مطابق مطالعه اخیر انجام شده یکی از پژوهشهایی درباره عوامل مسبب درد دندان نشان میدهد که چهل و چهار درصد از مردم همیشه از اثرات بلندمدت احتمالی مانند بیماری لثه و فساد دندان آگاه نیستند.
اغلب مردم به دنبال یافتن راهی برای خلاص شدن از درد حساسیت دندانی هستند؛ برخی به جویدن غذا با یک سمت دهان (که اصلاً برای ماهیچههای فک مناسب نیست) روی میآورند یا سعی میکنند از غذاهای تشدیدکننده درد پرهیز کنند. عواملی مانند مسواک زدن شدید و محکم، دندان قروچه، ممکن است درد را افزایش دهند. اگر شما هم جزئی از اینگونه افراد هستید، چگونه خود را از شر درد خلاص میکنید؟ مسواک میزنید، و روزی دو بار از دهانشویه استفاده میکنید؟ اما با همه این کارها، باز هم لازم است به بشقاب غذایتان دقیقتر نگاه کنید. غذاهای اسیدی و شیرین مشکلساز هستند؛ ولی مسئله با حذف این نوع غذاها تمام نمیشود. اگر شما هم با همین درد دست و پنجه نرم میکنید، بدانید بعضی خوراکیها مانند سبزیجات خام و تازه، تخممرغ آب پز، دانههای کدوحلوایی هیچ مشکلی برای دندانهایتان ایجاد نمیکنند. چون اسیدیته اندکی دارند و میزان قند آنها زیاد نیست. نکته جالب این است که با وجود غیر مضر بودن بسیاری از خوراکیها برای بدن، ممکن است همانها برای دندانها مضر باشند. در این مقاله به یازده مورد از اینگونه از خوراکیها اشاره میکنیم:
میوههای خشک
ممکن است تعجب کنید اما میوههای خشک بسیار چسبنده هستند، و قند زیادی دارند. این قند لای دندانها باقی میماند، ممکن است تا ساعتها دسترسی به مسواک نداشته باشید و قند یعنی غذای مناسب بر روی باکتریهای موجود در دهان.
ترشیها
اسید موجود درترشی، برای تبدیل شدن به ترشی ضروری است، این ماده مینای دندان را میپوشاند و باعث تخریب آن میشود.
شکر
به طور کلی شکرها و قندها در دهان، اسید تولید میکنند و در طی زمان، موجب تخریب مینای دندان میشوند.
نوشابههای گازدار
نوشابههای گازدار به حفرههای دندانی نفوذ میکنند و اینگونه دندانها را خراب میکنند. اما برای آنانی که از نوشابههای بدون قند مصرف میکنند، باید بدانند که این نوشابهها حاوی اسیدسیتریک و اسید فسفریک است که هر دو به دندان آسیب وارد میکنند. پس نبود قند در نوشابه به معنی مضر نبودن آن نیست.
آبنباتهای سفت
مدتی طول میکشد که آبنبات در دهان آب شود، در همین فاصله، قند به دندان میچسبد و مینای دندان خورده میشود. آبنبات ها به باکتریها زمان بیشتری میدهند که اسید تولید کنند که در نهایت به خرابی دندان منجر میشود.
آبنباتهای جویدنی نرم
آبنبات های جویدنی نیز به دندان میچسبند، و در مدت زمانی که در دهان هستند، پس غذای مناسبی برای باکتریهای دهان فراهم است. باکتریها از این قند، اسید تولید میکنند و همین اسید لایه محافظ دندان را از بین میبرد.
مرکبات
مرکبات بخشی از رژیمهای غذایی متعادل را تشکیل میدهد. ممکن است تعجب کنید اگر بدانید بسیاری از افراد به مکیدن تکههای لیمو عادت دارند. اسیدسیتریک موجود در این نوع میوهها، لایه مینا را از بین میبرد و دندان در معرض تخریب قرار میگیرد.
آبمیوهها
آبمیوههای اسیدی، میزان اسید موجود در دهان را افزایش میدهند به این طریق مینای دندان از بین میرود. حتی برخی از آنها مانند آبلیمو اسیدیتر از سرکه هستند و در درازمدت اثرگذارند و در نهایت این روند منجر به حساسیت دندانی یا فساد دندان میشود.
چای و قهوه
هرچه چای و قهوه غلیظتری مصرف کنید، اثر تیرگی بیشتری بر دندانها میماند. ممکن است تصور کنید که چای از این نظر نسبت به قهوه بهتر است اما این تصور درست نیست. برخی انواع چای سیاه اثر مخربتری بر دندانها میگذارند. تانن موجود در چای موجب ایجاد لکه بر دندانها میشود.
کراکر
امروزه مصرف کربوهیدراتهای فرآوری شده رایج است. مقالات فراوانی درباره این نوع خوراکیها و اثرات نامطلوب آنها بر دندانها نوشته شده است. این خوراکیها در بدن التهاب ایجاد میکنند و التهاب نقش اصلی و کلیدی بازی میکند در بیماریهای مزمن از جمله عفونت لثه و پریودنتیتیس (التهاب بافتهای اطراف دندان که حامی آن است).
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0