کد خبر : 35627
تاریخ انتشار : جمعه 11 آگوست 2017 - 9:35
-

۴ توصیه‌ به داوطلبان برای انتخاب رشته مناسب

۴ توصیه‌ به داوطلبان برای انتخاب رشته مناسب

به گزارش قائم آنلاین،با اعلام پاسخ بزرگترین ماراتن علمی کشور در سال ۹۶ تب و تاب انتخاب رشته و دانشگاه بالا رفته است، نتایجی که مثل هر سال دیگری با غم و شادی طیفی از داوطلبان همراه بود روزی که داوطلبان نتیجه۱۲ سال تلاش خود را مشاهده کردند هرچند فضای حاکم برای ورود به دانشگاه

به گزارش قائم آنلاین،با اعلام پاسخ بزرگترین ماراتن علمی کشور در سال ۹۶ تب و تاب انتخاب رشته و دانشگاه بالا رفته است، نتایجی که مثل هر سال دیگری با غم و شادی طیفی از داوطلبان همراه بود روزی که داوطلبان نتیجه۱۲ سال تلاش خود را مشاهده کردند هرچند فضای حاکم برای ورود به دانشگاه ها امروزه نسبت به گذشته شرایط بهتری دارد اما باز هم رقابت بر سر رشته‌های خاص و دانشگاه مطرح برقرار است و این میدان شلوغ و پرهیاهوی کلاس‌های کنکوری و پایداری مافیای کنکوری نیز هنوز به دلیل وجود این نوع از رشته‌ها است. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت باشگاه خبرنگاران می‌خوانیم.

