کد خبر : 55073
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 7 نوامبر 2017 - 9:55
-

طالعِ سیاسی نحسِ «سعد»

طالعِ سیاسی نحسِ «سعد»

به گزارش قائم آنلاین، اقدام سعد الحریری در استعفا از نخست وزیری هرچند غیرمنتظره و سؤال‌برانگیز است، اما سؤال‌برانگیزتر و عجیب‌تر اینکه این اقدام به ایران و مواضع علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در بیروت در قبال پیروزی‌های سوریه و عراق نسبت داده شود. به‌عبارت بهتر برخی منابع جریان المستقبل اعلام کردند، موضع

به گزارش قائم آنلاین، اقدام سعد الحریری در استعفا از نخست وزیری هرچند غیرمنتظره و سؤال‌برانگیز است، اما سؤال‌برانگیزتر و عجیب‌تر اینکه این اقدام به ایران و مواضع علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در بیروت در قبال پیروزی‌های سوریه و عراق نسبت داده شود.

به‌عبارت بهتر برخی منابع جریان المستقبل اعلام کردند، موضع علی اکبر ولایتی در قبال پیروزی‌های سوریه و عراق و ارتباط دادن آن به محور مقاومت، انگیزه اصلی استعفای سعد الحریری بود.

آنچه باید در این خصوص بر آن تأمل داشت، اینکه در دیدار سعد الحریری با ولایتی هیچ نشانی مبنی بر استعفای قریب‌ الوقوع الحریری دیده نشد. نخست وزیر مستعفی لبنان در دیدار با دکتر ولایتی تصریح کرد: «با وجود برخی اختلافات، ثبات و امنیت در لبنان برقرار شده و همه گروه‌ها در این خصوص با یکدیگر همکاری دارند».

احضار سعد الحریری به ریاض
چند ساعت پس از ملاقات سعد الحریری با دکتر ولایتی، وی به ریاض فراخونده شده و فردای آن روز خبر استعفایش را اعلام کرد آن هم نه از بیروت بلکه از ریاض!

نخست وزیر لبنان استعفای خود را نه در خاک کشور خود بلکه از عربستان و در برابر دوربین شبکه العربیه اعلام کرده و در متن استعفایش به‌صورت مستقیم و صریح جمهوری اسلامی ایران را دلیل نابسامانی اوضاع لبنان و چالش‌های منطقه برشمرده و مدعی شده است سیاست‌های تنش‌زای تهران در منطقه در نهایت گریبانگیر ایران خواهد شد.

این استعفا یک روز پس از دیدار با دکتر ولایتی و سفر شتابزده سعد الحریری به ریاض، ناشیانه بودن اتهام‌زنی علیه ایران را به‌روشنی برملا می‌سازد.

عجیب اینکه سعد الحریری در متنی که ‌خواند، تمام حملات را علیه ایران و حزب‌الله متمرکز کرد حال آنکه در میزبانی دو روز پیش در فضایی مثبت از هیئت ایرانی استقبال و از رابطه با تهران و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران صحبت کرده بود.

ناسپاسی سعد الحریری از حزب‌الله
پرواضح است که اگر حمایت حزب‌الله از سعد الحریری وجود نداشت، وی به نخست‌وزیری نمی‌رسید و خود او نیز در ماههای اخیر از اینکه لبنان در نقطه مطلوب قرار گرفته و نیز همکاری همه گروه‌های سیاسی و استقلال سیاست‌های «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان حمایت کرده بود.

علنی‌کردن دخالت عربستان به‌دست مهره لبنانی
نکته قابل ملاحظه اینکه سعد الحریری چطور مدعی دخالت ایران در مسائل کشورهای عربی از جمله لبنان شد در حالی که حتی این سخنان و خبر استعفا را در کشورش اعلام نکرد تا دست‌کم دخالت عربستان در این استعفا و دیکته‌های آن را مانند روز روشن نسازد.

استعفای اجباری با دیکته سعودی
«عاصم قنصو» از نمایندگان حزب بعث سوسیالیست در پارلمان لبنان گفت: استعفای سعد الحریری به‌خوبی نشان می‌دهد که عربستان او را تحت فشار قرار داده است تا در جریان سفر به این کشور استعفایش را اعلام کند.

