کد خبر : 287696
تاریخ انتشار : شنبه 13 نوامبر 2021 - 17:45
-

کرونا شاغلان باشگاه‌های ورزشی را بیکار کرد

کرونا شاغلان باشگاه‌های ورزشی را بیکار کرد

براساس یافته‌های یک پژوهش از زمان شیوع کرونا تاکنون نزدیک به ۶۰۰۰ باشگاه ورزشی در سطح کشور تعطیل شده یا با تغییر کاربری مواجه شده‌ و شاغلان، کارکنان و مربیان باشگاههای زیادی بیکار شده‌اند.

به گزارش عصرقائم، با گسترش کرونا بسیاری از مشاغل و فعالیتها دچار آسیب شد و بیکاری شاغلان کسب و کارها به ویژه صنوف خدماتی را رقم زد، در این بین دولت با وجود محدودیتهای مالی و کمبود منابع، سیاست پرداخت تسهیلات بانکی و حمایت مالی و پولی از بنگاههای آسیب دیده از کرونا را در پیش گرفت و با استمهال بیمه‌ای ومالیاتی و تمدید مجوزها در جهت حفظ و صیانت از بنگاهها و نیروهای شاغل در آنها گام برداشت.

کرونا در یک سال و نیم گذشته بخشهای زیادی از اقتصاد را تحت تاثیر قرار داد، از فعالان و شاغلان صنایع دستی و کافه‌ها و رستوران‌ها گرفته تا تالارها، ‌بازار خرید و فروش گل و لوازم التحریر همه با رکود یا توقف فعالیت مواجه شدند. باشگاههای ورزشی نیز در این بین از اثرات شیوع ویروس کرونا در امان نماند.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از وضعیت اقتصادی باشگاههای ورزشی در دوران کرونا، اقتصاد ورزش به شدت از شیوع کرونا متاثر بوده است؛ ‌ به نحوی که از زمان شیوع کرونا تاکنون ۶۰۰۰ باشگاه ورزشی در سطح کشور تعطیل شده یا ناچار به تغییر کاربری و شغل شده اند که یکی از دلایل عمده نبود حمایت منطقی و اثربخش مبتنی بر کار کارشناسی در بدنه دولت بوده است.

این گزارش از کاهش چشمگیر تعداد باشگاه‌های ورزشی و بیکاری گسترده در بازارکار مربیان ورزشی و فعالان این حوزه و کاهش تمایل بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش حکایت دارد.

کسب وکارهای ورزشی هیچ کمک یا معافیتی ازطرف تأمین اجتماعی دریافت نمی کنند و علاوه بر نداشتن پشتوانه و کمک واحدهای کسب وکار ورزشی متأسفانه در گرفتن بیمه بیکاری هم موفق نبوده‌اند.

کرونا شاغلان باشگاه‌های ورزشی را بیکار کرد

این گزارش تاکید دارد که باشگاه‌داری در آستانه ورشکستگی است و بررسی وضعیت کنونی باشگاه‌های ورزشی در دوره کرونا، نشان‌دهنده شتاب تغییر کاربری این باشگاه‌ها است. همچنین مربیان بی‌شماری بیکار شده‌اند و کارکنان باشگاه‌ها شغل خود را از دست داده‌اند.

بررسی‌ها نشانگر آن است که حدود ۲۹ هزار باشگاه ورزشی به صورت آماتوری و حرفه‌ای در سطح کشور فعالیت دارند که طبق آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت ورزش و جوانان ۲۵ هزار و ۷۸۲ باشگاه دارای مجوز رسمی هستند و حدود ۱۵۰ هزار نفر به ‌عنوان مربی در آنها مشغول به‌ کار هستند و به صورت میانگین اگر هر باشگاه حداقل ۱۰ پرسنل زن و مرد را در رده‌های مختلف اداری استخدام کرده باشند نزدیک به ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نفر پرسنل فعال دارند که حدود ۱۵ ماه است با تصمیم های ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا با تعطیلی مواجه شده اند و به دلیل تعطیل شدن باشگاهها، شغل و منابع مالی خود را از دست داده و کاملا بیکار شده اند.

این گزارش می‌افزاید، جمعیت ورزشکاران سازمان یافته از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به حدود یک میلیون نفر کاهش یافته است. این آمار نگران کننده است و امیدواری چندانی به ترمیم دوباره این وضعیت وجود ندارد زیرا از یک سو با ادامه ‌دار شدن بحران کرونا، مالکان باشگاه‌های ورزشی به کسب و کار تازه روی آورده‌اند و از سوی دیگر بخش خصوصی، تمایل چندانی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه ندارد.

در مدت زمان یاد شده تقریبا هیچ باشگاه تازه‌ای شروع به کار نکرده و پروژه عمرانی تازه‌ای در حوزه ورزش از سوی بخش خصوصی کلید نخورده است. این موضوع نشان می‌دهد که تمایل بخش خصوصی  برای  سرمایه‌گذاری در حوزه  ورزش به میزان چشم‌گیری کاهش یافته است و با چنین شرایطی می‌توان گفت که صنعت باشگاه‌داری ایران مستقیماً با خطر ورشکستگی روبه‌رو شده است.

کرونا شاغلان باشگاه‌های ورزشی را بیکار کرد

در یک سال و نیم گذشته دولت با پرداخت وام‌ها و تسهیلات حمایتی به یاری کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و صاحبان آنها شتافت و پرداخت وام کرونا در دو مرحله که مرحله دوم شامل چهار رسته فرهنگ و هنر، ‌ گردشگری، حمل و نقل ریلی و هوایی و ورزش و جوانان بود را در دستور کار قرار داد.

برای حمایت از باشگاههای ورزشی و کمک به کسب و کارهای حوزه ورزش و جوانان حداقل ۸۰ میلیون تومان و حداکثر ۹۶۰ میلیون تومان تسهیلات پیش بینی شد ولی به دلیل چالشهای متعددی که پیش روی باشگاه‌داران متقاضی دریافت این تسهیلات بوده تنها ۱۰ درصد این وام را دریافت کرده و حدود ۹۰ درصد از باشگاههای ورزشی موفق به دریافت وام نشده‌اند و این تسهیلات چندان گره‌گشا نبوده است. به نظر می‌رسد که این تسهیلات به جای کمک به باشگاه‌های ورزشی، ‌ آنها را به سمت واحدهای ورشکسته و بیکار بدهکار سوق داده است.

 ‌مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش خود پیشنهاد کرده است که حداقل یکسال تنفس برای بازپرداخت این وام درنظر گرفته شود و باشگاه‌هایی که نتوانسته‌اند تسهیلات مذکور را دریافت کنند حتماً وارد چرخه دریافت این وام شوند. بر اساس اعلام و تصویب کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، مهلت ثبت‌نام صاحبان مشاغل و کسب و کارهای رسته‌های گردشگری، فرهنگ و هنر، حمل و نقل ریلی و هوایی و همچنین ورزش و جوانان تا آخر آذر ماه تمدید شده است.

کرونا شاغلان باشگاه‌های ورزشی را بیکار کرد
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × پنج =