وی افزود: در شرایطی که برخی مواد غذایی آماده شده در منازل قابلیت کنترل و نظارت بر روند تهیه آن وجود ندارد، مصرف اینگونه مواد تحت هیچ شرایطی مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمانهای بهداشتی نیست؛ بنابراین مصرف آن و عوارض ناشی از اعتماد بیش از حد به مواد غذایی موجود، برعهده خود مصرفکنندگان است.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: همه مواد غذایی باید دارای بستهبندی معتبر، تاریخ تولید و انقضا باشند بنابراین فساد یا غیربهداشتی بودن مواد غذایی تولیدشده در منازل قابل کنترل نبوده و احتمال بروز انواع بیماریها و مسمومیتهای غذایی را در مصرفکنندگان افزایش میدهد.
وی اذعان داشت: استفاده از روغنهای چندبار مصرف، عدم مصرف مواد شوینده لازم جهت ضدعفونی کردن مواد غذایی، بیتوجهی به بهداشت تهیه مواد غذایی، استفاده از چربی بیش از حد در تهیه اینگونه مواد از جمله نکات منفی مصرف آن محسوب میشود.
عزیزی یادآور شد: تمامی مواد غذایی تولیدشده در منازل، دارای مشابه کارخانهای و صنعتی هستند که در آزمایشگاههای لازم تحت نظارت مسئولین فنی تولید و از جانب وزارت بهداشت تأیید میشوند بنابراین توصیه میشود در شرایط استقبال بالای مردم از این اقلام، از نوع کارخانهای و صنعتی آن استفاده شود.
وی در خصوص برخی مغازههای سبزیخردکن نیز گفت: در برخی پیادهروهای شهر شاهد شست و شوی انواع سبزیها و خرد کردن آن در دستگاههای مجاور خیابانهای پرتردد هستیم که آلودگی محیطی و دود ماشینها را راهی طعم این سبزیجات کرده است بنابراین شستو شو و ضدعفونی کردن سبزیجات مصرفی در این مغازهها و بهداشت دستگاههای سبزیخردکن موجود در مجاورت تردد خودروها، قابل اعتماد نیست و آلودگی سبزیها منجر به بیماریهای عفونی، انگلی و مسمومیتهای غذایی میشود.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: افزایش بیش از حد تولید اینگونه مواد غذایی ناشی از عدم نظارتهای کافی از جانب وزارت بهداشت است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0