کد خبر : 29281
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 جولای 2017 - 13:15
-

۷ سوال سرنوشت ساز که پیش از مصاحبه شغلی باید بدانید

۷ سوال سرنوشت ساز که پیش از مصاحبه شغلی باید بدانید

به گزارش قائم آنلاین،نیلوفر علیزاده: نشستن رو به روی آدمی که با یک امضا یا اظهار نظر کوچک می‌تواند آینده ما را حداقل برای دو تا سه سال آینده تحت تاثیر قرار دهد، قطعاً یکی از سخت‌ترین موقعیت‌هایی است که بعد از فارغ التحصیلی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. اگر در رفتن به

به گزارش قائم آنلاین،نیلوفر علیزاده: نشستن رو به روی آدمی که با یک امضا یا اظهار نظر کوچک می‌تواند آینده ما را حداقل برای دو تا سه سال آینده تحت تاثیر قرار دهد، قطعاً یکی از سخت‌ترین موقعیت‌هایی است که بعد از فارغ التحصیلی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. اگر در رفتن به مصاحبه‌های شغلی حرفه‌ای شده باشیم یا حداقل چندتایی مصاحبه شغلی از سر گذرانده باشیم، احتمالاً از قبل در مورد سوالاتی که ممکن است با آن‌ها رو به رو شویم، جست و جو می‌کنیم و سعی می‌کنیم که در همان برخورد اول بهترین تاثیر ممکن را روی مصاحبه کننده بگذاریم. اما مصاحبه‌گرها واقعاً در کسی که جویای شغل است دنبال چه فاکتورهایی می‌گردند؟ وقتی شما مشغول پاسخ دادن به سوالات هستید، چه چیزهای دیگری جز پاسخ هایتان برای مصاحبه کننده اهمیت دارد؟ در ادامه می‌توانید با ۷ مورد از مهم‌ترین و شایع ترین افکاری که مصاحبه کننده‌ها در هنگام مصاحبه شغلی در سر دارند، آشنا شوید تا بتوانید در مصاحبه شغلی موفق شوید.

