این توافق ایران را ملزم میکند برای دستکم یک دهه سانتریفیوژهای خود را کاهش داده و از میزان ذخایر اورانیوم کمغنای خود بکاهد. ایران به علاوه برخی محدودیتها علیه برنامه موشکی خود را برای ۸ سال پذیرفته است.
رژیم صهیونیستی و منتقدان برجام در آمریکا، انقضای «زودهنگام» محدودیتهای موجود در این توافق هستهای برای ایران را از جمله نقائص آن خوانده و خواستار مذاکره مجدد درباره دائمی کردن این محدودیتها شدهاند.
«آینس رومائت-اسپاین»، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در کنفرانس خبری روزانه گفت: «رئیسجمهور [امانوئل ماکرون] روز ۲۹ آگوست خاطرنشان کرد که میتوان توافق وین را با همکاری درباره [وضعیت آن] بعد از سال ۲۰۲۵ و همکاریهای ضروری درباره استفاده از موشکهای بالستیک تکمیل کرد.»
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: «این همکاری میتواند موضوعات رایزنیهای آتی ما با شریکانمان باشد.»
آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در ماههای گذشته مدعی شدهاند که آزمایشهای موشکی ایران با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تأیید برجام، «مغایرت دارند.»
علیرغم این ادعاها، این قطعنامه ممنوعیتی برای آزمایشهای موشکی ایران قائل نشده است. قطعنامه ۲۲۳۱، ایران را از کار بر روی «موشکهایی که برای حمل کلاهکهای هستهای ساخته شدهاند» منع میکند، این در حالی است که موشکهای ایران برای این هدف ساخته نشدهاند.
دیپلماتهای غربی در گفتوگو با خبرگزاری رویترز میگویند اظهارات «ماکرون» در شرایطی مطرح شده که تهدیدهای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به خروج از برجام، نگرانیهایی را در پاریس ایجاد کرده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0