در اینجا شما را با چند نکته مهم و کلیدی که باید زنان پیش از بارداری آن را در دستور کار خود قرار دهند، آشنا میکنیم.
ورزش کردن منظم را از یاد نبرید
بسیاری از زنان از فعالیتهای ورزشی در هنگام بارداری ترس و دلهره دارند. باید توجه داشته باشید که هیچ جای نگرانی نیست. البته درمورد نحوهٔ فعالیت ورزشی حتما با پزشک خود مشورت داشته باشید. چون برخی از ورزشهای سنگین ممکن است به جنین داخل شکم ضرر برساند. قاعده کلی این است اگر شما روزانه برای خود برنامه ورزشی دارید، این کار را در زمان بارداری، البته زیر نظر پزشک انجام دهید. ورزش کردن باید تا زمانی ادامه یابد که شما توانایی انجام آن را داشته باشید. شرایط روحی و جسمی خود را به خصوص در ماههای آخر بارداری در نظر داشته باشید. اگر شما اهل ورزش کردن نیستید، میتوانید ورزشهایی چون شنا و پیاده روی را امتحان کنید. کسانی که اهل ورزش نیستند، نباید به خودشان فشار بیاورند. سعی کنید ورزش را به روش اصولی و درست انجام دهید و از انجام حرکات و ورزشهای پرخطر پرهیز کنید.
رژیم غذایی خود را در مسیر درست قرار دهید
منظور از رعایت رژیم غذایی این نیست که از صفر تا صد رژیم غذایی را باید رعایت کنید اما باید اطمینان حاصل کنید که در اوایل بارداری تمام نیاز بدن شما تامین میشود. شما نباید منتظر باردار شدن باشید. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متنوع به خصوص در ابتدای بارداری هم به نفع شماست و هم به نفع جنینی که در وجودتان در حال رشد است. اضافه کردن مقدار کافی میوه و سبزیجات بسیار توصیه میشود اما باید توجه داشته باشید که از میوه و سبزیجات فراوری شده که با کدهای شیمیایی و مواد سمی پروش داده میشوند، جزء منوی غذایی خود قرار ندهید. در صورت امکان از میوهها و سبزیجات محلی (ارگانیک) استفاده کنید. دکتر Mary Jane Minkin توصیه میکند زنان که در حال تلاش برای بارداری شدن هستند، از ویتامینها و موادی که دارای اسید فولیک هستند مصرف کنند. اسید فولیک احتمال ابتلا کودک به نواقص جسمی، پیش از زایمان را کاهش میدهد. «هشدار: به هیچ وجه خود سرانه از هیچ گونه ویتامین و یا مواد تکمیلی دیگر بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید، این کار ممکن است عواقب جبران ناپذیری روی شما و فرزندی که قرار است در آینده متولد شود، داشته باشد.
زمان قاعدگی خود را در نظر بگیرید
اگر میخواهید فعالیت جنسی خود را در روزهای تخمک گذاری به حداکثر خود برسانید، میتوانید با استفاده از یک کیت پیشنهادی تخمک گذاری یا برنامه (بله، تعدادی از برنامهها برای این کار وجود دارند) را امتحان کنید تا مطمئن شوید بهترین روزها را انتخاب میکنید. دکتر مینکین یادآور میشود که اگر هر گونه بینظمی در دوره خود مشاهده کردید و یا زمان قاعدگی شما به صورت غیر عادی با تاخیر روبرو شد، احتمال اینکه بدنتان تخمک گذاری نمیکند زیاد است. در چنین شرایطی حتما باید به پزشک خود مراجعه کنید و مشکل را با او در میان بگذارید و پزشکتان با توجه به آزمایشاتی که روی شما انجام می دهد، میتواند بهترین درمان را به شما ارائه دهد.
از استرس فاصله بگیرید
هیچ کس از تاکید و استرس زیاد خوشش نمیآید. شما باید حتما آرامش داشته باشید. مخصوصا زمانی که تصمیم به باردار شدن گرفتهاید. تحقیقات زیادی درباره اثرات استرس بر بارداری صورت گرفته است که نشان میدهد، استرس و اضطراب میتواند باروری را تحت تاثیر قرار دهد. اگر شما در حال مقابله با یک مشکل جدی در زندگی هستید، بهتر است درباره آن با مادر، دوستان و یا دکترتان صحبت کنید و از آنها درباره حل مشکل خود نظر بخواهید.
در جوانی اقدام به فرزند آوری کنید
به گفته دکتر Mary Jane Minkin درصد باردارشدن زوجهای جوان پس از شش ماه برای بارداری ۵۰ درصد و این تلاش بعد از یک سال به ۸۰ درصد بارداری منجر میشود. این در حالی است که زوجهای جوان سنی کمتر از ۳۵ سال داشته باشند. بانوانی که بعد از این مدت نیز شانس باردارشدن نداشتهاند، وقت آن رسیده است که با پزشک متخصص زنان مشورت کنند تا ایراد کار را به شکل تخصصی پیگیری کند. لازم به تذکر است زوجهای بالای ۳۵ سال اگر دوست دارند، اقدام به فرزند آوری کنند سعی کنند بعد از شش ماه حتما با پزشک خود مسائل را چک کنند تا مطمئن شوند که هیچ مشکلی وجود ندارد. «گفته میشود فاصله ۲۰ تا ۳۰ سالگی، بهترین دهه برای بارداری و بچهدار شدن است. به گفته محققان، قدرت باروری زنان در ۲۴ سالگی در اوج است. همه دختران هنگام تولد، حدود یک میلیون تخمک دارند و در سالهای باروری تعداد تخمکها حدود ۳۰۰ عدد است. با افزایش سن، سن تخمدانها هم افزایش مییابد و تخمکها نیز کیفیت ابتدایی را نخواهند داشت»
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0