اگر امام موسی صدر نبود، نه جبهه مقاومت بود، نه اندیشه مقاوم
به گزارش قائم آنلاین،بیست و سوم مردادماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سالگرد پیروزی و مقاومت ۳۳ روزه حزبالله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان روز مقاومت اسلامی نام گذاری شده است. وقتی شخصی درباره مقاومت در لبنان سخن میگوید ناگزیر باید درباره امام موسی صدر سخن بگوید. او پدر و بنیانگذار
به گزارش قائم آنلاین،بیست و سوم مردادماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سالگرد پیروزی و مقاومت ۳۳ روزه حزبالله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان روز مقاومت اسلامی نام گذاری شده است.
وقتی شخصی درباره مقاومت در لبنان سخن میگوید ناگزیر باید درباره امام موسی صدر سخن بگوید. او پدر و بنیانگذار مقاومت است و اگر به گذشته برگردیم، میبینیم نخستین کسی که خطر اسرائیل را هشدار داد، امام موسی صدر بود. امام پیش از آنکه اسرائیل به سرزمین لبنان تجاوز کند، تجاوزها و جنایتهای آن را به ملت فلسطین مشاهده کرده بود و از اینرو، دریافت که ناگزیر باید برای رویارویی با هرگونه تجاوز احتمالی به سرزمینمان آماده شویم، نه اینکه منتظر بنشینیم تا سرزمینمان اشغال شود و سپس، برخیزیم. او خواستار آموزش نظامی برای مقابله با اسرائیل شد و موضع گیریهای فراوانی کرد که هنوز نیز ریشه و اساس تفکر مقاومت به شمار میآید از جمله گفت: «اسرائیل شر مطلق است و تعامل با آن حرام است» و «اگر با دشمن اسرائیلی روبهرو شدید، با چنگ و دندان و اسلحهتان، هر چند ناچیز باشد، با آن بجنگید.»
مواضع امام موسی صدر شالوده مقاومت را بنا گذاشت و جامعه مقاوم را تشکیل داد و خط مشی رهبران و مجاهدان جنبش أمل را ترسیم کرد و سرانجام به آزادسازی انجامید. از جمله اقداماتی که جنبش أمل با الگوگیری از مواضع امام صدر انجام داد، این بود که وقتی اسرائیل وارد برخی روستاهای جنوب شد تا با اسیر گرفتن مردان و زندانی کردن آنها، روستاها را به فرمان خود درآورد، با رهبری و فرماندهی شهید محمد سعد، کودکان با سنگ و زنان با روغن جوشان از روستاها بیرون آمدند و جوانان نیز به دنبال گلوله برای تفنگهایشان به هر کجا رفتند و به مقابله با تانکها و سربازان اسرائیلی شتافتند و توانستند حمله و نقشه آنان را به شکست بکشانند.
این اقدام آنان تحقق عملی جمله «با چنگ و دندان و اسلحهتان هر چند ناچیز باشد، با آن بجنگید» بود. فرهنگی که مردم جنوب از آن بهرهمند شده بودند از دستاوردهای اندیشه امام صدر بود.
من علیرغم آنکه شخصاً امام صدر را نمیشناختم و با او همعصر نبودم، شیوهای جز شیوه او و اندیشهای جز اندیشه او و خطی جز خط او نمیشناسم و میتوانم بگویم من و برادرانم در مقاومت، امام صدر را از رهگذر پایبندی به آموزههایش و پایداری بر راه و اندیشهاش به خوبی میشناسیم و فکر او را همواره در میان خود حاضر میبینیم، هر چند در میان ما حضور ندارد. ما در جنبش أمل هنوز در خط مقاومت حرکت میکنیم و هنوز برای فدا کردن جان و خون خود در این مسیر آمادگی کامل داریم و الگوی ما در این راه، محمد سعد و خلیل جرادی و شهید مصطفی چمران و داود داود و شهادتطلبانی همچون حسن و احمد قصیر و بلال و هشام فحص هستند. همه این شهیدان به اندیشه امام صدر ایمان آوردند و از جان فشانی دریغ نکردند.
اگر امام صدر نبود، نه جبهه مقاومت بود، نه اندیشه مقاوم و نه جامعه مقاوم و اگر مقاومت نبود، سرزمین لبنان از پلیدی اسرائیل رهایی نمییافت.
برچسب ها :امام موسی صدر،لبنان،اسرائیل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0