کد خبر : 37399
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 آگوست 2017 - 13:10
-

حسرت استخدام برای قهرمانان پارالمپیک و آیین‌نامه‌ای که باید اصلاح شود

حسرت استخدام برای قهرمانان پارالمپیک و آیین‌نامه‌ای که باید اصلاح شود

به گزارش قائم آنلاین،یکی از مواردی که سال گذشته در موضوع ورزش در جلسات هیئت وزیران به تصویب رسید، آیین‌نامه استخدام قهرمانان بازی‌های آسیایی، جهانی، المپیک و پارالمپیک بود که در جلسه روز ۲۰ تیر ۹۵ مصوب شد. * در آیین‌نامه چه آمده است؟ براساس آنچه که به تصویب رسید، این آیین‌نامه شامل قهرمانان بازی‌های

به گزارش قائم آنلاین،یکی از مواردی که سال گذشته در موضوع ورزش در جلسات هیئت وزیران به تصویب رسید، آیین‌نامه استخدام قهرمانان بازی‌های آسیایی، جهانی، المپیک و پارالمپیک بود که در جلسه روز ۲۰ تیر ۹۵ مصوب شد.

* در آیین‌نامه چه آمده است؟
براساس آنچه که به تصویب رسید، این آیین‌نامه شامل قهرمانان بازی‌های المپیک شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان، نفرات اول، دوم و سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش کمیته بین‌المللی المپیک می‌شود.

همچنین هر سه مورد در رشته‌های فردی و گروهی و مقام‌های اول تا سوم جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان پارالمپیک شامل نفر اول در رشته انفرادی و همچنین تمامی نفرات در رشته‌های گروهی با تایید وزارت ورزش و جوانان بدون برگزاری آزمون استخدامی در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استخدام خواهند شد.

* جای خالی بازی‌های پاراآسیایی در لیست تورنمنت‌ها
در آیین‌نامه مصوب نام چند تورنمنت آمده است که عبارتند از: بازی‌های آسیایی، بازی‌های المپیک، بازی‌های پارالمپیک و رقابت‌های جهانی. این در حالی است که نام بازی‌های پاراآسیایی دیده نمی‌شود؛ بازی‌هایی که کشورمان در آن به مدال‌های رنگارنگی دست پیدا می‌کند و جزو رویدادهای تحت پوشش IPC (کمیته بین‌المللی پارالمپیک) نیز محسوب می‌شود.

* همه مدال‌آوران المپیک، فقط قهرمانان پارالمپیک
طبق آنچه مصوب شده، هر ورزشکاری که در المپیک روی سکو برود (همه مدال‌های طلا، نقره و برنز) شامل این آیین‌نامه می‌شود. این در حالی است که قانون برای پارالمپیکی‌ها تفاوت قائل شده و فقط طلایی‌های این رویداد بزرگ را دیده است. نکته جالب اینکه حتی مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و رقابت‌های جهانی بالاتر از پارالمپیکی‌ها هستند، در حالی که رویداد آنها پایین‌تر است.

* استخدام قهرمانان المپیک، استخدام فرزند قهرمانان پارالمپیک
به این آیین‌نامه یک ایراد دیگر در حوزه ورزش معلولان نیز وارد است. طبق آنچه تصویب شده، شخص ورزشکاران مدال‌آور در المپیک مشمول قانون می‌شوند، اما در موضوع پارالمپیکی‌ها باید گفت که یکی از فرزندان آنها می‌تواند از این قانون بهره ببرد.

قهرمانان پارالمپیک همگی سن و سال بالایی ندارند که در واقع فرزند بزرگی نیز داشته باشند تا این فرزند از آیین‌نامه مصوب استفاده کند. ضمن اینکه بیشتر آنها نیز حتی ازدواج نکرده‌اند که فرزندی نیز داشته باشند.

* یک مشکل جسمی، مانع از فرزندآوری طبیعی معلولان
برخی از ورزشکاران معلول به دلیل آنکه دچار ضایعه قطع نخاع هستند، قادر نیستند که به طور طبیعی فرزندی داشته باشند. به موضوع باعث می‌شود که اگر آنها مشمول این قانون شوند، هرگز نمی‌توانند از آن بهره ببرند. این بدان معناست که آیین‌نامه‌ای برای این قشر به تصویب هیئت وزیران رسیده که هیچ کاربردی در این بخش ندارد.

* در انتظار اصلاح قانون
آنچه در این موضوع باید مهم تلقی شود، اصلاح قانونی است که قهرمانان معلول قادر به استفاده از آن نیستند؛ چرا که هیچ سودی برای آنها ندارد. ورزشکاران معلول حداقل در ظاهر به دلیل شرایط فیزیکی خاصی که دارند، نیاز بیشتری به استخدام در مقایسه با ورزشکاران سالم دارند و این انتظار از سوی آنها هست که آیین‌نامه به نفع آنها اصلاح شود. در این خصوص نامه‌نگاری‌هایی از سوی برخی ورزشکاران این صورت گرفته و آنها امیدوارند بتوانند حداقل از مزایای آن بهره ببرند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 − پنج =