کد خبر : 34909
تاریخ انتشار : دوشنبه 7 آگوست 2017 - 16:00
-

۶ ترفند سرآشپزها برای پختن برنج یک دست و خوشمزه

۶ ترفند سرآشپزها برای پختن برنج یک دست و خوشمزه

به گزارش قائم آنلاین، مشکلی حل نشده برای کسانی که تازه آشپزی را شروع کردند. تصورش را بکنید شما از فروشگاه یک کیسه برنج می‌خرید و مقداری از آن را برای ناهار خانواده خود جدا می‌کنید و با دقت تمام دستور پخت آن را اجرا می‌کنید اما وقتی که می‌خواهید برنج را سرو کنید با صحنه

به گزارش قائم آنلاین، مشکلی حل نشده برای کسانی که تازه آشپزی را شروع کردند. تصورش را بکنید شما از فروشگاه یک کیسه برنج می‌خرید و مقداری از آن را برای ناهار خانواده خود جدا می‌کنید و با دقت تمام دستور پخت آن را اجرا می‌کنید اما وقتی که می‌خواهید برنج را سرو کنید با صحنه ناراحت کننده‌ای رو برو می‌شوید یا برنج‌تان شبیه به سوپ شده است یا آنقدر خشک و سفت شده، که کسی قادر به جویدن آن نیست. در برخی موارد هم ته دیگ آن شبیه به تکه ذغالی بد بو می‌شود. در چنین شرایطی شما مجبورید برنج دم کشیده خود را درون سطل زباله بریزید. درست است که امروزه دیگ‌هایی برای پختن برنج طراحی شده و طرفداران زیادی هم دارد اما ما می‌خواهیم شما را بار روش مرسوم پختن برنج که سال‌هاست مادران‌مان می‌پزند و ما از خوردنشان لذت می‌بریم، آشنا کنیم.

