مزایای گوشت گوسفند بر اساس تغذیه
۱. انرژی بالا (هر ۱۰۰ گرم گوشت، ۲۰۶ کیلوکالری دارد)
از مزایای گوشت گوسفند میتوان به پر انرژی بودن آن اشاره کرد. کبد گوسفند از جمله قسمتهای پر انرژی آن است. این موضوع را میتوان در محتوای کالری نیز مشاهده کرد. هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند حاوی ۲۰۶ کیلو کالری است. توجه داشته باشید که هر انسان بالغ به طور تقریبی به ۲۰۰۰ کالری نیاز دارد. مصرف کالری میتواند در فعالیتهای روزانه، استقامت بالا و کاهش خستگی هنگام فعالیت بدنی به کمکتان بیاید.
۲. پروتئین بالا (هر ۱۰۰ گرم گوشت، ۱۷.۱ گرم پرتئین دارد)
این راز بسیار مهمی نیست، گوشت حیواناتی چون گاو و گوسفند دارای پروتئین بالایی هستند که برای بدن بسیار مفید است. هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷.۱ گرم پروتئین است. این مقدار پروتئین برای کسانی که میخواهند بدن ماهیچهای داشته باشند، بسیار به کار میآید. از مزایای پروتئین در بدن میتوان به ایجاد و افزایش توده عضلانی، اتصال چربی، هضم غذا، ایجاد قدرت و انرژی در بدن اشاره کرد.
۳. کلسیم بالا (هر ۱۰۰ گرم گوشت ۱۰ میلی گرم کلسیم دارد)
یکی دیگر از مزایای گوشت گوسفند، وجود کلسیم در آن است که برای بدن بسیار لازم و مفید است. وجود کلسیم در گوشت گوسفند به حفظ سلامت استخوان، تقویت استخوانها، جلوگیری از اختلالات و ناهنجاریهای استخوانی کمک میکند. مقدار کلسیم در هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند ۱۰ میلیگرم است.
۴. فسفر (هر ۱۰۰ گرم گوشت ۱.۹۱ میلی گرم فسفر دارد)
گوشت گوسفند نیز دارای مقدار زیادی فسفر است. درست مثل کلسیم، محتوای فسفر در گوشت گوسفند، بسیار مفید بوده و برای سلامتی، به خصوص سالم سازی استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. مقدار ۱.۹۱ میلی گرم فسفر در هر ۱۰۰ گرم گوشت میتواند نیاز بدنتان به فسفر را تامین کند.
۵. ویتامین B۱ ( هر ۱۰۰ گرم گوشت ۰.۵۱ میلی گرم ویتامین B۱ دارد)
چه کسی میگوید که ویتامین در گوشت قرمز وجود ندارد؟ ما باید بدانیم که گوشت گوسفند دارای مقدار قابل توجهای از ویتامین B به خصوص ویتامین B۱ است. از ۱۰۰ گرم گوشت گوسفندی که مورد آزمایش قرار گرفته، میزان ۰/۱۵ ویتامین B۱ کشف شده است. البته درست است که این میزان مقدار خیلی کمی است. با این حال ویتامین B۱ موجود در گوشت گوسفند بسیار مفید است، این ویتامین به فرایند اکسیداسیون، افزایش انرژی در بدن، حفظ انعطاف پذیری، بالا بردن استقامت بدن، همچنین از پوسته پوسته و خشک شدن پوست جلو گیری میکند.
۸. سلنیوم (هر ۱۰۰ گرم گوشت ۷.۰ میلی گرم سلنیوم دارد)
گوشتهای قرمز به خصوص گوشت گوسفند حاوی سلنیوم هستند. سلنیوم موجود در گوشت گوسفند میتواند به تولید آنتی اکسیدانهای مفید در بدن کمک کند. با وجود سلنیوم در گوشت گوسفند بدن میتوان به مبارزه با رادیکالهای آزاد بپردازد و همچنین بدن انسان را از خطر ابتلا به بیماریهای خاص حفظ کند. با وجود سلنیوم در بدن پوستی بهتر و اندامی سالم تری خواهیم داشت.
