وی ادامه داد: آییننامه ساماندهی کودکان کار در بهزیستی اکنون ۴ سال است که نوشته شده و اصلاحات آن انجام شده است.
قاسمزاده گفت: آخرین آییننامه هم که در مورد حمایت اجتماعی از کودکان کار است ۴ سال است در وزارت کار متوقف شده است.
رئیس هیأتمدیره شبکه یاری کودکان کار تصریح کرد: علیرغم تمام این مشکلات موجود، باز هم جمعآوری کودکان کار توصیه نمیشود و اینگونه به دنبالشان بروند و دستگیرشان کنند.
وی افزود: جمعآوری کودکان کار به منزله ساماندهی آنها نیست و معنایش با جذب این کودکان فرق میکند؛ چراکه روشی که اکنون در شهر اجرا میشود به نوعی دستگیری است. بنابراین سازمانهای موافق جمعآوری این کودکان سوءتفاهم کلامی ایجاد کردهاند.
قاسم زاده با اشاره به اینکه معضلات اجتماعی راهکار خاص خود را دارند، گفت: حل آسیبهای اجتماعی زمانبر هستند، در رابطه با جذب این کودکان کار نیز ۳۰ سال است که این عمل انجام میشود، اما تأثیری در کاهش این آسیب نداشته است و باید پرسید چرا تکرار و چرا اینهمه هزینه پرداخت میشود.
رئیس هیأتمدیره شبکه یاری کودکان کار گفت: نگاه ضربتی و مقطعی برای حل مشکلات کودکان کار کاربردی ندارد و باید برنامههای کوتاهمدت و میانمدت داشته باشیم و برنامه بلندمدت ما باید کاهش فقر باشد.
وی گفت: این کودکان نیازمند هستند. در بازدیدی که از یکی از مراکز نگهداری این کودکان داشتم، کودک ۱۲ سالهای گریه میکرد و میگفت برای خواهر و مادرم نگرانم که چیزی ندارند بخورند و یا کودکی که برای ۲۰ بار دستگیر شده بود. حال باید پرسید آیا با دستگیری مشکل این کودکان حل میشود؟
قاسمزاده ادامه داد: کار این کودکان از دپوی سازمان شهرداری که راحتتر است، شرکتهای پیمانکار، نیروهای ارزان را به جمعآوری زباله وامیدارند. این کودکان در کارگاههای پسماند هستند و اگر واقعاً میخواهیم مشکلات کار کودکان را حل کنیم باید جلوی این کار را بگیریم.
رئیس هیأتمدیره شبکه یاری کودکان کار تصریح کرد: بهزیستی از بدترین نوع اشکال کار کودک که اکنون در کارگاههای پسماند وجود دارد و از کودک ۵ ساله تا نوجوان ۱۵ ساله به کار گرفته میشوند را بگیرد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۲ دپوی پسماند در شهر تهران وجود دارد که توسط پیمانکاران اداره میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0