به یاد داشته باشید سر آشپزها یک روزه آشپز نشده‌اند. آشپزی نیز مستلزم آموختن نکاتی کلیدی و بعضا حساس هست. که به مرور زمان می‌توان با چنین فوت و فنی آشنا شد. شرط این که بتوانید یک برنج خوب و یکدست بپزید، این است که این نکات را با دقت انجام دهید. در پاره‌ای از مواقع یک دقیقه بیشتر و یا کمتر جوشاندن برنج باعث می‌شود، برنجی که مد نظرتان باشد، درست نشود.
چگونه یک برنج یک دست و خوشمزه درست کنیم
سه ترفند کلیدی و مهم برای پخت و پز برنج وجود دارد. اولین مرحله انتخاب مقدار مناسب برنج و خیساندن آن برای پختن، مرحله دوم مقدار آبی است که می‌خواهید برای پختن مصرف استفاده کنیم و مرحله آخر زمان جوشاندن برنج است که خیلی مهم است.
همانطور که در بالا ذکر شد، شما ابتدا باید مقدار برنجی که قرار است بپزید را از کیسه و یا ظرف برنج جدا کنید. به طور مثال مقدار برنج مصرفی برای یک خانواده ۴ نفره ۲ تا نیم پیمانه ۲۰۰ میلی لیتری که تقریبا ۴۰۰ گرم است، استفاده می‌شود. این مقدار را درون یک دیگ جا دار بریزید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید. سعی کنید مقدار آبی که قرار است به دیگ برنج اضافه شود، آنقدر نباشد که از آن سر ریز شود، ارتفاع آب از سطح برنج باید به اندازه دو بند انگشت باشد. در این مرحله شما می‌توانید اندازه یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید. بهتر است قبل از ریختن نمک دو الی سه بار برنج را آبکشی کنید تا گرد غبار آن شسته شود. برخی بر این اعتقاد دارند که با شستشوی برنج مواد مغذی آن از بین می‌رود اما یادمان باشد که برنج تا به مرحله پختن نرسد، مواد درونش نمی‌توانند از آن خارج شوند.
نکته: البته این نکته را باید در نظر داشت که در پاره‌ای از اوقات وقتی شما برنج را به صورت کاملا پاک نشده خریداری می‌کنید، ممکن است درونش ضایعاتی چون برگ ریز خشک شده و حتی سنگ ریزه باشد. هر برنجی که خریداری می‌کنید، سعی کنید قبل از پخت و پز آن را پاک کنید.
وقتی برنج‌تان را درون دیگ قرار دادید و به مقدار لازم آب و نمک به آن اضافه کردید ۲ الی ۳ ساعتی با آن کاری نداشته باشید تا برنج کاملا خیس بخورد. اختلاف نظر در باره خیساندن برنج زیاد است، برخی حتی اعتقاد دارند ۱۵ دقیقه برای خیساندن برنج کافی است. وقتی مراحل بالا را انجام دادید دیگ مورد نظر را با توجه به سطح زیرینش روی شعله مناسب قرار دهید. سپس گاز را روشن کنید و منتظر باشید تا برنج‌تان به جوش آید. در این مرحله شما می‌توانید با تست کردن دانه برنج، برای آبکش کردن آن اقدام کنید. به یاد داشته باشید که برنج نباید آنقدر شل باشد که وقتی بین انگشتاندان فشار می‌دهید، شبیه به ماده چسبنده شود، نه باید آنقدر سفت باشد که نتوانید آن را له کنید. بعد از آبکشی برنج آن را روی شعله گاز قرار داده، سپس چند ثانیه پیچ گاز را زیاد کنید، وقتی دیگ به اندازه کافی گرم شد، پیچش را کم کنید و به مدت تقریبا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه روی شعله کم قرار دهید تا دم بکشد.
نکاتی که بالا ذکر شد همه آن کاری است که قرا است، انجام دهید. شما برای اینکه یک برنج خوب و یکدست بپزید به مواد و وسایلی نیاز دارید.
۶ ترفند آشپزی برای پختن برنج یک دست و خوشمزه
۱. برنج به اندازه کافی
۲. آبکش فلزی یا پلاستیکی
۳. آّب به مقدار لازم
۴. نمک برای برنج ۴ نفر تقریبا یک قاشق چای‌خوری (البته شما می‌توانید قبل از اینکه برنج را روی گاز قرار دهید با چشیدن آب برنج مقدار نمک آن را بسنجید)
۵. کره یا روغن(اختیاری)
۶. زمان سنج و یا هر ساعتی که دم دست باشد
همانطور که مراحل پختن برنج در متن بالا ذکر شد، می‌خواهیم شما را با نکاتی که حتما لازم است بدانید آشنا کنیم. این موارد همان فوت و فن آشپزی هست که برای آشپزان مبتدی کمتر به چشم می‌آید.
۱. انتخاب ظرف مناسب می‌تواند در کیفیت برنج پخته شده بسیار تاثیرگذار باشد. توجه داشته باشی مقدار برنج خامی را که برای پختن انتخاب می‌کنید با ظرف مورد نظر تناسب داشته باشد، زیرا برنج در هنگام پختن به دو برابر اندازه خام خود می‌رسد، پس انتخاب ظرف کوچک می‌تواند در دم کشیدن برنج، تاثیر منفی بگذارد.