به‌گفته او، الحریری در صدد استعفا نبود بلکه این اقدام به‌خلاف میلش به او دیکته شد و عربستان اکنون و در پی تحولات سوریه، عراق و یمن و کاهش نیروهای حامی و طرفدار خود به‌دنبال برهم زدن اوضاع است آن هم در شرایطی که روند تحولات پس از چند سال ناآرامی در سوریه که ریاض در آن نقش آشکاری داست، به‌نفع دمشق در پیش است.

بی‌اعتباری دست‌پرورده‌های سعودی
اینکه عربستان با مهره‌ها و افرادی که دست‌پرورده آن هستند، این شیوه را در پیش گرفته و سیاست‌های خود را به آنان دیکته می‌کند، چیز تازه‌ای نیست و سابقه آن را می‌توان در یمن و در مورد «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی این کشور پیدا کرد، زیرا در تاریخ ثبت می‌شود که چگونه وی به‌دلیل وابستگی به عربستان رودرروی مردم کشورش قرار گرفت.

السبهان، عنصر مداخله‌های عربستان از عراق تا لبنان
هنوز دخالت و رسوایی‌ای که ثامر السبهان در عراق به‌عنوان سفیر کشورش در بغداد به بار آورد، فراموش نشده است؛ اقداماتی که به اخراج او از عراق ختم شد.

در پرونده دخالت‌های او در مسائل سایر کشورها می‌توان به سفر غیرمنتظره و سؤال‌برانگیز به الرقه در سوریه پس از آزادی آن توسط گروه‌های مسلح مورد حمایت آمریکا اشاره کرد.

سفرهای پی‌درپی او به لبنان به‌منظور تحریک گروه‌های سیاسی علیه جنبش مقاومت حزب‌الله همگی موجب می‌شود انگشت اتهام در خصوص استعفای سعد الحریری به‌سمت او نشانه برود به‌ویژه اینکه توییت‌های السبهان او را به متهم ردیف اول در ماجرای این استعفای سؤال‌برانگیز تبدیل کرده است.

توییت‌های مشکوک ثامر السبهان
نکته قابل توجه اینکه سعدالحریری اخیراً پس از نشستی که با ثامرالسبهان داشت، در صفحه توییتر خود نوشت: “نشست طولانی با دوستم، ثامر السبهان برگزار کردم” و السبهان هم دیدار با الحریری را طولانی و نتیجه‌بخش و مفید توصیف کرد و نوشت: “ب‌ ‌یاری خدا، آینده بهتری در پیش است” و چه‌بسا منظور او همین مأموریت اخیر یا استعفای سعد الحریری بود.

ثامر السبهان در اولین توییت خود پس از استعفای سعدالحریری نوشت: “دستان خیانت و تجاوز باید قطع شود”.

به هر حال به نظر می‌رسد طالع دیپلماتیک نخست وزیر لبنان به‌خلاف نام او سعد نبوده و پایان نحسی برایش رقم خورده باشد و به دام سناریوی تازه سعودی ــ آمریکایی علیه ایران افتاده باشد.

الحریری مهره نمایش قدرت عربستان
نگاهی به استعفای سعد الحریری و اعلام آن از عربستان نشان می‌دهد هدف از آن عرض اندام سعودی و تأثیرگذاری آن بر تحولات منطقه است.

نکته دیگر اینکه عربستان در شرایطی که رؤیای خود را در عراق و یمن و سوریه بر باد رفته می‌بیند در صدد استفاده از هر فرصتی علیه حزب‌الله و ایران است و برای اعمال فشار بر حزب‌الله به هر راهی متوسل می‌شود آن هم در شرایطی که حزب‌الله در سوریه خوش درخشیده و مهارت و تجربه رزمی زیادی را کسب کرده است در نتیجه با نقض توافقات سال گذشته سعد الحریری را به میدان آورده و موضوع استعفای او را پیش کشید تا اهداف خود را در لبنان عملی سازد.

نقشه سعودی‌ها علیه لبنان و حزب‌الله در حالی است که این کشور از مرحله احتمال گرفتار شدن در ناآرامی و درگیری عبور کرده است و ارتش و مقاومت هماهنگ و منسجم هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − نه =