بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که میوههای خشک شده، تا زمانی که به صورت متعادل مورد استفاده قرار بگیرند انتخابی مغذی و مناسب به حساب میآیند. در واقع تحقیقات جدید نشان داده اند خوردن میوههای خشک با رژیمی سالم و کاهش چاقی در ارتباط است.
البته میوه کامل و غیر فرآوری شده همیشه بهترین انتخاب است. اما وقتی بحث انتخاب بین انواع میوه است، میوههای خشک همیشه از آب میوه و یا میوه نخوردن انتخاب بهتری هستند.
مزایا و معایب سلامتِ میوههای خشک
مزایا
سرشار از فیبر
حاوی آنتی اکسیدان
حاوی مقدار زیادی مواد مغذی
ذخیره کردن، جا به جایی و خوردنشان ساده است.
فیبر:
میوههای خشک به همان اندازهی میوههای کامل فیبر دارند. فیبر به روشهای مختلفی سلامت را تقویت میکند. چند نمونه از این موارد:
بهبود سلامت روده
پایین آوردن کلسترول
کمک به کنترل قند خون
کمک به تثبیت وزن سلامت و یا بهبود کاهش وزن
آنتی اکسیدانها:
آنتی اکسیدانها سلولها را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند که میتوانند باعث بیماریهای قلبی، سرطان و دیگر بیماریها شود. تحقیقات نشان داده میوههای خشک شده به همان اندازه میوههای کامل آنتی اکسیدان دارند.
مواد مغذی:
در کنار فیبر، میوههای خشک حاوی سطح بالایی از ویتامینها و مواد مغذی هستند که برای داشتن یک برنامه غذایی سالم و سلامت بدن ضروری هستند. بسته به نوع میوهای که میخورید، این مواد مغذی عبارتند از:
ویتامین A. ویتامین K. پتاسیم
آهن
منیزیم
دسترسی:
میوههای خشک عمر طولانی دارند و به سادگی میتوانند به عنوان میان وعده مورد استفاده قرار بگیرند و یا جا به جا شوند. به همراه بردن سیب یا آناناس به صورت کامل شاید دشوار باشد، اما یک بسته از همین میوهها به صورت خشک جا به جایی ساده تری دارد. وقتی میوه خشک مصرف میکنید دیگر نگران نیستید که خراب شود و یا از مزیت آن کاسته شود.
معایب
قند و کالری متمرکز
قند اضافه شده و مواد نگهدارنده
به اندازه میوههای غیر فرآوری شده سالم نیست.
قند و کالری متمرکز:
دلیل اصلی که میزان مواد مغذی میوههای خشک فرق دارد، این است که یک وعده از آن کالری بالایی در خود دارد. برای مثال یک فنجان بلوبری حدود ۸۵ کالری دارد، در حالی که یک فنجان بلوبری خشک شده حدود ۵۰۰ کالری دارد. اگر میخواهید از میوههای خشک استفاده کنید باید به خوبی به مقدار آن توجه داشته باشید. میتوانید میوههای خشک را با دیگر غذاهای سالم مانند آجیلها ترکیب کنید تا کالریش متعادل شود.
قند اضافه شده و مواد نگهدارنده:
میوههای خشک شدهای که داخل بسته بندی از فروشگاهها میخرید، ممکن است حاوی قند اضافه شده باشند. قند اضافه شده میتواند منجر به اضافه وزن، افزایش خطر دیابت و دیگر مشکلات سلامت شود. سولفیدها که اغلب برای حفظ میوههای خشک استفاده میشوند، با حملات آسم و میگرن در ارتباط هستند.
انتخابی که کمتر سالم است:
نمیتوان گفت: میوههای خشک میتوانند جایگزینی همیشگی برای میوههای کامل باشند. فیبر موجود در میوههای تازه خاصیت و آب بیشتری در خود دارد؛ بنابراین یک قطعه میوه کامل و تازه برای دستگاه گوارشتان راضی کنندهتر خواهد بود. در برخی موارد حتی مواد مغذی نیز در طول فرآیند خشک کردن میوه هاکاهش مییابد.
بهترین میوههای خشک کدامند؟
میوههای خشک راهی مناسب برای خوردن انواع و اقسام میوههای متنوع است. بیایید نگاهی داشته باشیم به بهترین میوههای خشکی که میتوانید وارد برنامه غذایی خود کنید:
بسیاری از این میوههای خشک، میان وعدههای محبوب را میسازند مخصوصا اگر میزان وعده توصیه شده را رعایت کنید. آلو سیاه به خاطر فیبر بالایی که دارد در کنار خرما بسیار محبوب است. خرما با اینکه قند بالایی دارد، اما جایگزین مناسبی برای شکر و عسل در اسموتی میباشد.
بهترین روش برای استفاده از میوه خشک در برنامه غذایی
بزرگترین جنبه منفی میوههای خشک، این است که مقدار زیادی قند اضافی و متمرکز دارد که باعث بالا رفتن کالری آن شده و در مقایسه با میوههای کامل، به سادگی
میتوان در خوردنش زیاده روی کرد. یک مشت کامل انگور، کالری بسیار کمتری از یک مشت پر کشمش دارد.
چند راهکار سالم برای استفاده از میوههای خشک:
میتوانید میوههای خشک را با آجیلها ترکیب کنید. البته آجیل، از غذاهایی است که کالریش متمرکز است وبنابراین باید میزان یک وعده را رعایت کنید. همچنین میتوانید میوه خشک را با خود به مسافرتها و پیک نیکها ببرید، چون هم حملش سادهتر است و هم نگران خراب شدنش نیستید.
میتوانید مقداری میوه خشک را روی غلات صبحانه یا ماست خود اضافه کنید تا از خواص آن برخوردار شوید. حتی میتوانید از میوههای خشک در سالادها و یا کنار برخی دیگر از غذاها نیز استفاده کنید. میوههای خشکی مانند خرما را میتوانید با پنیر پر کنید و به عنوان فینگر فود میل نمایید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0