کد خبر : 58719
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 21 نوامبر 2017 - 11:10
-

دریاچه اوان نگین بی‌همتای استان قزوین

دریاچه اوان نگین بی‌همتای استان قزوین

به گزارش قائم آنلاین، دریاچه اوان با مناظر دیدنی و زیبا در استان قزوین قرار دارد که در حلقه چهار روستای «اوان»، «ورین»، «زواردشت» و «زرآباد» قرار دارد. عمق دریاچه در عمیق‌ترین قسمت به حدود ۶ متر می‌رسد. برای آشنایی بیشتر با این دریاچه‌ی بی نظیر با ما به نقل از کجارو همراه باشید.  

به گزارش قائم آنلاین، دریاچه اوان با مناظر دیدنی و زیبا در استان قزوین قرار دارد که در حلقه چهار روستای «اوان»، «ورین»، «زواردشت» و «زرآباد» قرار دارد. عمق دریاچه در عمیق‌ترین قسمت به حدود ۶ متر می‌رسد. برای آشنایی بیشتر با این دریاچه‌ی بی نظیر با ما به نقل از کجارو همراه باشید.

 

دریاچه اوان، نگینی بی همتا در ایران

ارتفاع دریاچه اوان از سطح آب‌های آزاد حدود ۱۸۰۰ متر است و همچون نگینی زمردین می‌درخشد و با چشم انداز مسحورکننده‌اش، گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند. این دریاچه از محیط خارج خود آبی را به طور مستقیم دریافت نمی‌کند و تنها از آب نزولات جوی و چشمه‌های موجود در کف دریاچه تغذیه می‌شود.

موقعیت و مشخصات

دریاچه زیبای اوان در نیمه شمالی الموت، در دامنه کوه خشچال، در فاصله ۷۵ کیلومتری قزوین و در میان چهار روستای اوان، ورین، زوار دشت و زر آباد استان قزوین قرار دارد. این دریاچه که بیش از ۷۰،۰۰۰ متر مربع مساحت دارد، در ارتفاع ۱۸۱۵ متری از سطح دریا واقع شده است. طول آن در طویل‌ترین قسمت ۳۲۵ متر و عرض آن ۲۷۵ متر است.

این دریاچه تنها از آب چشمه‌های کوچک زیرزمینی موجود در بستر دریاچه تغذیه می‌شود و بخش ناچیزی از آب آن هنگام بارندگی تامین می‌شود. عمیق‌ترین بخش دریاچه که توسط یک تیم غواصی در ۱۸ مرداد ماه سال ۹۲ با استفاده از دو دستگاه دایو کامپیوتر سانتو اندازه‌گیری شده است، ۶.۸ متر با دمای آب ۲۳ درجه سانتیگراد و میدان دید در زیر آب کمتر از یک متر است که در جنوب شرقی آن واقع شده است. البته برخی از مردم محلی عمق‌های متفاوتی را برای این دریاچه عنوان کرده‌اند که تیم غواصی چنین چیزی را تایید نکرد. بستر دریاچه مملو از لجن و رسوبات ته‌نشین شده است که حالت چسبندگی بسیاری دارد. از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی تشکیل می‌شود که مورد استفاده کشاورزان روستا‌های کوشک و آیین قرار می‌گیرد. در تابستان این دریاچه محل ماهی‌گیری و قایق‌رانی و در پاییز مامن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز و مرغابی و در زمستان با توجه به برودت هوا و یخ زدن سطح آن قابل اسکی سواری است.

پیدایش دریاچه

دریاچه اوان احتمالا ۵۰۰ سال پیش بر اثر لغزش به وجود آمده که این لغزش در حال حاضر غیر فعال است. برخی اعتقاد دارند که این دریاچه بازمانده دریاچه بزرگی در قدیم است. اُوان (اُو (ow) =آب + وان) به معنای وان پر از آب است.
برای رفتن به دریاچه، ابتدا از تهران به سمت قزوین حرکت می‌کنید. حدود ۱۵۰ کیلومتری در سمت راست، جاده‌ای به سمت الموت می‌رود که تابلوی بزرگ و مشخصی دارد. بعد ازآن به رزجرد (۲۴ کیلومتر)، رجایی دشت (۳۲ کیلومتر) و سپس دو راهی دیکین که سمت چپ جاده است، می‌رسید. بعد از طی کردن ۹ کیلومتر، دریاچه اوان رو به روی شما است!

صرف صبحانه

هم در رجایی دشت و هم معلم کلایه (۱۱ کیلومتر بعد از دو راهی دیکین) و نیز کافه و رستوران‌های کنار میسر، می‌توانید صبحانه صرف کنید.

پمپ بنزین

رجایی دشت و معلم کلایه هر دو پمپ بنزین دارند.

امکانات راهی دریاچه

در کنار دریاچه امکانات چندانی وجود ندارد. در این منطقه تنها یک مغازه کوچک و سرویس بهداشتی نامناسب و تخت‌هایی برای نشستن و صرف چای وجود دارد. بهتر است ناهار و شام رابا خودتان ببرید.

خرید

به تازگی توسط پروژه‌های بین المللی SGP تولید و فروش نان محلی در آنجا راه اندازی شده که تنها سوغات این منطقه است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 3 =