ایجاد مرکز تبادلات حوزه و دانشگاه زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران از ایجاد مرکز تبادلات حوزه و دانشگاه زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه خبر داد و از مراجع عالیقدر جهان تشیع خواست تا دفتر یا کتابخانهای ویژه ارائه آثارشان در قالب این مرکز ایجاد کنند.
به گزارش عصرقائم، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران روز گذشته در دیدارهای جداگانه با مراجع عظام تقلید، در این باره گفت: برنامه داریم تا در ساختار جدید دانشگاه تهران، مرکزی با عنوان تبادلات حوزه و دانشگاه زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه تعریف کنیم تا این مرکز، محلی برای تبادلات واقعی بین حوزه و دانشگاه باشد.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر طراحی راهکارهای عملیاتی برای ارتباط ساختاری حوزه و دانشگاه، افزود: در مرکز تبادلات حوزه و دانشگاه که به زودی در دانشگاه تهران راهاندازی میشود، امکان راهاندازی دفتر نمایندگی هر یک از مراجع عالیقدر به منظور ارائه آثار علمیشان وجود دارد و همچنین میتواند کتابخانهای به همت و به نام مراجع عظام در کتابخانههای دانشکدههای دانشگاه تهران ایجاد شود.
رئیس دانشگاه تهران، هدف از این ساختارسازی را گسترش رفتوآمدهای علمی بین حوزویان و دانشگاهیان عنوان کرد و گفت: دانشگاهها و حوزههای علمیه لازم است مأموریت خود در شکلگیری تمدن نوین اسلامی را در یک فضای تعامل واقعی شکل دهند.
وی در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به اقدام جدی دانشگاه تهران برای بازنگری و تحول علوم انسانی، اظهار کرد: معنویت باید در علوم ما رسوخ کند و تمام رشتههای دانشگاهی بویژه علوم انسانی، اجتماعی و رفتاری باید مبتنی بر ارزشهای دینی متحول شوند.
رئیس دانشگاه تهران، راهبرد اصلی مدیریت دانشگاه تهران را بر محور جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی معرفی کرد و گفت: دانشگاه باید مسائل و مشکلات واقعی مردم را بشناسد، برای آنها چارهاندیشی کند و اقدام عملی برای حل مسائل جامعه انجام دهد. بنابراین خروجی دانشگاه باید خروجی مورد نیاز جامعه باشد و فارغالتحصیلانی در اختیار جامعه قرار دهد که بتوانند مسائل و مشکلات جامعه را حل کنند.
وی یکی از مصادیق ورود دانشگاه به حل مسائل جامعه را مشارکت نهاد دانشگاه در محرومیتزدایی عنوان کرد و افزود: در دانشگاه تهران این آمادگی را داریم تا به صورت پایلوت بر روی آبادانی یک منطقه محروم کار کنیم و الگوی محرومیتزدایی را با رویکردی ملی و قابل اجرا در نقاط مختلف کشور ارائه کنیم.
دکتر مقیمی، تحقق راهبرد دانشگاه تهران را مستلزم پیادهسازی سبک مدیریت جهادی دانست و از سه مؤلفه عقلانیت، معنویت و عملگرایی به عنوان عناصر اصلی این سبک مدیریتی نام برد و گفت: مبنای تصمیمگیریهایمان باید مبتنی بر عقلانیت باشد و معنویت مانند چتری بر فراز این عقلانیت برافراشته شود. همچنین این عقلانیت و معنویت، در عرصه عمل هم بروز و ظهور پیدا کند.
رئیس دانشگاه تهران در این دیدارهای جداگانه از مراجع عظام تقلید خواست تا در زمینه جاری و ساری شدن ارزشهای اسلامی و مؤلفههای علم دینی در تمام شئونات و رفتارهای اساتید و دانشجویان رهنمود دهند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، آیتالله حسین نوری همدانی در این دیدار با عرض تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها، گفت: تمام علوم را اسلام آورد. اصطلاحات در تمام علوم به زبان عربی است و عربی زبان قرآن و اسلام است. اما جبهه استکبار به جای اینکه در برابر اسلام تسلیم شوند، به مخالفت برخاسته و علوم را سکولار کرده و به نام خود ثبت و ضبط کرده است.