۴ توصیه‌ به داوطلبان برای انتخاب رشته مناسب
به هر روی این روزهای شلوغ باید با مدیریت صحیح داوطلبان پیش رود تا گام آخر رسیدن به دانشگاه خدشه دار نشود و تصمیمی لحظه ای هدف چندین ساله داوطلبان ورود به دانشگاه را تخریب نکند.
رشته تحصیلی عامل موفقیت در آینده نیست
‎مدت‌ها است که برخی کارشناسان اعتقاد دارند تعدادیاز  رشته‌های دانشگاهی بازار کاری مناسبی برای فارغ‌التحصیلانش ندارد؛ موضوعی که عمده دلیل بیکاری دانش‌آموختگان عنوان شده است نیاز به بازنگری داشته تا شاید درمانی برای این درد مزمن جامعه باشد.
‎هرچند آموزش عالی و آموزش و پرورش متولی ایجاد شغل نیست اما بدون شک در بازار کار بدون‌ تاثیر نیست و یکی از علل امروزی توسعه نامتوازن انتخاب رشته ها در دوره مدرسه به علت همین وضوع بوده و تصور دانش آموزان بر این بوده با انتخاب رشته تجربی آینده کاری به ری خواهند داشت.
علی عظیمی مشاور تحصیلی درمورد روند انتخاب رشته دانشگاه اظهار کرد: مسئله انتخاب رشته یکی از مهمترین موارد‌ی است که می‌تواند هر داوطلب برای ورود به دانشگاه و زندگی چند ساله علمی خود برنامه‌ریزی کند و مهمترین عامل در ورود به رشته و دانشگاه دلخواه مسئله رتبه داوطلب بوده البته نباید انتخاب صحیح و واقع‌بینانه را فراموش کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از داوطلبان بعد از انتخاب رشته علاقه چندانی به رشته انتخابی نداشته بنابراین نمی‌توانند عملکرد مناسبی در روند تحصیلی خود داشته باشند و با وجود فضایی که برای اشتغال در کشور وجود دارد چنین فردی نمی‌تواند در آینده کاری نیز چندان موفق ظاهر شود.
عظیمی تصریح کرد: داوطلبان باید به خاطر داشته باشند که صرفا رشته تحصیلی نمی‌تواند عامل مناسبی برای موفقیت در آینده و کار‌آفرینی باشد بنابراین باید مهارت آموزی را نیز جز برنامه‌های خود قرارداده تا در کنار فعالیت علمی توانمندی‌های خود را افزایش داده و شرایط مثبتی در آینده رقم بزنند.
احساسی انتخاب رشته نکنیم!
عظیمی عنوان کرد: داوطلبان در انتخاب رشته حتما دفترچه راهنما را مطالعه دقیقی کنند و از ظرفیت‌ها و نوع پذیرش در دانشگاه‌های مورد نظر مطمئن شوند.
وی با تاکید بر اینکه داوطلبان مراکز مجاز برای انتخاب رشته را مورد توجه قرار داشته باشند تصریح کرد: بسیاری از مراکز بدون آگاهی کافی در امر انتخاب رشته وارد عمل شده و داوطلبان با مراجعه به چنین مراکزی نمی‌توانند انتخابی صحیح را داشته باشند.
حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور اظهار کرد: بر اساس برنامه زمانی تعیین شده انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری از ساعت ۱۸ روز یکشنبه ۱۵ مرداد ماه بر روی سایت قرار گرفته و در همین زمان اسامی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته نیز اعلام می‌شود و داوطلبان توجه کنند تا رشته‌های را که در آن از استعداد کافی برخوردارند و یا به طور کامل به آن علاقمندهستند به عنوان رشته تحصیلی در فرم مربوطه ثبت کنند.
مهارت آموزی در کنار تحصیل فراموش نشود
براساس  آمار کشوری رشته بهداشت با ۷/۹ درصد، کمترین میزان بیکاری و رشته محیط‌زیست با ۴۹/۱ درصد بیشترین میزان بیکاری را در کشور دارد.
‎رشته‌های علوم رفتاری و اجتماعی با نرخ بیکاری ۱۹/۷ درصد، بازرگانی و امور اداری با ۱۹/۵ درصد، حقوق ۲۱/۸ درصد، علوم زیستی ۲۲ درصد، علوم طبیعی ۲۲/۴ درصد، رایانه ۳۹/۹ درصد، صنعت و فرآوری ۳۲ درصد، معماری و ساختمان ۲۵/۹ درصد، کشاورزی، جنگلداری و شیلات با ۲۲ درصد و محیط‌زیست با ۴۹/۱ درصد؛ بالاترین میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان در این رشته‌ها اعلام شده است.
علاوه بر این  رشته‌های تربیت معلم با ۸ درصد، روزنامه‌نگاری ۸/۸ درصد، بهداشت ۷/۹ درصد، خدمات امنیتی ۸/۴ درصد و خدمات حمل و نقل با ۱۰/۸ درصد، کمترین میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان را دارند.
عظیمی در این باره گفت: برخی از رشته‌های دانشگاهی بر اساس تحقیقاتی که در کشور انجام شده جز رشته‌های بدون بازار کار بودند هر چند نمی‌توان این رشته‌ها را نامناسب تلقی کرد اما اگر داوطلبی هدف خود از تحصیل را کار آفرینی تعریف کرده باشد نباید چنین رشته‌هایی را انتخاب کند اما برخی افراد صرفا علاقه و توانمندی خود را اولویت اصلی در انتخاب رشته می‌دانند که چنین هدفی می‌تواند برای این افراد موثر باشد.
به شنیده‌ها اکتفا نکنید
 مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: داوطلبان توجه کنند تا رشته‌های را که در آن از استعداد کافی برخوردارند و یا به طور کامل به آن علاقمندند به عنوان رشته تحصیلی در فرم مربوطه ثبت کنند و من توصیه می‌کنم که به گفته ها و شنیده‌های دیگران  توجه نکنند.
عظیمی با اشاره به اینکه برخی داوطلبان صرفا برای جلوگیری از رفتن به سربازی یا درس خواندن مجدد هر رشته و دانشگاهی را بدون توجه به شرایط خود انتخاب می‌کنند گفت: نباید احساسی با مسئله انتخاب رشته برخورد شود چرا که می‌تواند عواقب نامناسبی برای فرد داشته باشد به ویژه برای افرادی که شهرستانهای بسیار دورتر از محل زندگی خود را انتخاب کرده و توانایی زندگی به دور از خانواده را ندارند.
این مشاور تحصیلی بیان کرد: مشاوره انتخاب رشته می‌تواند کمک بزرگی به داوطلبان داشته باشد اما در نهایت خود فرد تصمیم گیرنده نهایی بوده و با ارزیابی شرایط می‌تواند بهترین انتخاب را داشته و آن را پیش ببرد بنابراین داوطلبان نباید نقش مشاوره و ارزیابی شرایطی که خود باید آن را انجام دهند فراموش کنند.
با وجود شرایط حاضر داوطلبان باید در مرتبه اول ارزیابی دقیقی از شرایط داشته و بعد از این مرحله  تحصیل در دانشگاهی خاصی را موردتوجه قرار دهند و آینده کاری و زندگی خود را با نگاهی منطقی از همین حالا بسازند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده + 7 =