هندوانه یکی از میوههای پر طرفدار در فصل تابستان است. این محصول از محتوای بالای آب و مواد مغذی سود میبرد و بر همین اساس فواید سلامت مختلفی را ارائه میکند.
هندوانه گزینهای عالی برای فرونشاندن تشنگی و تامین آب مورد نیاز بدن است. با انتخاب هندوانههای قرمز از بیشترین میزان مواد مغذی، مانند لیکوپن و فلاونوئیدها، بهره خواهید برد.
همچنین، توجه داشته باشید مواد مغذی هندوانه هایی که به تازگی برداشت شدهاند کمترین میزان تخریب را تجربه کرده و هرچه هندوانه مدت زمان بیشتری نگهداری شود از ارزش غذایی آن کاسته میشود. در ادامه ۱۱ دلیل برای مصرف هرچه بیشتر هندوانه ارائه شدهاند.
۱. هندوانه یکی از بهترین منابع برای ماده مغذی لیکوپن است، که در مواد غذایی مانند هندوانه، گوجه فرنگی، توت فرنگی و گریپ فروت صورتی یافت می شود و رنگ قرمز-صورتی را به آنها می بخشد. مطالعات بسیاری نشان داده اند که مصرف لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پستان مرتبط است.
۲. هندوانه ممکن است عملکردی فراتر از تحریک جوانههای چشایی داشته باشد. مجموعهای از مواد تشکیل دهنده در هندوانه میتوانند رگهای خونی را تحریک کنند.
۳. لیکوپن که در هندوانه یافت میشود با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، تصلب شرایین، و فشار خون بالا نیز پیوند خورده است.
۴. هندوانه حاوی یک ماده مغذی به نام سیترولین است، که طی روند تبدیل به اسید آمینه آرژینین، به پیشگیری از تجمع چربی در سلولها کمک میکند. سیترولین خواص دوستدار قلب هندوانه را نیز تقویت میکند.
۵. طی روند تبدیل به آرژینین، ذخایر اکسید نیتریک بدن افزایش مییابند. اکسید نیتریک به آرامش رگهای خونی و افزایش جریان خون کمک می کند، که هر چه بیشتر توانایی هندوانه در کاهش آنژین، فشار خون بالا و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
۶. هندوانه حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدها است. کاروتنوئیدها و تریترپنوئیدها، همگی دارای قابلیت های آنتی اکسیدانی قوی هستند و از این رو، رادیکالهای آزاد مضر در بدن را پیش از این که پیری و ابتلا به بیماری را تسریع کنند، از بین میبرند.
۷. هندوانه از محتوای بالای گلوتاتیون سود میبرد، که یک ماده مغذی مهم برای سلامت کبد است.
۸. هندوانه که در فرونشاندن تشنگی موثر عمل میکند، از محتوای بالای بتا کاروتن نیز سود می برد، که برای بهرهمندی از پوستی سالم به اندازه ویتامین C تقویت کننده سیستم ایمنی ضروری است.
۹. توانایی هندوانه در افزایش سطوح آرژینین این امکان را فراهم میکند تا آمونیاک و دیگر ترکیبات سمی از بدن حذف شوند.
۱۰. حدود ۹۲ درصد هندوانه از آب تشکیل شده است و از این رو، منبعی عالی برای پیشگیری از کم آبی بدن و تامین آب مورد نیاز سلولها محسوب میشود.
۱۱. به واسطه محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی دیگر، هندوانه دارای اثرات ضد التهابی در بدن است که با در نظر گرفتن بیماریهای مزمن جدی، مانند ورم مفاصل و سرطان که با التهاب در بدن پیوند خوردهاند، اهمیت خود را بیش از پیش نشان میدهد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0