افسر کازرونی با بیان اینکه ۵۳ درصد از مبتلایان رده سنی ۲۱ تا ۳۵ سال هستند، درخصوص الگوی انتقال این مبتلایان تصریح کرد: از کل موارد ابتلا، ۶۵٫۴ درصد مربوط به استفاده از سرنگ آلوده توسط افراد معتاد و ۲۰٫۱ درصد ابتلا به دلیل رابطه جنسی کنترل نشده بوده است.
وی گفت: طبق بررسیهای به عمل آمده، الگوی ابتلا در موارد جدید حاکی از آن است که ابتلا به ویروس HIV از تزریق مواد مخدر با سرنگ آلوده به سمت رابطه جنسی گرایش پیدا کرده است، چرا که از کل موارد ابتلای جدید به ویروس HIV، حدود ۳۲ درصد را معتادان تزریقی و ۴۷٫۱ درصد را ابتلا از طریق رابطه جنسی تشکیل میدهند.
افسر کازرونی ادامه داد: چنانچه این بیماران به موقع شناسایی شده و تحت درمان قرار بگیرند، میزان ویروس در خونشان تا حدی کاهش پیدا میکند که دیگر قابلیت انتقال ندارد.
وی در ادامه به برنامههایی که در جهت کنترل و درمان ایدز در کشور تدارک دیده شده است، اشاره کرد و گفت: در این راستا برنامههایی همچون اطلاع رسانی و آگاهی عموم جامعه، افزایش بیماریابی در جمعیتهای آسیب پذیر شامل؛ معتادان تزریقی و افرادی که روابط جنسی پرخطر دارند و همچنین شناسایی و درمان زنان باردار مبتلا به ویروس HIV در دستور کار است.
افسر کازرونی ادامه داد: بحث انتقال بیماری از مادر به کودک اهمیت زیادی دارد که در این خصوص از سال ۹۳ یک برنامه پایلوت را در ۱۶ دانشگاه آغاز کردیم و همچنین از ابتدای سال جاری در حاشیه شهرها نیز زنان باردار را مورد غربالگری قرار دادیم که این برنامه تا سال آینده شامل تمام زنان باردار در کشور شده و تمام آنها تحت آزمایش ایدز قرار میگیرند.
رئیس اداره ایدز و کنترل بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت گفت: در پایلوتهایی که انجام شد، ۲۴۹۰۲۰ مورد از مادران باردار تحت آزمایش ایدز قرار گرفتند که از ۷۴ مورد مبتلا، ۹۷ درصد نوزاد خود را سالم به دنیا آوردند.
وی تاکید کرد: مادری که به ویروس HIV مبتلا است، چنانچه از بیماری خود خبر نداشته باشد، ۳۵ تا ۴۰ درصد امکان انتقال ویروس به نوزاد خود را دارد و لذا مادران مبتلایی که تحت سزارین قرار بگیرند و برای تغذیه نوزاد از شیرخشک استفاده کنند و تحت دارو و درمان باشند، خطر انتقال ویروس به نوزادشان را به کمتر از دو درصد میرسانند.
رییس اداره ایدز و کنترل بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشگیری و کنترل ایدز براساس چهارمین برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدز پیش میرود، خاطرنشان کرد: در راستای این برنامه ۹۰ درصد مبتلایان باید تا سال ۲۰۲۰ از وضعیت بیماری خود آگاه شوند و تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0