تکمیل سدهای نیمهتمام مرزی راهکاری برای مشکل کمبود آب
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «بر اساس آمار تا سال۲۰۵۰ میلادی وضعیت کم آبی و کم بارشی به همین صورت فعلی ادامه خواهد داشت»، اظهار کرد: از الان باید چارهای بیندیشیم، در غیر صورت طی دهههای آینده نه تنها شاهد تخلیه برخی روستاها از سکنه خواهیم بود بلکه شاهد این روند درباره برخی شهرها نیز خواهیم بود.
به گزارش عصرقائم، ذبیحالله اعظمی در گفتوگو ، درباره چگونگی مواجهه با بحران کم آبی در کشور اظهار کرد: بر اساس آمارهای سالهای آبی، طی ۵۳ سال اخیر با نزدیک به ۹ درصد کاهش بارندگی مواجه بودهایم و هوای کشور نیز یک درجه کمتر شده است.
وی گفت: با توجه یه اینکه بیش از ۸۰ درصد آب مصرفی کشور در حوزه کشاورزی است، در کمیسیون کشاورزی از وزیر نیرو خواستهایم تا علاوه بر همکاری با وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری، نسبت به تکمیل سدهایی که در دست ساخت است نیز به ویژه سدهایی که در مرزها قرار دارند و آبهایی که از کشور خارج می شود، در اسرع وقت اقدام کنند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به وجود حداقل ۵۰۰۰ کیلومتر مرز دریایی در جنوب کشور تاکید کرد: در جنوب کشور از چابهار تا خرمشهر مرز دریایی داریم و آبهای زیادی وجود دارد که مستقیماً وارد دریا میشود؛ در این زمینه باید سدهای نیمه تمامی نظیر سد دالکی در بوشهر و پروژههای نیمه تمام موجود در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز هرچه سریعتر تکمیل شوند.
اعظمی ادامه داد: بر اساس قول وزیر نیرو طرح مطالعاتی ۹ سد که در جنوب شرق کشور آماده شده و کار ساخت آن به زودی ساخت آغاز میشود؛ این اقدام میتواند نقش بسیاری مهمی در زمینه ذخیرهسازی آب داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه «بر اساس آمار تا سال۲۰۵۰ میلادی وضعیت کم آبی و کم بارشی به همین صورت فعلی ادامه خواهد داشت»، اظهار کرد: از الان باید چارهای بیندیشیم، در غیر صورت طی دهههای آینده نه تنها شاهد تخلیه برخی روستاها از سکنه خواهیم بود بلکه شاهد این روند درباره برخی شهرها نیز خواهیم بود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0