کد خبر : 55152
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 7 نوامبر 2017 - 12:10
-

توصیه‌های مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران در خصوص آفت‌های فصل کلزا

توصیه‌های مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران در خصوص آفت‌های فصل کلزا

به گزارش قائم آنلاین،عبدالرحمن زاغی طی گفت‌وگویی درباره کاهش جمعیت و پیشگیری از خسارت آفات اول فصل کلزا اظهار کرد: کک‌های نباتی، لیسک و حلزون و کرم‌های برگ‌خوار از آفات اول فصل کلزا است که کشاورزان باید نسبت به پیشگیری از آن اقدام کنند. وی افزود: کک‌های نباتی آفتی است که عمدتاً در مناطق میان‌بند

به گزارش قائم آنلاین،عبدالرحمن زاغی طی گفت‌وگویی درباره کاهش جمعیت و پیشگیری از خسارت آفات اول فصل کلزا اظهار کرد: کک‌های نباتی، لیسک و حلزون و کرم‌های برگ‌خوار از آفات اول فصل کلزا است که کشاورزان باید نسبت به پیشگیری از آن اقدام کنند.

وی افزود: کک‌های نباتی آفتی است که عمدتاً در مناطق میان‌بند و کوهستانی زمانی‌که هوا آفتابی و دارای بادهای گرم و خشک است؛ بیشترین تراکم و فعالیت را دارد و از پناهگاه‌های زمستان‌گذرانی خود از حاشیه مزارع خارج شده و بر روی بوته‌های تازه سبز شده کلزا در حاشیه، شروع به فعالیت می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مناسب‌ترین زمان مبارزه با این آفت از ساعت ۱۰ صبح به بعد است، اظهار کرد: برای مدیریت مطلوب‌تر و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی در صورت مشاهده آفت، کانون‌کوبی حاشیه مزارع کلزا با حشره‌کش کونفیدور به میزان یک لیتر در هکتار استفاده شود و نیازی به محلول‌پاشی تمام مزرعه نیست.

زاغی با اشاره به اینکه لیسک و حلزون از دیگر آفات اول فصل کلزا هستند، خاطرنشان کرد: این آفت فعالیت شبانه دارد و روزها در زیر کلوخه‌ها و نقاط سایه‌گیر و در زیر بوته‌های علف هرز در حاشیه مزارع پنهان می‌شود و هنگام غروب شروع به فعالیت و خسارت روی بوته‌های تازه سبز شده می‌کند.

وی اضافه کرد: مبارزه با این آفت با استفاده از طعمه مسموم متالدهاید به میزان سه تا چهار کیلوگرم و تنها در حاشیه مزارع انجام شود.

این مسؤول با بیان اینکه کشاورزان پس از طعمه پاشی حداقل تا ۴۸ ساعت از عدم بارش باران اطمینان داشته باشند، عنوان کرد: برای اثربخشی بیشتر، طعمه‌پاشی هنگام غروب انجام شود.

زاغی کرم‌های برگ‌خوار را از دیگر آفت‌های اول فصل کلزا برشمرد و متذکر شد: گروهی از لارو شب‌پره‌ها ممکن است از اوایل آبان‌ماه به جوانه‌های نو‌رسته کلزا خسارت وارد کنند و این آفات شب فعال بوده و روزها زیر کلوخه‌ها استراحت می‌کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان اذعان کرد: آغاز خسارت لاروها از علف‌های هرز حاشیه مزارع است و در صورت بالا بودن جمعیت می‌توان از لاروکش‌هایی مانند آوانت به میزان ۲۵۰ سی‌سی در هکتار و یا لاروین به میزان یک کیلوگرم در هکتار هنگام عصر زمانی که لاروها ریز هستند استفاده کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 + هفت =