی مازندران سر به فلک بکشد.
حجم کم تولیدات به واسطه فعالیت تعداد اندک شمار معادن شن و ماسه در غرب مازندران، موجب شده است تا کفه سنگین تقاضا، موجب افزایش چشمگیر قیمت در فواصل گوناگون سال شود و این روزها، تب قیمتی شن و ماسه به حدی بالا رفته است که داد ساکنان غرب استان را در آورده است.
گلایه مردم از افزایش ناگهانی قیمت شن و ماسه
بر اساس آنچه طی این روزها در فضای مجازی در حال انتشار است، قیمت هر تن شن و ماسه در غرب استان به بیش از ۱۰۰ هزار تومان طی روزهای اخیر رسیده است و این افزایش چشمگیر، موجب نارضایتی و گلایه مردم این منطقه از استان شده است.
تعدادی از فعالان صنعت ساختمانسازی در مازندران نیز افزایش به یکباره نرخ شن و ماسه را تهدید جدی برای فعالان این صنعت برشمردند و از مسئولان استانی، تقاضای بررسی و پیگیری این موضوع را خواستار شدند.
نرخ هر تُن شن و ماسه به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید
در حالی نرخ هر تن شن و ماسه طی سال جاری در مناطق مرکزی و شرقی حدود ۹۰ هزار تومان و در مناطق غربی استان به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسیده است که طی سال گذشته و در چنین ایامی قیمت هر تن شن و ماسه از ۴۰ هزار تومان فراتر نمیرفت.
افزایش سه باره شن و ماسه از اردیبشت ماه سال گذشته تاکنون موجب جهش قیمتی این کالای استراتژیک در صنایع ساختمانی شده است؛ جدا از تبعات سوء این گرانی در کاهش قدرت خرید مردم، گرانی اقلامی مثل بلوک و مصالح سیمانی را نیز در پی خواهد داشت.
هرجمرج و نابسامانی از یکسو و نارضایتی و گلایه مردمی از قیمتهای نامتعارف شن و ماسه در مازندران، مدتها است که ادامه دارد و گویی تمامی ندارد.
بازار بلبشوی شن و ماسه در مازندران
بازار بلبشوی شن و ماسه در مازندران، همه را کلافه کرده است و قیمتها هر روز بالاتر از دیروز، رکوردها را در مینوردد و این مردماند که سردرگم میان خریدن و نخریدن، از سر ناچاری با دلی ناراضی، تن به خرید آن هم با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب، میدهند.
عباس عبدی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در گفتوگو با خبرنگار بلاغ درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف نرخ شن و ماسه در مازندران اظهار کرد: آخرین نرخ شن و ماسه تا قبل از گرانی اخیر در مازندران بین ۶۰ تا نهایتا در غرب استان ۸۰ هزار تومان (۵۴ هزار تومان پایه + ۹ درصد ارزش افزوده + ۱۵ درصد کرایه حمل) بود.
وی افزود: در بحث شن و ماسه در غرب مازندران، معمولا به خاطر کمبود مصالح و معادنی که در این منطقه از استان داریم و نیز به دلیل بالا بودن هزینههای جاری غرب استان نسبت به شرق، معمولا ۱۵ تا ۲۰ درصد قیمت شن و ماسه در این منطقه، بالاتر از نرخ مصوب است.
مخالفت با افزایش مجدد قیمت شن و ماسه
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، خاطرنشان کرد: متاسفانه مجددا قیمت شن و ماسه برای چندمین بار طی یک سال اخیر افزایش پیدا کرد و بنده شخصا با این موضوع مخالفم.
این مسئول ادامه داد: متولی نرخ شن و ماسه انجمن صنفی شن و ماسه مازندران است که بسته به عوامل روز نظیر افزایش قیمت قطعات، ماشین آلات، بیمه، دستمزد و مسائلی از این دست، اقدام به پیشنهاد نرخ جدید به نظارت و بازرسی سازمان صمت میکنند و پس از بررسی، نرخ جدید ابلاغ میشود.
عبدی تصریح کرد: نرخ مصوب جدید هر تن شن و ماسه بدون در نظر گرفتن ارزش افزوده ۷۵ هزار تومان است که به طور کلی در مرکز و شرق مازندران در حدود ۹۰ هزار تومان و در غرب استان بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان به فروش میرسد.
وی اعلام کرد: البته این نکته را باید بگویم که نرخ اولیه پیشنهادی خیلی بالاتر از این بود و با صحبتها و بررسیها این نرخ به تصویب رسید.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، متذکر شد: نرخ شن و ماسه در سال گذشته دو بار و طی سال جاری با گذشت سه ماه، یک بار افزایش یافت و بنده به شخصه با این ماجرا و با این شرایط پروانه کارخانههای شن و ماسه، موافق نبودم.
عبدی گفت: ما چندان در تعیین نرخ دخیل نبودیم و تعیین نرخ بیشتر با انجمن صنفی شن و ماسه استان است.۰
برچسب ها :صنایع معدنی،شن و ماسه ، مازندران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0