کد خبر : 41640
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 7 سپتامبر 2017 - 9:50
-

فوت و فن خرید یک غذاساز مناسب

فوت و فن خرید یک غذاساز مناسب

به گزارش قائم آنلاین، پختن غذاهای جدید و متنوع علاوه بر اینکه لذتبخش است کار پر دردسری است. گاهی لازم است برای پخت یک غذا چندجور مواداولیه با اشکال مختلف آماده کنید، یا اینکه نه! تصور کنید مهمان دارید و علاوه بر پخت غذا، چندین و چند کار دیگر هم روی سرتان ریخته و دست تن‌ها

به گزارش قائم آنلاین، پختن غذاهای جدید و متنوع علاوه بر اینکه لذتبخش است کار پر دردسری است. گاهی لازم است برای پخت یک غذا چندجور مواداولیه با اشکال مختلف آماده کنید، یا اینکه نه! تصور کنید مهمان دارید و علاوه بر پخت غذا، چندین و چند کار دیگر هم روی سرتان ریخته و دست تن‌ها هستید. در این‌طور مواقع داشتن دستیاری که سریع و حرفه‌ای باشد حسابی خوشحالتان خواهد کرد. یکی از بهترین و پرکاربردترین وسایل در آشپرخانه‌های امروزی شاید غذاساز باشد. یار کمکی‌ای که در عرض چنددقیقه شاید خیلی بهتر از شما سیب‌زمینی‌ها را خلال کند و چند دقیقه بعد به دستور شما یک خمیر صاف و یکدست تحویل‌تان دهد. حالا که این دستیار همه فن حریف جایش را در دل آشپزخانه‌ها باز کرده بد نیست با فوت و فن خرید آن آشنا باشید و اینکه اصولا موقع خرید باید چه چیزهایی را مدنظر داشته باشید. دستیاری که با کمک آن غذایتان نه شور می‌شود نه بی‌نمک. در ادامه این مطلب را به نقل ازهمشهری آنلاین بخوانید.

غذا را نپـز؛ بساز!
انواع غذاساز
غذاساز‌ها در ۳ اندازه اصلی ارائه می‌شوند: بزرگ یا full، متوسط یا compact و کوچک یا mini. اما اندازه غذاساز هرچه باشد، در هر صورت دارای یک‌سری قطعات اصلی است که در تمام آنهاوجود دارد: موتور، کاسه یا پارچ با یک در و یک محل تغذیه (ریختن مواد در داخل دستگاه) و مجموعه‌ای از قطعات جانبی. این را هم بدانید سنگین‌ترین قسمت هر غذاساز موتور آن دستگاه است که گاهی تا ۹ کیلوگرم وزن دارد. این سنگینی هم برای این است که حین کار از جای خود حرکت نکند. غذاسازهای بزرگ با گنجایش ۹ تا ۱۳ پیمانه ماده غذایی، متوسط با گنجایش ۵ تا ۷ پیمانه و کوچک با گنجایش ۲ تا ۵ پیمانه هستند. از نظر کارایی هم از تک‌کاره دارد تا ۳۴ کاره. خرد‌کردن، پوره‌کردن، چرخ‌کردن و کوبیدن گوشت، شکل‌دادن به سس‌ها و خامه‌ها، درست‌کردن خمیر، رشته‌کردن، ورقه‌ورقه‌کردن اجزای سالاد، رنده‌کردن، آسیاب‌کردن غلات و… کارهایی است که شما می‌توانید به غذاسازتان بسپارید.