۷. ویتامین B۲ (هر ۱۰۰ گرم گوشت ۰.۲ میلی گرم ویتامین B۲ دارد)
گوشت گوسفند و گوشت بز به طور معمول دارای ویتامین B۲ یا همان ریبوفلاوین شناخته شده هستند. ویتامین B۲ دارای مزایای زیادی برای بدن است. وجود این ویتامین برای حفظ سلامت استقامتی و عصبی، سالم ماندن چشم و هر چیز مربوط به سیستم بینایی، بهبود سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از زخمهای لب، به بدن ما خدمت میکند.
۸. ویتامین B۱۲ (هر ۱۰۰ گوشت ۲.۳ میلی گرم ویتامین B۱۲ دارد)
گوشت گوسفند حاوی ویتامین B۱۲ است. وجود این ویتامین برای سلامتی بسیار ضروری است. این ویتامین به سیستم عصبی بدن کمک میکند و باعث تشکیل گلبولهای قرمز، جلوگیری از کم خونی، افزایش استقامت و سلامت جسمی بدن میشود.
گوشت گوسفند و رابطه آن با سلامتی ما
۱. جلوگیری از سرطان
گوشت گوسفند به اندازه کافی دارای منابعی چون؛ آهن، ویتامین B، کولین و سلنیوم است. وجود کولین و سلنیوم میتواند حملات منجر به سرطانها را در اعضای بدن ما متوقف کند. علاوه بر این گوشت گوسفند شامل اسید لینولئیک (CLA) است. در نتیجه محتوای اسید میتواند از التهاب ایجاد کننده سرطان و تومورهای بدخیم جلوگیری کند.
۲٫ از دست دادن وزن
چه کسی می خواهد وزن خود را از دست بدهد؟ اگر شما یکی از متقاضیان کاهش وزن هستید، خوردن گوشت بره را به طور منظم از دست ندهید. گوشت قرمز از آنجایی که دارای پرتئین بالا و چربی کم است بنابر این برای کنترل وزن و جلوگیری از چاقی موثر خواهد بود. علاوه بر این گوشت گوسفند میزان سوخت و ساز بدن را بالا می برد. از آنجایی که گوشت گوسفند دارای ویتامین B است می تواند به شما کمک کند تا راحتر کالری و چربی بدنتان را بسوزانید.
۳٫ جلوگیری از کم خونی
کم خونی رابطه مستقیم با کمبود گلبول های قرمز خون دارد. وجود آهن در گوشت گوسفند می تواند این نقیصه را جبران کند. گوشت گوسفند و هر گوشت قرمز دیگری می تواند کمبود گلبول های قرمز(هموگلوبین) خون را جبران کنند. میزان آهن موجود در گوشت گوسفند خیلی بالا تر است از سطح آهن، در تخم مرغ است.
۴٫ جلوگیری از نقص های زایمان
با توجه به این که آهن می تواند مشکلات ناشی از کم خونی را برطرف کند از نقایص مادرزادی نیز می تواند جلوگیری کند. آهن موجود در گوشت گوسفند از بروز کم خونی در نوزادان و زنان باردار جلوگیری می کند. بنابر این، رشد جنین به طور طبیعی و بدون مشکل ادامه می یابد. برای اینکه جنین بتواند از مزایای آهن موجود در گوشت گوسفند بهره مند شود لازم است مادران باردار در سه ماه نخست بارداری به طور منظم زیر نظر پزشک از این ماده غذایی مغزی استفاده کنند. البته بدن جنین به دیگر مواد مغذی برای ادامه حیات نیز نیازمند است. که توسط مادر به جنین منتقل می شود.
۵٫ کاهش درد هنگام قاعدگی
معمولا زنان در هنگام قاعدگی احساس درد بسیار زیادی می کنند. وجود درد در واقع منطقی می باشد. با توجه به میزان آهنی که در این دوره از بدن دفع می شود می تواند درد بیشتری را برایشان به همراه داشته باشد. زنان با مصرف گوشت گوسفند می توانند آهن هدر رفته بدن خود را به خوبی جبران کنند.
۶٫ حفظ سلامت پوست
از دیگر مزایای مصرف گوشت گوسفند داشتن پوست سالم است. تکه های گوشت گوسفند نه تنها دارای حاوی ویتامین B، کولین و سلنیوم است بلکه دارای ویتامین B12 که به حفظ سلامت پوست کمک می کند نیز است. این مواد در رفع خستگی و استحکام پوست و خیلی چیز های مفید دیگر به بدن کمک می کنند.