۲. سعی کنید برنج‌تان را درون آبکش بریزید و آن را خوب آبکشی کنید تا خوب پاک شود. بعد از این مرحله آن را درون دیگ بریزید، سپس با ریختن آب درون دیگ آشغال‌های ریز و درشتی که معمولا روی برنج شناور می‌شوند را جدا کنید. برای این کار می‌توانید دیگ برنج را درون سینک قرار داده و کمی کج کنید با باز کردن شیر آب مواد اضافی از روی آن سر ریز می‌شود. بعد از این مرحله دقت کنید تا اندازه آب مورد نیاز دو بند انگشت بیشتر از سطح برنج نباشد. (اگر قصد دارید برنج‌تان کته باشد، مقدار آب نباید از یک بند انگشت بیشتر باشد) در این مرحله می‌توانید به آن نمک اضافه کنید. آب در این مرحله نباید کدر باشد، پس در آبکشی برنج دقت کنید.
چگونه یک برنج یک دست و خوشمزه درست کنیم
۳. وقتی مقدار آب مورد نیاز را درون دیگ برنج ریختید، ۲ الی ۳ ساعتی صبر کنید تا برنج خیس بخورد، بعد از این مدت اگر سطح برنج خیلی بالا آمد، می‌توانید مقدار آب به آن اضافه کنید (دو بند انگشت) چون قرار است این برنج خوب جوش بخورد.
۴. حال زمان آن رسیده است که دیگ برنج را روی گاز قرار دهیم. شما قبل از این کار می‌توانید با چشیدن آب برنج میزان شوری و یا بی نمک بدون برنج را تست کنید، در صورت امکان با آبکشی دوباره از شوریش کم کنید و یا با اضافه کردن مقداری نمک آن را مزه دار کنید. وقتی برنج را روی شعله گاز قرار دادید طبق معمول باید ۱۰ الی ۲۰ دقیقه‌ای صبر کنید تا آب درون دیگ برنج به جوش آید. در این مرحله سعی کنید با یک کف‌گیر و یا قاشق، برنج را به آرامی بهم بزنید، سپس ۵ دقیقه‌ای صبر کنید تا برنج خوب بجوشد. در اینجا زمان نکته کلیدی ما نیست چون برنج‌های موجود در بازار از گونه‌های مختلفی هستند، یک نوع ممکن است بعد از ۵ دقیقه، آماده آبکش شدن شود و یک نوع دیگر به زمان کمتر و یا بیشتر از این نیاز داشته باشد. برای اینکه بفهمید چه موقع باید برنج را از روی گاز بردارید، فقط کافیست اول به شکل ظاهری آن توجه کنید که آیا پف کرده است، سپس چند دانه از آن را بردارید و لای انگشتتان قرار دهید. البته مراقب باشید که خنک شود، سپس این کار را بکنید. برنجی که آماده برای دم کردن باشد نه آنقدر سفت است که نتوان آن را له کرد و نه آنقدر شل است که به محضی که با دست تماس پیدا کرد له شود. حد وسط این دو را در نظر داشته باشید.
۵. وقتی برنج ما به فرم دلخواهی که دوست داشتیم در آمد، در اینجا دو گزینه داریم؛ آیا می‌خواهیم برنج را آبکشی کنیم و یا آنقدر صبرکنیم تا برنج با جوشیدن، آب خود را از دست بدهد و بصورت کته در آید. برنج کته مستلزم آن است که مقدار آب اولیه که درون دیگ می‌ریزیم کمتر از یک بند انگشت باشد و گرنه همان ارتفاع دو بند انگشت کافی است.
۶ ترفند آشپزی برای پختن برنج یک دست و خوشمزه
۶. وقتی برنج جوشیده شده را درون آبکش ریختید، می‌توانید کف دیگ را با مقداری روغن و یا چربی‌های خوراکی دیگر چرب کنید و تکه‌های نان و یا سیب زمینی درون آن قرار دهید، سپس درون برنج را خالی کنید. بعد از این مرحله دیگ را روی گاز قرار داده و آن را روشن کنید. در مدت ۳۰ الی ۶۰ ثانیه شعله گاز را زیاد کنید تا جایی که صدای سرخ شدن ته دیگ به گوش برسد. وقتی دیگ به اندازه کافی داغ شد، شعله را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد. شما می‌توانید از یک تکه پارچه تمیز برای دم کردن هرچه بهتر برنج استفاده کنید. به طور معمول زمان دم کشیدن برنج روی شعله کم ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است.
نکته‌های کلیدی: دقت داشته باشید، پارچه‌ای را که برای دم کنی زیر درپوش دیگ قرار می‌دهید، آویزان نشود. چون امکان آتش گرفتن آن وجود دارد. سعی کنید قبل از اینکه پیچ گاز را باز کنید فندک و یا کبریت را روشن کرده باشید. شما با استفاده از دست مرطوب می‌‍توانید پی ببرید که دیگ به اندازه کافی داغ شده است یا نه، اگر به محض تماس دستتان با دیگ، آب روی آن بخار شد، این خود نشانه داغ شدن دیگ است.
منبع: lifehacker
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × یک =