ظرفیت و جنس

ظرفیت محفظه غذاساز‌ها از یک تا ۳ / ۵ لیتر متفاوت است. اگر خانواده‌ای ۴ نفره هستید ظرفیت ۱ / ۵ تا ۲ لیتری برایتان مناسب است، اما اگر خانواده پر‌جمعیتی دارید یا همیشه چندین نوع غذا را با هم درست می‌کنید، بهتر است ظرفیت ۲ لیتر به بالا را انتخاب کنید، البته این مورد را هم درنظر داشته باشید هر چقدر ظرفیت محفظه دستگاه بیشتر باشد، به همان میزان قیمت آن هم بالاتر می‌رود. علاوه بر این با بالاتررفتن ظرفیت، فضایی که قرار است در آشپزخانه اشغال کند هم بیشتر می‌شود. علاوه بر ظرفیت دستگاه، جنس غذاساز هم از آن نکته‌هایی است باید حسابی به آن توجه داشته باشید. سعی کنید دستگاهی را انتخاب کنید که دارای محفظه یا پارچ‌های شیشه‌ای باشد، چرا که روی بدنه پلاستیکی یا طلقی بعد از مدتی خط و خش فراوانی می‌افتد وبه نسبت محفظه‌های شیشه‌ای خیلی زودتر مستهلک می‌شوند.

توان دستگاه

غذاساز باید برای انجام‌دادن تمام اموری که از آن انتظار دارید٬ نیروی کافی داشته باشد. نیروی این دستگاه‌ها از ۴۰۰ تا ۱۱۰۰ وات و بیشتر متفاوت است. هرچه میزان نیروی موتور بیشتر باشد٬ کارهای محوله به دستگاه سریع‌تر انجام شده و غذاساز برای کارهای سنگین‌تر مناسب‌تر خواهد بود. سعی کنید که با توجه به بودجه خود٬ قوی‌ترین مدل ممکن را تهیه کنید و در کل هدف خود را روی خرید مدلی با میزان ۷۵۰ وات به بالا قرار دهید. در مورد سرعت دستگاه هم شما با ۲ گزینه روبه‌رو هستید. حالت خاموش‌روشن و حالت پالس. گزینه پالس به شما اجازه می‌دهد به‌صورت ممتد، اما با کنترل دقیق‌تری کارتان را انجام دهید. سرعت بعضی از مدل‌ها هم روی ۱۰ تا ۱۵ قابل تنظیم است. اما نگران نباشید، اگر هم این گزینه را نداشت همان دکمه خاموش/ روشن و گزینه پالس تمام آن چیزی است که شما نیاز دارید.

انتخاب تیغه فولادی‌

دلیل اصلی کارایی و همه‌فن حریف‌بودن غذاساز‌ها تعداد زیاد تیغه‌های قابل تعویضی است که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. تیغه کلاسیک و معمولی که همه غذاساز‌ها دارند، برای خرد‌کردن و ریزکردن به‌کار می‌رود. تیغه کوچک‌تر ویژه نان به شما اجازه می‌دهد در زمان بسیار اندک خمیر مورد نظرتان را آماده کنید. صفحه‌های ورقه‌کن و رنده هم در اندازه‌های مختلف به همراه غذاساز عرضه می‌شوند که شما را قادر می‌سازد مواد غذایی را در قطعات و بافت‌های مختلف خرد و آماده کنید. تیغه‌های همزن هم به بخشی عمومی در غذاساز‌ها تبدیل شده‌اند. البته نباید از آن‌ها به‌خوبی همزن‌های اختصاصی انتظار کار داشته باشید، اما در بیشتر موارد نیاز شما را برطرف خواهند ساخت. در مورد جنس تیغه‌ها هم این نکته را حتما درنظر داشته باشید که فولادی و ضد‌زنگ باشند، چرا که جنس‌های دیگر مقاومت‌شان را زود از دست می‌دهند یا هنگام خرد‌کردن چیزهایی مثل یخ می‌شکنند. البته بهتر است اول به جیب‌تان نگاه کنید تا بتوانید غذاسازی با تیغه‌هایی بیشتر و جنسی بهتر خریداری کنید.

دهانه بزرگ‌تر

آب‌میوه گیری که روی دستگاه شما نصب می‌شود باید دارای دهانه بزرگی باشد تا مجبور نباشید برای گرفتن عصاره میوه‌ها، آن‌ها را چند قسمت کنید. مورد دیگری که باید هنگام خرید به آن توجه داشته باشید توری داخل غذاساز است. سعی کنید غذاسازهایی با توری استیل انتخاب کنید نه توری پلاستیکی. توری‌های پلاستیکی ممکن است رنگ غذا یا موادی که داخل آن می‌ریزید را به‌خود بگیرند، علاوه بر این بعد از چند سال استفاده به مرور زمان فرسوده شده و می‌شکنند.