این مرجع عالیقدر جهان تشیع با اشاره به ایستادن سلاطین در برابر اسلام و تمدن اسلامی، از دانشگاهیان خواست تا برای تمدن نوین اسلامی تلاش کنند و گفت: دانشگاه و حوزه، یکی هستند؛ بنابراین باید در تعامل تنگاتنگ و با همت همدیگر، تمدن اسلامی و اسلام ناب محمدی را احیا کنیم.
وی افزود: حوزه و دانشگاه باید با هم متحد باشند و اتاق فکر داشته و با همدیگر همفکری کنند. صرف گفتن از وحدت حوزه و دانشگاه کافی نیست، بلکه حوزه و دانشگاه باید به میدان بیایند.
آیتالله جوادی آملی نیز در دیدار رئیس دانشگاه تهران، در سخنانی اظهار کرد: الهیات فلسفه، همه علوم را در قالب اضلاع یک مثلث میبیند؛ قرآن کریم نیز این مسئله را تأیید میکند که هر موجود و پدیدهای در این جهان در قالب اضلاع سه گانه قابل بررسی است؛ چه کسی آن را خلق کرد؟ چگونه آن را خلق کرد؟ و چرا آن را خلق کرد؟ اما غرب این مثلث را مثله کرد، علم غربی تنها چیستی و چگونگی اشیاء و پدیدهها را مورد مطالعه قرار میدهد و به مبدأ و غایت آنها کاری ندارد، در نتیجه، غرب علم را به لاشه علم تبدیل کرد، نتیجه این علم مرده میشود آن جنگهای جهانی و این جنگهای نیابتی که هر روزه شاهد آن هستیم.
وی در ادامه با اشاره به مساله مهاجرت نخبگان علمی از کشور، گفت: علاقه به وطن و حفظ کشور یک مساله فطری و دینی است، هر وقت دیدیم عزیزی از این نخبگان علمی از کشور مهاجرت کرد بر ما سخت گذشت، باید در دانشگاهها طوری این عزیزان دانشجو را تربیت کنید که اراده حفظ کشور و آبادانی کشور را داشته باشند و به جای جذب شدن در سازمانها یا کشورهای دیگر، خود به دنبال جذب دیگران و شروع یک حرکت در راستای آبادانی کشور باشند.
آیتالله جعفر سبحانی نیز در دیدار رئیس دانشگاه تهران، حل مشکلات و ساختن جامعه را در گروی ایمان و اخلاق در جامعه بخصوص در قشر تحصیلکرده دانست.
وی به نقش سازنده اساتید در ارتقای اخلاقی دانشجویان اشاره کرد و از مسئولان آموزش عالی خواست تا در گزینش استاد دقت لازم بعمل آورند.
آیتالله سبحانی با بیان این که تضارب افکار باعث پیشرفت علم میشود، از رئیس دانشگاه تهران خواست تا پایاننامهها و رسالههای دانشجویی به سمت کاربردی شدن و گشودن گرهای از گرههای صنعت و جامعه بروند.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، حجتالاسلام والمسلمین دکتر کرمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، دکتر فکور و دکتر مرندی معاونان پژوهشی و بینالملل دانشگاه تهران و دکتر مهدی شهبازی مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه را در این دیدارها همراهی کردند.
دکتر مقیمی، رئیس دانشگاه تهران همچنین با حضور در دفتر آیتالله علوی گرگانی برای این مرجع عالیقدر آرزوی سلامتی کرد و خواستار شد دعای خیرشان را بدرقه دانشگاهیان و دولت برای رفع مشکلات جامعه کنند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین با حضور در دفتر حجتالاسلام شهرستانی نماینده آیتاللهالعظمی سیستانی، از برنامه دانشگاه تهران در زمینه راهاندازی شعبه دانشگاه در کربلا یا نجف خبر داد.
حجتالاسلام شهرستانی نیز آمادگی دفتر آیتالله سیستانی به منظور تسهیل ارتباطات و زمینهچینی برای تسریع در راهاندازی این شعبه دانشگاه تهران را اعلام کرد.
برچسب ها :دانشگاه، کتابخانه، تشیع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0