کد خبر : 32209
تاریخ انتشار : دوشنبه 24 جولای 2017 - 18:15
-

خنجر بی‌آبی بر گلوی قوچ مینیاتوری ایران +تصاویر

خنجر بی‌آبی بر گلوی قوچ مینیاتوری ایران +تصاویر

به گزارش قائم آنلاین،خشکسالی و بی‌آبی از یک سو و شکار بی‌رویه از سوی دیگر، گریبان قوچ و میش لارستان، را که که کمیاب‌ترین زیرگونه گوسفند وحشی در ایران به شمار می‌رود فشرده، با این حال هنوز تدبیری برای افزایش نیروی محیط‌بان، ساخت آبشخور و اختصاص تجهیزات به منظور حفاظت از این گونه در زیستگاه‌های

به گزارش قائم آنلاین،خشکسالی و بی‌آبی از یک سو و شکار بی‌رویه از سوی دیگر، گریبان قوچ و میش لارستان، را که که کمیاب‌ترین زیرگونه گوسفند وحشی در ایران به شمار می‌رود فشرده، با این حال هنوز تدبیری برای افزایش نیروی محیط‌بان، ساخت آبشخور و اختصاص تجهیزات به منظور حفاظت از این گونه در زیستگاه‌های کشور اتخاذ نشده است.

مصطفی منصوری، فعال محیط زیست در این باره می‌گوید: متاسفانه  بی‌آبی و شکار بی‌رویه، به کاهش چشمگیر جمعیت قوچ لارستان در زیستگاه‌های استان هرمزگان منجر شده با این حال مسئولان محیط زیست تدبیری برای تامین نیرو و تجهیزات لازم به منظور تامین آب و همچنین برخورد قاطع با متخلفان اتخاذ نکرده‌اند.
وی ادامه می‌دهد: خشکسالی اخیر که به خشک شدن چشمه‌های مرکز و غرب هرمزگان و برخی چشمه‌های بخش جنوبی استان فارس منجر شده،  این گونه ارزشمند را در گذراندن فصل تابستان با چالشی اساسی مواجه ساخته به طوری که متاسفانه در مواردی حتی شاهد مرگ دسته‌جمعی قوچ و میش لارستان بر اثر بی‌آبی هستیم.

منصوری به حادثه ناگوار سال گذشته و مرگ قوچ و میش‌های لارستان که به در پی آب در باتلاق گرفتار شدند اشاره کرده و یادآور می‌شود: در صورتی که نتوانیم با تامین امکاناتی نه چندان قابل توجه، تا حدی، کمبود آب را در زیستگاه‌های قوچ لارستان جبران کرده و از مرگ افراد این گونه بر اثر بی‌آبی و شکار بی‌رویه جلوگیری کنیم بدون شک سرنوشت تلخ یوزپلنگ آسیایی به زودی گریبان این گونه را هم خواهد گرفت.

این فعال محیط زیست با بیان اینکه در زیستگاه قوچ لارستان، چهار منطقه حفاظت شد وجود دارد می‌گوید: تنها دو منطقه حفاظت شده گنو و هرمود لارستان فارس از شرایطی نسبتا قابل قبول و حداقل امکانات و نیرو برخوردار هستند اما مناطق حفاظت شده کشار و پروزئیه  فاقد هرگونه نیرو و امکانات به منظور جلوگیری از نابودی این گونه هستند.
وی در پایان نسبت به کاهش جمعیت قوچ لارستان هشدار داده و می‌گوید: از مسئولان محیط زیست می‌خواهیم پیش از آنکه فرصت از دست برود به منظور تامین نیروی محیط‌بان، امکاناتی حداقلی و ساخت آبشخور در زیستگاه‌های قوچ لارستان اقدام کنند تا نسل این گونه ارزشمند، در سایه سوء مدیریت، برای همیشه قربانی شکار بی‌رویه و بی‌آبی نشود.

به گزارش تسنیم، شناخته شده‌ترین زیستگاه قوچ و میش لارستان (Ovis orientalis laristanica) که کمیاب‌ترین زیرگونه گوسفند وحشی در ایران بوده و در معرض خطر انقراض قرار دارد منطقه حفاظت شده هرمود فارس است. این گونه منحصر به فرد که دارای شهرتی جهانی است و به عنوان ریزترین قوچ دنیا یا “قوچ مینیاتور” شناخته می‌شود، همچنین در دشت‌های تپه ماهوری در مناطقی از استان های هرمزگان، فارس، بوشهر، کرمان و بلوچستان زندگی می‌کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × یک =