مرگ فُکها در ابهام!
مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری گفت: برای یافتن علت اصلی تلف شدن فک های خزری آزمایشهای میکروبی و بررسی آلایندهها یا سموم نیز در حال انجام است که به دلیل زمان بر بودن این آزمایشها باید منتظر اعلام رسمی سازمان دامپزشکی بود.
به گزارش عصرقائم، امیر صیاد شیرازی در گفت و گو با خبرنگاران، با بیان اینکه لاشه ۳۵ قلاده فک خزری از ابتدای امسال تاکنون در سواحل جنوبی دریای خزر کشف شده است گفت: این لاشهها از جویبار در استان مازندران تا آبهای ساحلی استان گیلان کشف شده است.
وی افزود: هیچ تلفاتی از فکهای خزری در استان گلستان تاکنون گزارش نشده است.
مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری با بیان اینکه تعداد لاشههای کشف شده از فکهای خزری در مقایسه با هفته های گذشته کمتر شده است، ادامه داد: ماه گذشته روزانه یک تا دو لاشه فک خزری در سواحل جنوبی دریای خزر کشف میشد اما در دو روز گذشته لاشه هیچ فوکی در این مناطق کشف نشده است.
امیر صیاد شیرازی گفت: آخرین لاشه فک خزری سه روز قبل در آبهای ساحلی بندر انزلی در استان گیلان از آب بیرون کشیده شد که چون زمان طولانی از تلف شدن این حیوان گذشته بود قابل بررسیهای آزمایشگاهی نبود.
مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری با بیان اینکه نمونه برداری های آزمایشگاهی از لاشههای تقریبا سالم انجام و به سازمان دامپزشکی ارسال شده است، گفت: در تماسی که با مسئولان این سازمان گرفته شده بود آنها ابتلای فک های خزری تلف شده به آنفلوآنزای فوق حاد را رد کردند.
امیر صیاد شیرازی گفت: برای یافتن علت اصلی تلف شدن فک های خزری آزمایشهای میکروبی و بررسی آلایندهها یا سموم نیز در حال انجام است که به دلیل زمان بر بودن این آزمایشها باید منتظر اعلام رسمی سازمان دامپزشکی بود.
وی افزود: از دو لاشه فک خزری که اخیرا در تور صیادان گرفتار و خفه شده بودند نیز نمونه برداریهایی انجام و برای بررسی به سازمان دامپزشکی ارسال شده است.
مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری گفت: با توجه به منفی بودن ابتلای فک های خزری تلف شده به آنفلوانزای فوق حاد به نظر میرسد علت تلف شدن این جانوران را در جای دیگری باید جستجو کرد.
شیرازی به برگزاری مانور مشترک جمهوری آذربایجان با ترکیه و پاکستان در دریای خزر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر محتملترین علت تلف شدن فک های خزری برگزاری مانور نظامی و تبعات آن روی این گونه جانوری است.
این مسئول افزود: مقرر شده است سازمان حفاظت محیط زیست با وزارت خارجه کشورمان مکاتباتی داشته باشد تا ابعاد این مانور بررسی شود.
مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری با بیان اینکه این مرکز با گروههای علمی کشورهای حاشیه دریای خزر که در خصوص فک های خزری فعالیت میکنند همکاریهای دارد، گفت: بنا به گفته این متخصصان تلفات فک های خزری در سایر کشورهای حاشیه دریای خزر مشاهده نشده است.
برچسب ها :فک،آلاینده، سموم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0