رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک کشور افزود: بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته، در ۶ استانی که جرائم خطرناک اتفاق افتاده است عملیات نمونهگیری ژنتیک از زندانیان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته فعالیتهای خوبی در بانک اطلاعات ژنتیک رقم خورده است، گفت: طبق دستور دادستان کل کشور که سال جاری به بانک ژنتیک ابلاغشده است، بنا شد تعداد نمونهها از ۱۰ هزار به ۳۰ هزار افزایش یابد.
رئوفیان با اشاره به اینکه به دلیل مشکلات اقتصادی تنها از مجرمان خطرناک نمونهگیری میشود، بیان کرد: نمونهگیریهایی از مشاغل خطرناک همچون آتشنشانها انجامشده تا در مواقع ضروری در فرایند احراز هویت تعلل ایجاد نشود.
به گفته وی، تاکنون ۶۰ درصد از پروژه بانک ژنتیکی به انجام رسیده است، که بر این اساس ۲۶ هزار نمونه از مجرمان گرفته شده و پیشبینی میشود تا پایان سال، تعداد نمونههای اخذ شده به ۳۵ هزار نمونه افزایش پیدا کند.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک کشور عنوان کرد: جامعترین شبکه آزمایشگاهی ژنتیک کشور را سازمان پزشکی قانونی تشکیل داده که البته تمامی آزمایشگاهها تحت نظارت قوه قضائیه فعالیت میکنند.
وی در مورد کاربرد این بانک اطلاعاتی، توضیح داد: در صورتیکه مجرمین تکرار جرمی کنند از طریق این بانک بهآسانی قابلشناسایی خواهند بود.
رئوفیان با اشاره به اینکه بانک اطلاعات هزینه شناسایی جرم را برای سیستم قضایی و انتظامی کاهش میدهد، تصریح کرد: چنان چه در صحنه جرم آثار بیولوژیکی شناسایی شود میتوان آن را به بانک اطلاعات مطابقت داد و مجرم را شناسایی کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0