کد خبر : 35774
تاریخ انتشار : شنبه 12 آگوست 2017 - 8:25
-

نتایج یک پژوهش: پشه معمولی نیز می‌تواند ناقل ویروس زیکا باشد

نتایج یک پژوهش: پشه معمولی نیز می‌تواند ناقل ویروس زیکا باشد

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از خبرگزاری شین هوا، نتیجه پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که پشه معمولی نیز می‌تواند ناقل ویروس بیماری زیکا باشد. تاکنون تصور می‌شد ویروس بیماری زیکا فقط توسط پشه آئدس ایجیپتی (Aedes aegypti) که به پشه تب زرد نیز شناخته شده است، منتقل می‌شود؛ اما طبق مطالعه جدیدی که محققان برزیلی انجام داده‌اند

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از خبرگزاری شین هوا، نتیجه پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که پشه معمولی نیز می‌تواند ناقل ویروس بیماری زیکا باشد.

تاکنون تصور می‌شد ویروس بیماری زیکا فقط توسط پشه آئدس ایجیپتی (Aedes aegypti) که به پشه تب زرد نیز شناخته شده است، منتقل می‌شود؛ اما طبق مطالعه جدیدی که محققان برزیلی انجام داده‌اند و نتایجش روز پنجشنبه منتشر شد، پشه معمولی یا‌‌ همان «کولکس» نیز قابلیت انتقال ویروس زیکا را دارد.

خبرگزاری دولتی برزیل گزارش داد محققان بنیاد اوسوالد- کروز ایالت پرنامبوکو در شمال شرقی برزیل در بررسی‌های خود دریافتند که ویروس زیکا می‌تواند به غدد بزاق پشه نیز منتقل شود و این یافته به معنای آن است که کولکس نیز می‌تواند ناقل بیماری زیکا باشد.

نتایج این مطالعه جدید محققان برزیلی در نشریه پزشکی «Emerging microbes and infections» وابسته به گروه علمی نیچر منتشر شد.

محققان بنیاد اوسوالد- کروز اعلام کردند در مرحله بعدی باید ویژگی‌های فیزیولوژیکی و رفتاری کولکس را در محیط طبیعی آن بررسی کرد تا بتوان به نقش و اهمیت این نوع پشه را در انتقال ویروس زیکا پی برد.

هر چند این ویروس در انسان مرگبار نیست، در زنان باردار می‌تواند به اختلالات و ناهنجاری‌های مادرزادی وخیمی در نوزاد منجر شود.

زیکا نخستین بار در سال ۱۹۴۷ در آفریقا و در بدن یک میمون یافت شد. نام این ویروس از جنگلی در اوگاندا که نخستین میمون‌های مبتلا به ویروس در آن یافت شده‌اند، گرفته شد. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ‌ این ویروس توانست در طول چندین سال، به تدریج در کشورهای اوگاندا و تانزانیا از میمون به انسان منتقل شود.

زیکا نیز همچون دو بیماری تب دانگی و چیکونگونیا که بیماری‌های مشابهی هستند، ‌ به سوی گونه‌هایی از پشه منتقل می‌شود که در مناطق حاره و تحت حاره‌ای زندگی می‌کنند و آئدس اجیپتی و آدس آلبوپیکتوس یا پشه ببری نام دارند.

علائم این بیماری شبیه آنفلوانزای ساده است و شامل سردرد، درد عضلات و درد مفاصل و نیز تب خفیف به علاوه ضایعات پوستی خفیف می‌شود. این علائم بین دو تا هفت روز بروز می‌کند و به اتمام می‌رسد. دو عارضه عمده و مهم این بیماری عبارتند از: مشکلات دستگاه عصبی و کوچکی سر نوزادان یا میکروسفالی در مادران بارداری که به زیکا مبتلا می‌شوند. البته هنوز به طور قطع ارتباط علت و معلولی بین این دو عارضه و بیماری زیکا، ‌ تایید نشده است.

عارضه اصلی عصبی این بیماری، سندروم گیلن باره است که نوعی بیماری است که در آن دستگاه عصبی انسان به مغز و اعصاب خود شخص حمله می‌کند و ضعف و گاهی فلج را سبب می‌شود. بیشتر مبتلایان به زیکا بهبود می‌یابند ولی گاهی بیماری مرگبار می‌شود. میکروسفالی یا کوچکی جمجمه و ناهنجاری‌های مغزی در نوزادان بیشتر در برزیل مشاهده شده است.

ویروس این بیماری از طریق نیش پشه منتقل می‌شود لذا مبارزه با پشه و پرهیز از تماس با این حشره، ‌ از روش‌های اصلی کنترل بیماری است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × دو =