۷٫ جلوگیری از اوتیسم، استرس و افسردگی
ترکیبات گوشت گوسفند حاوی امگا ۳ بالایی هستند. ویتامین B12 و امگا ۳ برای جلوگیری از ابتلا کودکان به بیماری اوتیسم بسیار مفید است. یکی از مزایای ارزش تغذیه ای گوشت گوسفند توسعه در سیستم عصب مرکزی و مغز در کودکان است. این در حالی است که ویتامین B12 برای آرامش ذهن و مقابله با استرس و افسردگی بسیار مفید است.
۸٫ جلوگیری از سکته مغزی و بیماری کلیه
بسیار از مردم از مزایای استفاده از گوشت گوسفند برای جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی و بیماری های کلیوی بی خبرند. این مزایا بخاطر وجود پتاسیم و ترکیبات سدیم کم و زیاد در گوشت گوسفند است. این درحالی است که تجمع زیاد سدیم در بدن معمولا باعث سکته مغزی و بیماری سنگ کلیه می شود.
۹٫ منبع انرژی قابل توجه
چربی، پروتئین و کالری، در گوشت گوسفند نسبتا بالا است. این مواد بدن ما را در طول فعالیت های روزانه حفظ خواهد کرد. جالب توجه است که بدانید، پروتئین بالا، موجود در گوشت نیز برای کمک به کنترل وزن بهینه مفید است.
۱۰٫ حفظ سلامت استخوان
ما نمی توانیم مزایای استفاده از گوشت گوسفند برای سالم ماندن استخوان و دندانها را انکار کنیم. گوشت شامل ترکیبات کلسیم است که می تواند رشد استخوان را در کودکان بالا برده و از پوکی استخوان در بزرگسالان جلوگیری کند. علاوه بر این، هر ۱۰۰ گرم گوسفند نیز حاوی ۲۷۲ میلی گرم فسفر است. مقدار فسفر بر طبق متخصصان تغذیه می تواند ۲۷٪ نیاز روزانه را تامین کند.از مزایای فسفر می توان به حفظ قدرت استخوانها و دندانهای اشاره کرد.
۱۲٫ تقویت سیستم ایمنی بدن
گوشت گوسفند غنی شده با سلنیوم بوده و به طور قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد. همانطور که همه ما می دانیم، وجود آنتی اکسیدان در بدن برای تقویت سیستم ایمنی ما ضروری است این آنتی اکسیدان ها ما را از انواع مختلف بیماری ها حفظ می کنند.
نکاتی درست برای مصرف گوشت گوسفند
در واقع، مزایای گوشت گوسفند بسیار عالی است، اما مصرف بیش از حد آن برای سلامتی ما خوب نیست.
قوانین مصرف طبیعی و سالم : شما می توانید به طور منظم حداکثر یک وعده گوشت گوسفند را مصرف کنید.(البته برای کسانی که از بیماری خاصی رنج می برند قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند.)
قوانین استفاده کمتر از گوشت گوسفند : شما باید مصرف گوشت گوسفند را بخصوص به شکل ساتای محدود کنید. شما می توانید گوشت گوسفند را به مدت ۲ هفته، یک بار تا ۵۰ گرم میل کنید.
اثرات جانبی گوشت گوسفند برای سلامت بدن
اگر گوشت گوسفندی را بیش از حد مصرف کنید ممکن است برای شما عوارضی را به وجود آورد که در ادامه به آنها می پردازیم.
فشار خون بالا: استفاده بیش از حد گوشت گوسفند میزان ورود آهن به بدن را افزایش داده و ممکن است شخص دچار فشار خون بالا شود.
کلسترول: مقدار کلسترول گوشت گوسفند بسیار بالا است، اما اگر شما هر روز ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند مصرف کنید، در طول یک هفته کلسترول شما به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
دیابت: به افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود که از گوشت گوسفند مصرف کنند. گوشت گوسفند می تواند سطح قند خون را نیز افزایش دهد.
گوشت گوسفند در واقع بسیار مفید است تا زمانی که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. بنابراین، برای به دست آوردن تمام مزایای این گوشت، مصرف با توجه به قوانین بالا مانعی ندارد.
گوشت گوسفند خوب دارای رنگ صورتی مایل به قرمز، قهوه ای، که دارای ساختاری ظریف و چربی های سفیدی که در کل گوشت به طور خاصی پخش شده و ظاهری تازه نیز است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0