همچنین اجساد زنی ۲۵ ساله و مردی ۳۳ ساله که در این حادثه جانشان را از دست داده بودند نیز از آب بیرون کشیده شد، اما هنوز از سرنوشت ۴ نفر دیگر از اعضای این گروه گردشگری خبری نبود. وی افزود: در جریان جستوجوها از طریق بالگرد یکی از مفقودشدگان که دختر جوانی بود و در لابهلای صخرهها گرفتار شده بود، پیدا شد. دسترسی با بالگرد و قایق به آنجا امکانپذیر نبود. به همین دلیل در این مرحله امدادگران از جت اسکی استفاده کردند و توانستند وی را نجات دهند. به گفته وی گروههای عملیاتی همچنان در منطقه حضور دارند و تلاشها برای یافتن ۳ مفقود شده این حادثه در جریان است.
سفر اینستاگرامی
طبق برنامهای که از سوی مسئول تور اعلام شده بود، گردشگران ابتدا به منطقهای بهنام کولخرسان میرفتند و پس از پیادهروی به مسیر آبی دره ارواح میرسیدند و پس از عبور از آن برنامه شنا و رافتینگ پرهیجان از دره ارواح به چالکندی را تجربه میکردند.
برادر نجاتیافته حادثه میگوید: آنها ۱۹ نفر بودند که وقتی به دزفول رسیدند، با روشن شدن هوا برنامه پیادهروی را شروع کردند. آنها پس از ۴ ساعت پیادهروی به منطقهای بهنام سنگ ۲ رسیدند.
در این منطقه که کاملا صخرهای است، عرض رودخانه بسیار کم است. به همین دلیل عمق آب و شدت جریان آب بسیار زیاد است. در آنجا نوبت به برنامه رافتینگ رسید. معمولا برای رافتینگ از تجهیزات ویژه و قایقهای مخصوص استفاده میکنند. اما مسئول تور بهجای قایق، تیوبهای بزرگ درنظر گرفته بود. هر ۱۹ گردشگر برای اینکه به داخل آب سقوط نکنند، با طناب به هم بسته شدند. سپس وارد رودخانه شده و حرکتشان شروع شد.
بهدلیل اینکه فشار آب در آن منطقه بسیار زیاد است، یکی از تیوبها پس از برخورد با صخرهها پاره شد و همگی به داخل آب افتادند. خواهرم به همراه ۳ نفر دیگر ازجمله تورلیدر، بین صخرهها گیر کردند، اما بهدلیل اینکه همگی با طناب به هم وصل بودند، تورلیدر طناب را پاره کرد تا بقیه هم بتوانند خودشان را نجات دهند. به این ترتیب بود که جریان آب بقیه را با خود برد و وقتی آنها به منطقهای رسیدند که عرض رودخانه زیاد میشد، قایقهای عبوری متوجه ماجرا شده و توانستند گردشگران را یکی پس از دیگری نجات دهند. آنها ۱۳ نفر را از آب گرفتند و جسد ۲ نفر هم که بهخاطر برخورد با صخرهها جان باخته بودند پیدا شد، اما از خواهرم و ۳ نفر دیگر خبری نبود.
عملیات جستوجو
برادر مریم زنگنه میگوید: از آنجا که جریان آب در آن منطقه زیاد بود، استفاده از قایق برای عملیات جستوجو مقدور نبود و به همین دلیل از جتاسکی استفاده شد. در نهایت نیز با درخواست خانوادهها و پیگیریهای هلالاحمر، قرار شد برای عملیات جستوجو از بالگرد استفاده شود.
به این ترتیب بالگرد هلالاحمر راهی منطقه شد و پس از جستوجو توانست جایی را که خواهرم گرفتار شده بود شناسایی کند. پس از آن صخرهنوردان هم وارد ماجرا شدند و با تلاش بیوقفه امدادی، خواهرم از بین صخرهها خارج و به بیمارستان منتقل شد. در بیمارستان هم به ما اعلام کردند که او آسیب جسمی ندیده، اما برای انجام مشاوره روانشناسی باید یک روز در آنجا بستری شود.
تور بدون مجوز
به ایستگاههای قایقرانی مستقر در رودخانه دز تأکید جدی صورتگرفته که بههیچوجه بدون مجوز و نامه، هیچ توری را همراهی نکنند؛ بنابراین آنچه از شواهد پیداست این است که سفر این افراد در قالب تورهای دارای مجوز نبوده و با کرایه قایقهای شخصی اقدام به سفر کردهاند و هیچ کدام از دفاتر خدمات مسافرتی دارای مجوز بند «ب» در استان نقشی در این زمینه نداشتهاند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0