مصاحبه شغلی
۱. آیا تو واقعاً به سوالی که من کردم جواب می‌دهی؟
همیشه به آنهایی که جویای کار هستند توصیه می‌شود از قبل خودشان را برای سوال‌هایی که ممکن است بشنوند، آماده کنند و به پاسخ‌هایی که باید به سوال‌ها بدهند، خوب فکر کنند و برای آن برنامه ریزی داشته باشند و حتی این پاسخ‌ها را از قبل تمرین کنند. اما همیشه این خطر وجود دارد که وقتی سر مصاحبه سوالی از شما می‌شود، بدون اینکه واقعاً به ماهیت آن فکر کنید به شکل رگباری پاسخ‌هایی را که از قبل تمرین کردید به زبان بیاورید و وانمود کنید که مشغول پاسخ دادن به سوال اصلی مصاحبه کننده هستید. نکته کلیدی برای اینکه در این دام نیفتید این است که واقعی وارد مصاحبه می‌شوید خیلی خوب به سوال‌ها گوش بدهید و سعی کنید که با یک لحن محاوره‌ای مناسب و به صورت طبیعی به سوالات پاسخ بدهید نه مثل یک ربات همه چیز دان که همه چیز را از قبل در حافظه‌اش ذخیره کرده است! مصاحبه کننده‌های حرفه‌ای فرق پاسخ‌های طبیعی را با پاسخ های حفظ شده طوطی وار خوب می‌دانند و اگر در مورد شما چنین احساسی پیدا کنند، احتمال کمی وجود دارد که بتوانید آن جایگاه شغلی را از آن خودتان کنید.
۲. آیا انتظارات‌تان واقع بینانه و منطقی است؟
همه کارفرماها می‌خواهند کارمندانی خوشحال داشته باشند تا بتوانند محیط مثبتی برای کار کردن به وجود بیاورند. به همین خاطر هم هست که وقتی وارد یک مصاحبه شغلی می شوید، مصاحبه کننده می خواهد از لا به لای پاسخ های شما به این مساله پی ببرد که آیا انتظارات شما با وظایف شغلی که قرار است در آینده بر عهده بگیرید مطابقت دارد یا نه. به عنوان مثال اگر به نظر برسد که شما دوست دارید خیلی سریع‌تر از آن چیزی که مشخص است، رشد کنید، مصاحبه کننده ممکن است با خودش فکر کند که آیا اصلاً برای این شغل مناسب هستید یا نه. چاره کار چیست؟ از قبل سعی کنید اطلاعات خود را در مورد جایگاه شغلی که قرار است بر عهده بگیرید، کامل کنید و بیبیند که آیا با گرفتن این شغل واقعاً خوشحال خواهید بود یا نه. با خودتان صادق باشید و به این سوال مهم پاسخ بدهید که آیا اگر این شغل را به دست بیاورید واقعاً همه انتظاراتی که دارید بر آورده می‌شود یا نه.
مصاحبه شغلی
۳. آیا می‌توانید مشکلات را حل کنید؟
درست است که کارفرمای آینده شما می‌خواهد بداند که قبلاً چطور مشکلات و مسائل کاری‌تان را حل کردید، اما نشان دادن اعتماد به نفس بیش از حد از صحبت کردن راجع به اینکه چطور با مهارت‌ها و توانایی‌هایتان در محل کار قبلی توانستید آن شرکت را تغییر دهید، جزو خط‌های قرمز مصاحبه شغلی است. یادتان باشد که شما همچنان در مرحله مصاحبه هستید و اگرچه قصد دارید خودتان را خوب نشان بدهید ولی مصاحبه کننده ممکن است حس کند که زیادی دارید در این زمینه تلاش می‌کنید!
۴. آیا واقعاً می‌دانید چه کسی هستید و چه چیزی می‌خواهید؟
به وجود آوردن جریانی از تعامل با مصاحبه کننده یک سناریو ایده آل برای کسانی است که می‌خواهند شغل مورد نظرشان را بعد از مصاحبه به دست بیاورند. این مساله نشان می‌دهد که شما خودتان و خواسته‌های تان را می‌شناسید و می‌دانید که بر اساس تجربیاتی از قبل داشته‌اید چه انتظاری از این شغل داشتید. اما معمولاً استرس مصاحبه آنقدر زیاد است که جواب‌هایی که ممکن است بدهید از هم گیسخته و بی‌ربط به نظر برسد و این می‌تواند انعکاسی از شخصیت شما در ذهن مصاحبه کننده باشد. سعی نکنید کسی باشید که واقعا نیستید چون این مساله خیلی بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید برای مصاحبه کننده واضح است. آرام باشید و قبل از مصاحبه زمان کافی برای فکر کردن به خودتان، تجربه‌ها و ویژگی‌هایی که دارید صرف کنید.
مصاحبه شغلی
۵. آیا خود واقعی‌تان را نشان می‌دهید؟
مصاحبه کننده‌ها در هنگامی که شما مشغول پاسخ دادن به سوالاتشان هستید، معمولاً به این نکته فکر می‌کنند که آیا شما آن حقیقتی را که دوست دارند بشنوند به آنها می‌گویید یا نه. از آنجا که مصحبه کننده‌ها معمولاً با افراد زیادی صحبت کرده‌اند، بنابراین گوش‌شان به پاسخ‌های از قبل آماده شده آشناست و به همین خاطر ممکن است فکر کنند آیا واقعاً می‌خواهید این شغل را به دست بیاورید یا صرفا دنبال پیدا کردن یک کار هستید. اگر واقعاً به داشتن این شغل مشخص علاقه مند هستید، پس باید مراقب باشید که در این دام نیفتید.
۶. آیا می‌توانم هر روز و بر اساس یک برنامه مشخص با شما کار کنم؟
اگرچه ممکن است برای شغلی که به دنبال یافتنش هستید کاملاً مناسب به نظر برسید اما در حین مصاحبه، مصاحبه شونده می‌خواهد بداند که آیا شما می‌توانید تاثیر مثبتی روی محیط کارتان هم بگذارید یا نه. مصاحبه کننده‌ها دوست دارند بدانند که آیا شما آدم قابل اطمینانی هستید یا نه، اخلاق حرفه‌ای را رعایت می‌کنید و آیا می‌توانند روی شما حساب باز کنند یا دائما باید تحت نظر باشید. قطعاً مصاحبه کننده‌ها در این مورد به صورت مستقیم از شما سوال نمی‌کنند بلکه باید این روحیه را در همه پاسخ‌هایی که به سوالات می‌دهید، نشان دهید.
مصاحبه شغلی
۷. آیا زبان بدن شما قانع کننده است؟
زبان بدن شما خیلی زودتر و بیشتر از  پاسخ‌هایی که به سوالات می‌دهید، شخصیت واقعی شما را نشان می‌دهد. با شانه‌های خمیده وارد اتاق نشوید، بیش از حد لبخند نزنید و تماس چشمی خیلی کم یا خیلی زیاد نداشته باشید. از این که نگران به نظر برسید، نترسید. اغلب مصاحبه کننده‌ها انتظار دارند که با کمی استرس در ظاهر و رفتار و گفتار شما مواجه شوند ولی مراقب زبان بدنتان باشید و سعی کنید طبیعی به نظر برسید به خصوص وقتی که لبخند می‌زنید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × پنج =