معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان حفاظت از محیط زیست در پاسخ به سؤالی، مبنی بر اینکه با اجرای توافق پاریس و کاهش ۱۲ درصدی گازهای گلخانهای که عمدتاً از منابع نفت و گاز تولید میشوند، محدودیتهایی در رشد اقتصادی کشور، ایجاد خواهد کرد، گفت: نه، من این مسأله را وارد نمیدانم؛ تمام اینها محاسبه شده است و اصلاً اینطور نیست؛ توفق پاریس محدودیتی برای رشد اقتصادی ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: تقریباً ۲۴ ماه روی اقتصاد کمکربن کار کردهایم و در محاسبات آن رشد ۸ درصد برای اقتصاد ایران لحاظ شده است و اقتصاد ایران مگر میتواند با آلودگی هوا رشد کند؟
معاون رئیسجمهور در واکنش به اینکه کاهش CO2 هیچ ارتباطی به آلودگی هوا ندارد؛ چراکه آنچه باعث آلودگی هوای کلانشهرها میشود، مونواکسیدکربن است نه دیاکسیدکربن که مورد بحث توافق پاریس است، گفت: آلودگی هوا دقیقاً به کاهش کربن و گازهای گلخانهای ربط دارد.
وی در پایان تصریح کرد: رویکرد اصلی دولت این است که اقتصاد ایران باید به سمت کاهش کرین، کاهش گازهای گلخانهای و کاهش آلودگی هوا حرکت کند و اینها دقیقاً با هم مرتبط هستند.
طبق گزارش منتشرشده سازمان محیط زیست در مورد تبعات اقتصادی موافقتنامه پاریس در صفحه ۲۸، آمده است که کاهش ۱۲ درصدی انتشار گازهای گلخانهای (در سند INDC) موجب کاهش ارزش تولید به میزان ۱۸۰۰۷۸ میلیارد ریال خواهد شد که این میزان چیزی در حدود ۷٫۲ درصد از حجم کل اقتصاد خواهد بود.
از طرف دیگر، آلایندههای هوای شهرها عبارت از گازهای NOX، SOX، Pb و ذرات معلق ۱۰ پیپیام هستند که هیچ ربطی به گازهای گلخانهای بهخصوص دیاکسیدکربن که در توافقنامه پاریس برای جلوگیری از کاهش گرمایش زمین مدنظر است، ندارد. به عبارتی دیگر هدف توافق پاریس کاهش گرمایش زمین است و آلودگی هوا ربطی به کاهش کربن ندارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0