توربین جزر و مدی ۶۸۰ تنی برای تولید انرژی پاک
یک شرکت اسکاتلندی موفق به ساخت یک توربین غول پیکر کشندی یا جزر و مدی با وزن بیش از ۶۸۰ تن شده است که توانایی بالایی برای تولید انرژی پاک دارد و ناوگانی از این توربینها به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.
به گزارش عصرقائم، به نقل از آیای، عرصه نوپای توربینهای جریانی کشندی یا جزر و مدی به تازگی پیشرفت زیادی داشته است و شرکت مهندسی اسکاتلندی “اوربیتال مارین پاور”(Orbital Marine Power) موفق به ساخت یک توربین جزر و مدی ۶۸۰ تنی به نام “O۲” شده است که تولید و ارسال نیرو به شبکه برق را آغاز کرده است.
این ماشین دریایی به عنوان “قویترین توربین جزر و مدی جهان” شناخته میشود و هم اکنون به شبکه مرکزی انرژی دریایی اروپا در “اورکنی”، مجمع الجزایری در سواحل شمال شرقی اسکاتلند متصل است.
این شرکت توضیح میدهد که توربین “O۲” به طول ۷۴ متر از دو موتور تولید نیرو با قدرت یک مگاوات استفاده میکند که در انتهای پایههای جمع شونده قرار گرفتهاند و برای پایداری راحتتر طراحی شدهاند. تیغههای ۱۰ متری این توربین جزر و مدی به آن اجازه میدهد تا بیش از ۶۰۰ متر مربع را برای جذب انرژی جزر و مد در اختیار داشته باشد.
ضمن اینکه این ماشین غول پیکر بیهدف به آب نمیزند و با یک سیستم تشخیص و مسیریابی میتواند در بستر دریا به صورت هدفمند کار کند. برق تولید شده توسط آن نیز توسط یک کابل به بستر دریا فرستاده میشود و از آنجا به شبکه متصل میشود.
جزر و مد در اثر کشش جاذبهای ماه و خورشید و چرخش زمین به وجود میآید و استفاده از انرژی آن که یکی از اشکال انرژیهای دریایی است در حال گسترش است. نزدیک سواحل دریا، در جهان مناطقی هست که سطح آب میتواند تا ۲۴ متر به بالا کشیده شود. تنها حدود ۲۴ نقطه در جهان وجود دارد که دارای شرایط مناسب و حدود جزر و مدهایی با ارتفاع کافی (حدود ۶ متر به بالا) برای تولید انرژی که از دیدگاه اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
مبدل انرژی کشندی یا مبدل انرژی جریان جزر و مدی(tidal energy converter) که به اختصار TEC گویند با نامهایی چون مولد الکتریکی (ژنراتور) جریان جزر و مدی یا توربین جزر و مدی نیز شناخته شده است، دستگاهی است که انرژی را از جابجایی تودههای آب، به ویژه انرژی جزر و مدی استخراج میکند. اگرچه این دستگاه به عنوان استخراج انرژی از جریان جزر و مد مصطلح شده است، ولی به طور کلی برای استخراج انرژی از رودخانه یا انرژی جریان اقیانوسی بکار برده میشود. انواع خاصی از این ماشینآلات بسیار شبیه به توربینهای بادی هستند که در زیر آب استفاده میشوند، بنابراین اغلب به عنوان توربینهای جزر و مدی نیز شناخته میشوند.
انتظار میرود این توربین تا ۱۵ سال آینده در آبهای “اورکنی” کار کند و ظرفیت پاسخگویی به تقاضای برق سالانه حدود ۲۰۰۰ خانه را داشته باشد.
این توربین همچنین برق تولیدی خود را به یک الکترولیزر در خشکی که هیدروژن سبز تولید میکند، ارسال میکند تا به گذر و انتقال زودتر از سوختهای فسیلی کمک کند.
“اندرو اسکات” مدیرعامل این شرکت توضیح داد: این یک نقطه عطف بزرگ برای “O۲” است. چشم انداز ما این است که این پروژه محرکی برای استفاده از منابع جریان جزر و مد در سراسر جهان باشد تا در مقابله با تغییرات آب و هوایی و در عین حال ایجاد یک بخش صنعتی جدید و کم کربن ایفای نقش کند.
بخشی از بودجه پروژه “O۲” به میزان ۴.۷ میلیون دلار توسط دولت اسکاتلند تأمین شده است و بقیه آن نیز از طریق سرمایهگذاریهای خصوصی و عمومی تامین شده است.
“مایکل ماتسون” وزیر انرژی در دولت اسکاتلند، استقرار “O۲” را یک لحظه افتخارآمیز برای اسکاتلند و یک نقطه عطف مهم در حرکت به سمت انتشار صفر کربن توصیف کرد.
برچسب ها :اسکاتلند، ناوگان،توربین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0