چرا نباید به نوزادان شیر طعم دار داد؟
به گزارش قائم آنلاین،منصور رضایی افزود: اسانسهایی که برای طعم دادن شیر، به آن افزوده میشود، دارای مواد شیمیایی هستند که می تواند سلامت کودک را به خطر بیندازد. علاوه بر آن به دلیل طعم شیرین این شیرها ذائقه کودکان به شیرینی عادت میکند و همین مسئله میتواند میزان مصرف شیرینی را در کودکان بالا
به گزارش قائم آنلاین،منصور رضایی افزود: اسانسهایی که برای طعم دادن شیر، به آن افزوده میشود، دارای مواد شیمیایی هستند که می تواند سلامت کودک را به خطر بیندازد. علاوه بر آن به دلیل طعم شیرین این شیرها ذائقه کودکان به شیرینی عادت میکند و همین مسئله میتواند میزان مصرف شیرینی را در کودکان بالا ببرد.
وی توضیح داد: قندهای ساده که با خوردن شیرهای طعمدار وارد بدن کودک و یا هر فرد مصرف کننده دیگر میشود، به مرور زمان در صورتی که مداومت در نوشیدن آن باشد، با وارد کردن کالری اضافی به بدن آنها، منجر به افزایش وزن و چاقی در مصرف کنندگان این نوع شیرها میشود.
این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف شیرهای طعمدار حاوی اسانس میوهای، اشتباه است، افزود: برخی والدین با تصور اینکه شیرهای طعم دار، منابع و ویتامینهای لازم موجود در میوه را در کودکان تامین میکند، اقدام به خوراندن این نوع شیرها به کودکان خود میکنند که باید گفت این نوع طعم دهندهها هیچ نوع خواصی از این نظر ندارند.
رضایی با بیان اینکه طب سنتی ترکیب هر میوهای را با شیر را رد میکند، تصریح کرد: اما در علم تغذیه ترکیب شیر با میوههای طبیعی مانعی ندارد و بهتر است والدین به کودکان شیرمیوه طبیعی بدهند و یا از دیگر مواد لبنی برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن کودک استفاده کنند تا اینکه به آنها شیرهای طعمدار بدهند. البته بهترین ترکیبات برای طعم دادن به شیر، ترکیب شیر با عسل، شیر با خرما و شیر با موز است، همچنین میتوان شیر را با میوههای دیگر نیز ترکیب کرد.
به گفته وی در بعضی مواقع با توجه به شرایط تغذیه کودک بین بد و بدتر باید بد را انتخاب کرد بنابراین در مواقعی که کودک تمایلی به خوردن شیر معمولی ندارد، همچنین از دیگر منابع تامین کننده کلسیم، نیز مصرف نمیکند، اما میتوان از ترکیب شیر با پودر کاکائو به میزان متوسط و کم شیرین برای تغذیه کودک استفاده کرد.
این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی همچنین با اشاره به اینکه موادی مانند چای، قهوه، نسکافه، کاکائو دارای ماده «اگزالات» است، عنوان کرد: این ماده در صورت ترکیب شدن با شیر مانع جذب کلسیم میشود و احتمال اینکه مصرف همزمان آن با شیر، جذب پروتئین و آهن را نیز مختل کند، وجود دارد. بنابراین در مصرف آن باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: شکلات تلخ و چای تلخ به تنهایی ضرر چندانی ندارند و حتی مصرف آن بدون قند، مفید نیز هستند، اما در جایی که شیرینی به آن افزوده میشود حداقل ضرر آن ایجاد آلرژی در فرد به ویژه در کودکان است که شایعترین آنها با مصرف شکلات کاکائویی ایجاد میشود. بنابراین در مصرف شیرهایی که غلظت کاکائو و شیرینی آنها زیاد است تا جایی که امکان دارد، باید پرهیز کرد.
برچسب ها :علوم تغذیه،ذائقه،کاکائو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0