درمان آکنه صورت نیازمند حوصله، تشخیص علت و صرف هزینههای سنگین است، افزون بر آکنه جوشگاههای به جای مانده از آکنهها نیز میتوانند سبب آسیب رساندن به ظاهر صورت و بروز ضعف اعتماد به نفس در افراد شوند.
جوش صورت به دلیلهای مختلفی ایجاد میشود، اما بیماری و آسیب برخی از اعضای بدن، رعایت نکردن بهداشت شخصی، داشتن استرس و اضطراب، کم خوابی و دیرخوابی، کم آبی بدن، یبوست، خوردن مواد غذایی ناسالم و سرشار از چربی همگی میتواند سبب آکنه و جوش صورت در افراد شود.
محققان به تازگی کشف کردهاند صورت انسان مانند یک نقشه است و میتواند درباره سلامت اندامهای درونی بدن به فرد اطلاعات مناسب و صحیحی دهد.
هرکدام از بخشهای صورت که دچار مشکل آکنه میشوند نشان دهنده بروز آسیب یا نارسایی در عملکرد بخشی از بدن است که شامل موارد زیر میشود:
جوش در ناحیه پیشانی:
کم آبی بدن و رژیم غذایی نامناسب.
جوش در ناحیه چانه:
دگرگونیهای هورمونی در زنان و مردان، باکتریهای موجود در روده بزرگ، آلرژی غذایی و نیز رژیم غذایی نامناسب و سرشاراز چربی.
جوش در ناحیه گونهها:
آسیب ریوی، آلودگی هوا، آسم وآلرژیهای تنفسی و بیماریهای دستگاه تنفس، چون آنفلوآنزا و سرفههای خشک و خلط دار.
جوش بین ۲ ابرو:
بیماریهای کبدی، رژیم غذایی نامناسب، خوردن شام دیروقت و نیز تحمل نکردن لاکتوز موجود در شیر و لبنیات میتواند سبب آکنه دراین ناحیه از صورت شود.
جوش بین بینی و لب بالایی (T-ZONE):
بروز آکنه در این ناحیه بسیارخطرناک است، زیرا به دلیل تجمع رگهای خونی دراین ناحیه ورود هرگونه آلودگی و عفونت از طریق پوست میتواند به سرعت وارد جریان خون شده و فرد را با بیماریهای جدی مواجه کند؛ علت بروز آکنه در این ناحیه مصرف مواد غذایی چرب وروغنی، کم آبی و نیز محصولات آرایشی در بانوان است.
جوش در ناحیه اطراف لبها:
بروز آکنه صورت در این ناحیه مربوط به چرخه قاعدگی در بانوان است. کمبود فیبر کافی نیز میتواند سبب آکنه در این ناحیه شود.
جوش در ناحیه گوش، زیر گلو و چشمها:
بروز آکنه در این ناحیهها از صورت به دلیل استرس و کمبود خواب است، برای جلوگیری از بروز این مشکل درطول شب حداقل ۷ ساعت استراحت کنید و نیز به میزان هشت لیوان آب در طول روز مصرف کنید.
بروز آکنه در ناحیه گردن نیز به دلیل بیماریهای غده تیروئید است و رسیدگی و طی کردن مراحل درمانی میتواند سبب بهبود آکنه صورت شود.
روشهای مختلفی برای درمان آکنه وجود دارد که باید تحت نظارت پزشک انجام شود، از جمله داروهای موضعی، خوراکی، تزریقی، لیزردرمانی و مواردی از این دست که میتواند آکنه را کنترل و از بین ببرد.
کارشناسان توصیه میکنند در صورت بروز اولین نشانههای ایجاد آکنه فرد به پزشک مراجعه کند، زیرا تاخیر در این زمینه سبب مقاومت آکنهها به درمان و مزمن شدن آنها میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0