میکروسوییچ

یادتان باشد تمام اجزایی که قرار است روی دستگاه غذاسازتان نصب شوند باید مجهز به میکروسوییچ باشند تا اگر پارچ یا هر تکه دیگر خوب روی دستگاه قرار نگرفته یا اینکه در جای خود نصب نشده بود، غذاساز شروع به‌کار نکند. اگر این تکنولوژی روی غذاساز یا هر دستگاه برقی چند تکه نصب نباشد، ممکن است به محض روشن‌شدن، دستگاه دچار مشکل شده و همه مواد غذایی شما را روی در و دیوار پخش کند.

صفحه لمسی

امروزه بیشتر وسایلی که در بازار وجود دارد، دارای صفحه کنترل لمسی یا نمایشگر است. غذاساز‌ها هم از این گزینه مستثنا نیستند و بسیاری از شرکت‌های تولید‌کننده محصولاتشان را با این گزینه مثبت روانه بازار کرده‌اند. البته دستگاه‌هایی که فاقد کنترل لمسی بوده و صفحه کلید دارند، دستگاه‌های بدی نیستند. داشتن این گزینه روی دستگاه فقط یک گزینه مثبت محسوب شده و باعث می‌شود شما کار تمیزکردن دستگاه را راحت‌تر انجام دهید.

قیمت انواع غذاساز

غذاساز تک‌کاره، بسته به نام شرکت تولیدکننده از ۰، ۸ هزار تومان تا ۳۰۰ هزار تومان

۲ تا ۳ کاره، بسته به‌نام شرکت تولید‌کننده از ۱۱۵ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
از ۴ کاره تا ۳۶ کاره‌ها هم قیمت‌های متنوعی دارند. بهتر است قبل از خرید تکلیف‌تان را مشخص کنید که چه انتظاری از از دستگاه‌تان دارید؛ مثلا فقط می‌خواهید از رنده‌ها استفاده کنید یا نه، آب‌میوه‌گیری و مخلوط‌کن هم حسابی به کارتان می‌آید.
۴ تا ۱۱ کاره‌ای که فقط تیغه‌های متفاوتی دارد و قابلیت‌های دیگری ندارد قیمتش چیزی بین ۴۸۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است. اما اگر این کارهایی که قرار است شما به دستگاه‌تان بسپارید، کارهایی مثل مخلوط کردن مواد غذایی یا آبمیوه گرفتن باشد، قیمتش با پارچ طلقی از ۶۷۰ هزار تومان و اگر پارچ شیشه‌ای داشته باشد قیمتش از ۷۵۰ هزار تومان شروع می‌شود.
اما اگر قرار است غذاسازتان همه‌کار‌ها را با هم انجام دهد، یعنی هم رنده کند و هم عصاره مرکبات را بگیرد، بسته به نام شرکت تولیدکننده، ایرانی یا خارجی بودن، پارچ شیشه‌ای یا طلقی و چندسرعته بودنش باید چیزی بین ۹۰۰ هزارتومان تا یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کنید. توجه داشته باشید غذاسازهایی که قیمت‌شان ۲ میلیون تومان و بیشتر است، بدنه‌شان تماما استیل‌است. پارچ‌های شیشه‌ای و تمام متعلقاتی مثل تیغه‌ها در یک محفظه جداگانه عرضه می‌شوند.

نکته

غذاسازی را انتخاب کنید که تمامی قطعات آن به سادگی از دستگاه جدا شود تا بتوانید به‌راحتی آن‌ها را شست‌وشو دهید. همچنین اگر در خانه ماشین ظرفشویی دارید یا ممکن است در آینده‌ای نزدیک خریداری کنید حتما از فروشنده سؤال کنید قطعات جدا‌شونده از دستگاه قابلیت شست‌وشو در ماشین ظرفشویی را دارند یا نه؟ اینکه شما بتوانید محفظه‌ها را بدون کوچک‌ترین آسیب در ماشین شست‌وشو دهید امتیاز مثبت و مهمی برای آن غذاساز محسوب می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × چهار =