دستاورد این محقق که به تازگی در رسانهها منتشر شده، حاکی از آن است که اگر زمانی که چای را درون آب خیساندهایم تا دم بکشد، آن را درون مایکروویو قرار دهیم مقدار آنتیاکسیدانهای آن (مخصوصا کاتچین) افزایش محسوسی خواهند یافت.
کوان یونگ و تیم تحقیقاتیش در دانشگاه نیوکاسل استرالیا روشهای گوناگون خیساندن برگ چای سبز و دم کردن آن را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که روش تازه انها نسبت به متدهای مرسوم دم کردن چای، مواد مفید بیشتری را استخراج نموده و در دسترستان قرار میدهد؛ و نکته مهم این است که روش جدید در خانه هم کاربردی و قابل انجام است. اگرچه توضیحات علمی مقاله آنها در خصوص روش بهینه دم کردن چای اندکی پیچیده است، اما به طور ساده میتوان آن را اینگونه شرح داد:
۱. آب را بجوشانید و آن را به آهستگی روی تیبگ چای سبز بریزید و حداقل ۳۰ ثانیه صبر کنید.
۲. لیوان چای را به همراه تیبگ داخل مایکروویو بگذارید و آن را به مدت یک دقیقه با قدرت ۵۰۰ وات روشن کنید.
۳. سپس لیوان را از مایکروویو خارج کرده و قبل از بیرون آوردن تیبگ آن را ده مرتبه در لیوان بالا و پایین کنید. آنگاه آن را چلانده و کنار بگذارید.
این محققین به دنبال راهحلی برای بهینهسازی مصرف چای سبز و کسب حداکثر مواد مفید از این نوشیدنی بودهاند. به شکلی که دیگر لازم نباشد روزانه ۵ فنجان یا بیشتر از آن را حریصانه سر بکشید. شیوه دو کردن معمولی چای سبز قادر است که ۶۲ درصد کاتچین و ۷۶ درصد کافئین برگهای چای را استخراج کند. اما روش دم کردن چای با مایکروویو این میزان را تا ۸۰ و ۹۲ درصد افزایش میدهد. اگرچه این میزان تفاوت بسیار زیادی نیست، اما همین مقدار هم کاملا قابل اعتنا به نظر میرسد.
خب، اما در روش تازه مزه چای چگونه خواهد بود؟ خب، افرادی که چای را به هر دو روش دم کردن سنتی ۳ دقیقهای و آماده سازی مایکروویو چشیدهاند در این زمینه نظرات جالبی دارند. هر دو شیوه طعم تقریبا یکسانی دارند. البته دم کردن چای به روش مایکروویو اندکی تلخی و گسی را افزایش میدهد. یانگ و تیمش هم معتقدند که چای دم شده به روش مایکروویو اندکی قویتر از چای دم شده به روش عادی است، لذا اگر طعم تند آن برایتان خوشایند نیست شاید بهتر باشد به جای چای سبز ساده از نمونههای طعمدار شده ان استفاده کنید.
اما یک مساله مهم در اینجا وجود دارد. بسیاری از ساکنان انگلستان و بسیاری از کشورهای آسیایی چای سبز را چندان دوست ندارند و به جای آن ترجیح میدهند از چای سیاه استفاده کنند. اگرچه محققان دانشگاه استرالیا روی چای سیاه مطالعهای انجام ندادهاند، اما طرفداران چای همچون نویسنده این مقاله، چای سیاه را هم به هر دو روش سنتی و مایکرویو دم کرده و چشیدهاند. نتیجه یکسان بوده، چای سیاه مایکروویوی طعمی یکسان با نمونه سنتی داشته، اما اندکی تلخی و گسی بیشتر در آن احساس میشود.
اگر شما هم درباره شیوه آماده سازی چایتان سختگیر هستید، حتما میدانید که دم دادن طولانیتر آن باعث تلختر شدنش میشود. خب، روش جدید مایکروویو میتواند در زمانی کمتر همان نتیجه را برایتان به ارمغان آورد.
البته به گمانم مادرانی که دم کردن چای برایشان دستورالعملی سختگیرانه و با پرستیژ دارد، چندان از این نتایج تحقیقاتی خوششان نیاید. زیرا آنها معتقدند تا چای را روی سماور و درون قوری چینی دم نکنی، اصلا چای حساب نمیشود. حتی اگر شستن چای خشک با آب سرد، قبل از افزودن آب گرم را فراموش کنی که دیگر هیچ! چه برسد به اینکه چای کیسهای بخوری یا اینکه چایت را در مایکروویو دم کنی!
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0