کتاب گویای «نبرد امام مهدی» منتشر شد
کتاب گویای «نبرد امام مهدی» تهیه و بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقهمندان قرارگرفته است.
به گزارش عصرقائم، به نقل از روابط عمومی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس کتاب گویای «نبرد امام مهدی» به نویسندگی مهدی حاجی خداوردی خان و صداپیشهگی و روایت علیرضا جهانبخش در ۲۸۶ دقیقه تهیه و بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
در کتاب «نبرد امام مهدی (عج)؛ مبدأ تحول و بستری برای آزادسازی سوسنگرد» موقعیت بحرانی شهر سوسنگرد در آستانه هجوم سراسری و نحوه اشغال آزادسازی و عملیاتهای محدود و ایذایی در این منطقه بهخوبی بازگویی شده است و از متن کتاب مشخص است در آن اوضاع بحرانی، چگونه تفکر جنگ مردمی و خلاقیت و تلاش فرماندهان سپاه در تعامل با فرماندهان ارتش زمینه توقف تهاجم همهجانبه ارتش بعث عراق را فراهم کرد و درنتیجه به آزادسازی مناطق اشغالی در سالهای آغازین جنگ انجامید.
همچنین در این کتاب به تلاشهای دیگری که در جهت طراحی و اجرای «عملیات امام مهدی (عج)» در تاریخ ۲۶ / ۱۲ / ۱۳۵۹ صورت گرفت، پرداختهشده است.
محتوای این کتاب ترکیبی است از آمار و اطلاعات، ابلاغیهها و دستورالعملها، تدابیر و اندیشهها، گزارش و شرح وقایع عملیات و گفتوشنودهای فرماندهان هدایتکننده و اجراکننده و دیگر حوادث مهم و همچنین بیان اظهارات و خاطراتی که در تشریح بهتر جریان عملیات مؤثر است.
کتاب «نبرد امام مهدی(عج)» پنج ویژگی دارد:
۱. ترسیم خطوط کلّی باورهای اصلی و رایج جنگ و شرح اقدامات رزمندگان؛ آنهایی که فارغ از هیاهوی جنبی، صرفاً برای صیانت از جمهوری اسلامی تا حدّ نثارِ جانشان با دشمن متجاوزستیز کردند.
۲. بهرهگیری از اسناد: نویسنده کوشیده تا حدّ امکان از سندهای دست اوّل و اصلی بهره بگیرد و پیوسته منبع اطلاعات ارائهشده (اعم از اسناد محرمانه و آشکار) را ذکر کند.
۳. گفتوگو با رزمندگان: بخشهایی از کتاب بر پایهی گفتوگو با رزمندگانی است که در عملیات یادشده شرکت داشتند که جز عده معدودی، بیشترِ آنها تمایل به گفتوگو داشتند؛ اگرچه بهسبب گذشت ۳۷ سال از آن واقعه برقراری ارتباط با رزمندگان آن دوران کاری بس دشوار بود.
۴. دقت در صحّت منابع: مؤلف پیوسته کوشیده است در بهرهداری از منابع از درستی یا نادرستی اسناد و اطلاعات مطمئن شود.
۵. درنتیجهی شنیدن این کتاب گویا چند پرسش اساسی در حوزهی اندیشه و تفکّر نظامی و عملیاتی فرماندهان و هنر برنامهریزیهای عملیاتی مطرح خواهد شد. پرسشهایی چون:
– اندیشه و تفکر عملیاتی عراق در انتخاب مسیر سوسنگرد به اهواز چگونه بود؟
– این مسیر چه ویژگیهایی از حیث راهبرد نظامی و جنبههای تاکتیکی داشت؟
– عملیات امام مهدی(عج) در چه شرایطی طرحریزی شد؟
– طراحان اصلی عملیات امام مهدی(عج) چه کسانی بودند؟
کتاب «نبرد امام مهدی» در سال ۱۳۹۸ توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است.
برای دریافت کتاب گویای «نبرد امام مهدی» اینجا را کلیک کنید.
برچسب ها :دفاع مقدس،طراح،صداپیشه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0