تولید پروتئین خوراکی با اجرای ۲ پروژه ملی تقویت میشود
تولید پروتئین خوراکی با کمک منابع زیستی در قالب ۲ پروژه ملی در کشور تقویت و دنبال میشود.
به گزارش عصرقائم، زیست فناوری صنعتی (زیست فناوری سفید)، یعنی تولید محصولات بـا اسـتفاده از میکروارگانیسمها و آنزیمها طی فرایندهای تخمیری. این مدل از زیست فناوری در ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب ۲ پروژه ملی دنبال می شود.
«تولید پروتئین خوراکی قارچی (مایکوپروتئین) جایگزین گوشت» یکی از این طرحها است که با اجرای کامل آن طی ۵ سال آینده ۱۵۰ اشتغال پایدار در کشور ایجاد خواهد شد. مایکوپروتئین یک محصول جایگزین گوشت است که به اشکال مختلفی از جمله کتلت، همبرگر، پت و نوار موجود است.
«تولید پروتئین از گاز طبیعی و سایر مواد اولیه بهعنوان افزودنی به خوراک دام و طیور و آبزیان جایگزین سویا و پودر ماهی» هم پروژه بعدی است که می تواند نیازهای غذایی کشور را از منابع دیگر تامین کند.
این روش تولیدی می تواند به تولید آنزیمهای صنعتی و اسیدآمینهها که برای فرمول بندی خوراک دام و طیور کاربردی است هم کمک کند، به همین دلیل استفاده از این روش فناورانه برای ایران که پیشبینی میشود در آینده ای نزدیک با مشکلات و مخاطرات خشکسالی مواجه شود، بسیار کاربردی است و می تواند در توسعه پایدار نقش آفرینی کند.
در این نوع از زیست فناوری، محصولاتی مانند پروتئینهای خوراکی قارچی و پروتئینهایی که از گاز طبیعی با فرآیندهای زیستی تولید میشوند، در تهیه غذاهای پروتئینی مانند سوسیس و کالباس و غیره استفاده میشوند.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دستیابی به امنیت غذایی پایدار از راه دسترسی فیزیکی و اقتصادی به منابع غذایی سالم و کافی برای همگان حاصل می شود. در دوران اخیر پذیرش غذاهای بیوتکنولوژیکی غنی از پروتئین به جای منابع متداول از سوی مردم افزایش یافته است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0